r
Nosalty Logó

Zöld tésztás - tejszínes garnélarák

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Zöld tésztás - tejszínes garnélarák
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1325 kcal
  • 11% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 2649 kcal
  • 11% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 194 kcal
  • 11% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    70.6 g

Zsír

  • Összesen
    22 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    350 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3516.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    236 mg
  • Kálcium
    335 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    214 mg
  • Foszfor
    1204 mg
  • Nátrium
    1507 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    196.9 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    377.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    327 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    374 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    678 micro
  • Kolin:
    264 mg
  • Retinol - A vitamin:
    230 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1159 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1297 micro
Összesen 1325 kcal
  • 11% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    141.3 g

Zsír

  • Összesen
    44 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    700 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7032.4 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    471 mg
  • Kálcium
    670 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    429 mg
  • Foszfor
    2407 mg
  • Nátrium
    3013 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    393.7 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    755.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    653 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    748 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    46 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1356 micro
  • Kolin:
    529 mg
  • Retinol - A vitamin:
    460 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2319 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2593 micro
Összesen 2649 kcal
  • 11% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    3.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    517.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    177 mg
  • Nátrium
    222 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    100 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    171 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    191 micro
Összesen 194 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megmosott garnélarákokat egy edénybe tesszük, és annyi forró vizet öntünk rá, hogy ellepje, majd kb. 1 percig forraljuk. Ha kihűltek, jöhet a tisztítás - ez egy kicsit melós .
  2. A zöld metéltet kifőzzük, majd leszűrjük. Közben elkészítjük a tejszínes - garnélamártást.
  3. A megtisztított garnélarákokat kis olívaolajon megpirítjuk a fokhagymával, majd jöhet rá a fehérbor és a tejszín. Kb 5 perc alatt besűrűsödik.
  4. A tésztát összekeverjük a tejszínes - garnélamártással, és tálalás előtte megszórjuk petrezselyemmel.
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 30
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 7947
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 05.

Ajánló

    CTRL + Q to Enable/Disable GoPhoto.it

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A férjem egyik nagy kedvence a garnélarák :) Így utazásunk során egyik nap megérkeztünk Ninben egy kis halászfaluba, ahol friss garnélarákot vettünk. Így egyből megoldódott, mi is lesz vacsira :) Nagyon fini lett, egy pohár lehűtött fehérborral tökéletesen finom vacsora lett belőle!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek