r
Nosalty Logó

Zöld palacsinta kaviárral és lazaccal töltve

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
fagyufa
Zöld palacsinta kaviárral és lazaccal töltve
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 375 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 1494 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 139 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    16.8 g

Zsír

  • Összesen
    23.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    181 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1009.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    211 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    97 mg
  • Foszfor
    232 mg
  • Nátrium
    427 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    194 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    376 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    67 mg
  • D vitamin:
    206 micro
  • K vitamin:
    97 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    142 micro
  • Kolin:
    164 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1180 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    354 micro
Összesen 375 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    67.2 g

Zsír

  • Összesen
    92.3 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    724 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4038.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    133 mg
  • Kálcium
    846 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    387 mg
  • Foszfor
    927 mg
  • Nátrium
    1710 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    104.6 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    776 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1503 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    14 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    266 mg
  • D vitamin:
    823 micro
  • K vitamin:
    386 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    566 micro
  • Kolin:
    655 mg
  • Retinol - A vitamin:
    413 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4722 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1417 micro
Összesen 1494 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    377.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    160 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    77 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    441 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    132 micro
Összesen 139 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A zöldfűszereket a 2 dl vízzel összeturmixoljuk, majd leszűrjük. Hozzáadjuk a tojásokat és a lisztet, klasszikus palacsintatésztát készítünk.
  2. Kisütjük, és hagyjuk kihűlni.
  3. A tejfölt összekeverjük a sóval, borssal és citromlével, természetesen ízlés szerint.
  4. A kihűlt palacsintákra kenünk a tejfölös alapból, teszünk rá lazacot, egy csík kaviárt, és feltekerjük.
  5. A kész palacsinta tekercseket alufóliába tekerjük, tálalás előtt legalább 30 percre a fagyasztóba tesszük, hogy könnyebb legyen a szeletelése.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 31
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 3014
  • Feltöltés dátuma: 2014. október 17.

Ajánló

Mindig kell valami a vendégeknek, csak előételnek, vagy az elfogyasztott italokhoz kísérőnek.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Zöld palacsinta kaviárral és lazaccal töltve
fagyufa 13 recept

Az élet pikantériája, az első képem sajnos túlexponált lett, így a baráti társaságban kellett érdeklődnöm, kinek a fotóján szerepel bármelyik kreációm. Köszönet Katinak a pillanat megörökítéséért!

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

5 alapanyag, amit ne használj hűtőhidegen

Sütésnél gyakran olvashatjuk receptekben, hogy bizonyos alapanyagokat feltétlenül használjunk szobahőmérsékleten (vagy éppen hűtőhidegen). Leginkább a tejtermékeknél fontos ez, de lássunk 5 másik hozzávalót is, ahol szintén érdemes figyelni!

Lakos Benedek

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?