Zöldbabfőzelék recept

Zöldbabfőzelék
Zöldbabfőzelék
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyerekkorom nagy kedvence. Azóta jóval hígabban szeretem a főzelékeket, ennek megfelelően is készítem. Aki a sűrűbbet preferálja, tegyen több lisztet a habarásba!

hozzávalók / 2 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 2 főre
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

Zöldbab főzelék, zöldbab-főzelék
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zöldbabot megmossuk, végeit levágjuk és körülbelül egyenlő méretű darabokra (kb. 2-2,5 cm) aprítjuk.
  2. Kevés olajon megfuttatjuk a finomra vágott hagymát, fűszerpaprikával lehintjük és mehet bele a zöldbab.
  3. Felengedjük annyi vízzel, hogy épp ellepje a babot. Sózzuk és lefedve, közepes lángon addig főzzük, míg a zöldbab puha nem lesz.
  4. A tejfölben elkeverjük a lisztet, a babhoz keverjük, rottyantunk egyet rajta és kész is.


  • költség: 350 Ft
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 11
össznézettség: 140 738
elküldve: 13
receptkönyvben: 660
elkészítve: 50/68
Facebookon megjelent: -

szakács

Petra

Mióta szakács: 2007.11.15.
529 recept

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Andale92
Andale92 h, 2015-04-27 20:39

Megkérdezhetem, hogy ehhez a körethez mit ajánlanátok? Köszönöm.

flava
flava h, 2013-12-09 19:07

En meg olyat nem is hallottam hogy ecet meg cukor kellene a zoldbabfozelekbe. Cukor?? Megis minek az bele? na mindegy , hat ki hogy szereti , ugye
En is igy szoktam ezt fozni csak meg teszek bele baberlevelet. Lehet masok azt nem szoktak , ki tudja.
Amugy nem kell bele sok liszt hanem kevesebb vizben kell fozni ha valaki surubre szereti. Nem muszaly hogy ellepje a babot a viz egyaltalan.

ednapipi
edna / ednapipi k, 2013-04-02 23:28

Mi mindig ecet és cukor nélkül csináljuk, így tökéletes a recept!:) Most, hogy kicsit fogyózni kell, joghurttal és tönkölyliszttel készült, így savanykásabb lett a végeredmény. akik ecettel készítik próbálják ki ;)

Margareth
Margareth cs, 2011-09-29 13:45

Kedves Petra!

Az ecet és a cukor nélkülözhetetlen belőle!
Próbáld ki ,mindenképp megéri! :)

M.

Giovanni
Giovanni h, 2009-10-05 05:35

Kedevs Petra,

A habarashoz liszt helyett, etel vagyis etkezesi kemenyitot ajanlok erdemes kiprobalni ezt a variaciot a hatasa ugyan olyan lesz mint a liszte,de konnyeb lesz az etel.

Udv, Giovanni.

Noncsiga
Noncsiga / Noncsiga sze, 2009-09-30 14:15

Lehet, hogy abszurdnak hallatszik, de hihetetlenül jó ízt ad neki egy kis sárgabaracklekvár belefőzve. Ajánlom, hogy próbáld ki.:)

Legfrissebb cikkek

Elég jó híreket jelentett be az Ikea
Elég jó híreket jelentett be az Ikea
Kezdhetjük az internetes rendelést az IKEA áruházából, igaz, egyelőre áruházi átvétellel. 2017 nyarától azonban már házhoz szállítás is elindul.
Teljes razziát rendeltek el a magyar "élelmiszerbotrány"-ügyben
Teljes razziát rendeltek el a magyar "élelmiszerbotrány"-ügyben
A múlt heti NÉBIH-vizsgálat szerint az élelmiszergyártó-multik jóval silányabb minőségű termékekkel látják a hazai boltokat. Most egy újabb, átfogó vizsgálatot rendeltek el.
239