Zöldbabfőzelék recept

1 adag
256
kcal
Zöldbabfőzelék
Zöldbabfőzelék
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyerekkorom nagy kedvence. Azóta jóval hígabban szeretem a főzelékeket, ennek megfelelően is készítem. Aki a sűrűbbet preferálja, tegyen több lisztet a habarásba!

hozzávalók / 2 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
nehézség: könnyű
vegetáriánus: lakto vegetáriánus
szezon: nyár
adag: 2 főre
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

Zöldbab főzelék, zöldbab-főzelék
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zöldbabot megmossuk, végeit levágjuk és körülbelül egyenlő méretű darabokra (kb. 2-2,5 cm) aprítjuk.
  2. Kevés olajon megfuttatjuk a finomra vágott hagymát, fűszerpaprikával lehintjük és mehet bele a zöldbab.
  3. Felengedjük annyi vízzel, hogy épp ellepje a babot. Sózzuk és lefedve, közepes lángon addig főzzük, míg a zöldbab puha nem lesz.
  4. A tejfölben elkeverjük a lisztet, a babhoz keverjük, rottyantunk egyet rajta és kész is.


  • költség: 350 Ft
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 128 108
elküldve: 11
receptkönyben: 599
elkészítve: 32/50
Facebookon megjelent: -

szakács

Petra

Mióta szakács: 2007.11.15.
529 recept

Hozzászólások (8)

flava
flavah, 2013-12-09 20:07

En meg olyat nem is hallottam hogy ecet meg cukor kellene a zoldbabfozelekbe. Cukor?? Megis minek az bele? na mindegy , hat ki hogy szereti , ugye
En is igy szoktam ezt fozni csak meg teszek bele baberlevelet. Lehet masok azt nem szoktak , ki tudja.
Amugy nem kell bele sok liszt hanem kevesebb vizben kell fozni ha valaki surubre szereti. Nem muszaly hogy ellepje a babot a viz egyaltalan.

ednapipi
ednapipisze, 2013-04-03 00:28

Mi mindig ecet és cukor nélkül csináljuk, így tökéletes a recept!:) Most, hogy kicsit fogyózni kell, joghurttal és tönkölyliszttel készült, így savanykásabb lett a végeredmény. akik ecettel készítik próbálják ki ;)

Margareth
Margarethcs, 2011-09-29 14:45

Kedves Petra!

Az ecet és a cukor nélkülözhetetlen belőle!
Próbáld ki ,mindenképp megéri! :)

M.

Giovanni
Giovannih, 2009-10-05 06:35

Kedevs Petra,

A habarashoz liszt helyett, etel vagyis etkezesi kemenyitot ajanlok erdemes kiprobalni ezt a variaciot a hatasa ugyan olyan lesz mint a liszte,de konnyeb lesz az etel.

Udv, Giovanni.

Noncsiga
Noncsigasze, 2009-09-30 15:15

Lehet, hogy abszurdnak hallatszik, de hihetetlenül jó ízt ad neki egy kis sárgabaracklekvár belefőzve. Ajánlom, hogy próbáld ki.:)

256