r
Nosalty Logó

Zöldbabfőzelék 10. - aludttejjel

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
koszider
Zöldbabfőzelék 10. - aludttejjel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 368 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1472 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 70 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    24 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    650.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    249 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    98 mg
  • Foszfor
    229 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.9 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    404.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    219 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    143 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    121 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    228 micro
  • β-karotin
    1272 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2117 micro
Összesen 368 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.6 g

Zsír

  • Összesen
    96.1 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    225 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2601.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    995 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    391 mg
  • Foszfor
    917 mg
  • Nátrium
    245 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    135.8 g
  • Cukor
    64 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    1619.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    875 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    171 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    573 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    485 micro
  • Kolin:
    304 mg
  • Retinol - A vitamin:
    404 micro
  • α-karotin
    911 micro
  • β-karotin
    5086 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8467 micro
Összesen 1472 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.9 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    124.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    44 micro
  • β-karotin
    243 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    405 micro
Összesen 70 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zöldbab végeit lecsípjük, megmossuk és 2-3 cm-es darabokra felvágjuk.
  2. A hagymát finomra felaprítjuk.
  3. A babot annyi vízben, hogy bőven ellepje, a hagymával együtt feltesszük főni, ízlés szerint sózzuk. Fedő alatt puhára főzzük.
  4. Közben az aludttejet kb. fél dl vízzel egyneműre összetörjük - összekeverjük. Ha sok az aludttejsavója, inkább azt használjuk víz helyett. Aludttej helyett joghurtot is használhatunk, ha kellőképp savanykás.
  5. Rántást készítünk: a zsírt felforrósítjuk,a lisztet kevergetve világosra pirítjuk benne. Lehúzzuk a tűzről és belekeverjük az aludttejet.
  6. Előbb arántást, majda tejfölt isbelevegyítjük a zöldbabba és pár perc alatt felforraljuk. Hosszú levű, híg főzeléknek kell lennie.
  7. Ízlés szerint tovább savanyíthatjuk mégegy fél kanál ecettel.
  8. Langyosra lehűtve fogyasztjuk.
  • Receptkönyvben: 22
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 10708
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Zöldbabfőzelék 10. - aludttejjel
koszider 91 recept

Nyári melegben a langyosra, majdnem hidegre hűlt, savanykás zöldbabfőzelék nagyon üdítő ebéd. Most én épp fasírtot készítettem hozzá, de még jobb rántott csirkecombbal: egyik kezünkben a kanál, másikban a csirkecomb. Ha lenne harmadik kezünk, azzal meg a szedőkanalat fognánk, hogy folyamatosan adagolhassuk a tányérra a főzeléket. (Közben morgunk és rávicsorítunk arra, aki a lábashoz közelít.)  Az aludttejjel felöntött rántástól lesz nagyszerű.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

B12-vitamin és folsav – Vitaminok az idegrendszerért!

A B12-vitamin és a folsav hozzájárul a normális pszichológiai funkciókhoz, azaz az olyan kognitív teljesítményekhez, mint a memória, a koncentráció, a tanulás és a problémamegoldás. E vitaminok túl kis mennyiségben való bevitele hosszú távon gyengítheti a kognitív teljesítményt, különösen a memóriát, illetve összefüggésbe hozható a depresszió kialakulásával is.

Hirdetés

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Hirdetés

További cikkek