r
Nosalty Logó

Zöld paradicsomszósz

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
witch
Zöld paradicsomszósz
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A szószhoz

A tálaláshoz

Összesen 388 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A szószhoz

A tálaláshoz

Összesen 775 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A szószhoz

A tálaláshoz

Összesen 115 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.9 g

Zsír

  • Összesen
    13.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1092.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    339 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    334 mg
  • Nátrium
    310 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.2 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    251.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    157 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    158 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    253 micro
  • β-karotin
    1139 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    6433 micro
  • Lut-zea
    317 micro
Összesen 388 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.8 g

Zsír

  • Összesen
    27.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2185 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    76 mg
  • Kálcium
    678 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    132 mg
  • Foszfor
    668 mg
  • Nátrium
    620 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    98.4 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    502.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    314 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    71 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    316 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    505 micro
  • β-karotin
    2278 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    12865 micro
  • Lut-zea
    634 micro
Összesen 775 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    325.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    75 micro
  • β-karotin
    340 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1917 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 115 kcal

Hozzávalók

A szószhoz

A tálaláshoz

Elkészítés

A szószhoz

  1. Egy nagyméretű sütőlemezt kenjünk ki repceolajjal. Rakjuk rá az 1 cm vastagra szeletelt paradicsomot, locsoljuk meg az olívaolajjal, sózzuk, daráljunk rá borsot.
  2. Forró sütőbe rakva 25 percig sütjük.
  3. A fokhagymát meg bazsalikomot finomra vágjuk, rászórjuk a félig megsült paradicsomra. Fedjük be alufóliával, és rakjuk vissza további 25 percre sülni.
  4. Turmixba öntve az utolsó cseppet is ízlés szerinti textúrára daráljuk, ha úgy gondoljuk, 1-2 ek olívaolajat még adhatunk hozzá. Kóstoljuk meg, ha túl savanyúnak találjuk, rakjunk bele pici cukrot.
  5. Amikor a szósz már majdnem kész, gyorsan kifőzzük a tésztát. Inkább a szósz várjon egy kicsit a tésztára, így nem kell plusz zsiradékot tenni rá, nehogy összeragadjon.
  6. Reszelt parmezán sajttal megszórva tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 12
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2193
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 05.

Ajánló

Natúr sült mellé, vegáknak pedig fokhagymás pirítóssal.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Éva-Anyóca kérdésére, hogy mit kezdjen a zöld paradicsomokkal, találtam egy jó néhány választ. Ez az egyik, ami nekem megtetszett, mert nem sok a hozzávaló, egyszerű az elkészítése és finom is. Kicsit érdekes a színe, de hunyjuk be a szemünket, és úgy falatozzunk.:o)

Hozzávalók

A szószhoz

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!