r
Nosalty Logó

Zöldbab télire ahogy Iluska készíti

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Iluska
Zöldbab télire ahogy Iluska készíti
adag
Előkészítés
perc
  • 1% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 275 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 823 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 12 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 96% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.1 g

Zsír

  • Összesen
    1.9 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2611.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    367 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    233 mg
  • Foszfor
    335 mg
  • Nátrium
    1657 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.3 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    2134.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    308 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    107 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    378 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    290 micro
  • Kolin:
    135 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    607 micro
  • β-karotin
    3335 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5632 micro
Összesen 275 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 96% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7833.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    1101 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    700 mg
  • Foszfor
    1004 mg
  • Nátrium
    4970 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    184 g
  • Cukor
    86 mg
  • Élelmi rost
    71 mg

VÍZ

  • Összesen
    6404.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    924 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    322 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1135 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    871 micro
  • Kolin:
    404 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1822 micro
  • β-karotin
    10006 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16896 micro
Összesen 823 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 96% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.7 g

Zsír

  • Összesen
    0.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    111.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    14 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    91 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    142 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    240 micro
Összesen 12 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az üvegeket célszerű előző nap kimosni és hagyni megszáradni. A zöldbabot mosás, majd a két végének a levágása után 2-3 cm-es darabokra vagdossuk. Annyi hideg vizet engedünk rá, amennyi ellepi. A sót adjuk hozzá.
  2. Az üvegeket a fedéllel együtt tepsibe pakoljuk, majd 100 C fokon (gyenge hőmérsékleten) sterilizáljuk a sütőben 15 percig. Amíg az üveg a sütőben áll, a babot kb. 4 percig forraljuk, majd lé nélkül a forró üvegekbe szedjük.
  3. A levet ízesítjük ecettel, majd a csipet cukorral. Felforraljuk, és forrón minden üveget teleszedünk. Lezárjuk.
  4. Magasabb falú edénybe vagy tepsi aljára újságpapírt teszünk, erre rakjuk az üvegeket. Vizet engedünk rá, annyit, hogy a benne lévő üvegeknek a háromnegyed részéig érjen, majd az edényt melegíteni kezdjük. Amikor az üvegek körül lévő folyadék forrni (gyöngyözni) kezd, onnantól számítjuk a csírátlanítási időt, ami 10 perc.
  5. A szükséges gőzölési idő letelte után a lángot lezárjuk, és az edényt takaróval, pléddel letakarjuk, és így hagyjuk kihűlni másnapig. Majd a végleges, hűvös helyre tesszük, aztán jöhet a tél. Jó étvágyat a főzéséhez!
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 169
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 187205
  • Feltöltés dátuma: 2014. július 18.

Ajánló

Gyengén ecetesre ízesítsük, mert még úgyis utólag tudjuk majd az ételt ecetezni. A cukor azért kell bele, hogy szép sárga maradjon a színe.

Receptkategóriák

Minden évben termesztek zöldbabot a kertben. Nem könyvből van a recept, ez az én sajátom. Mindig leszedek pár kilót, majd igyekszem berakni, annyira pontos mennyiséget nem tudok írni, mert én szemre és ízre szoktam hozzátenni az ecetet, sót, vizet. Sőt még a zöldbabot sem mérem le, mégis mindig szép, tiszta, ropogós zöldbab a végeredmény...

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek