r
Nosalty Logó

Zöld krémleves Boribon konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Boribon
Zöld krémleves Boribon konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 171 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 687 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 22 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1486.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    1231 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.8 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    252.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    133 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    198 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    125 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    94 micro
  • β-karotin
    1408 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1716 micro
Összesen 171 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    19.6 g

Zsír

  • Összesen
    32.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5947.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    343 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    191 mg
  • Foszfor
    457 mg
  • Nátrium
    4923 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.1 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    1009.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    534 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    185 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    794 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    498 micro
  • Kolin:
    127 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    377 micro
  • β-karotin
    5630 micro
  • β-crypt
    55 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6863 micro
Összesen 687 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    0.6 g

Zsír

  • Összesen
    1.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    195.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    15 mg
  • Nátrium
    161 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    185 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    225 micro
Összesen 22 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A pórét karikákra vágjuk (azöld részét is, ameddig használható), és a vaj/olaj keverékenalacsony lángon puhára pároljuk..
  2. A zöldspárga legvégét kb. 1.5 cm hosszan levágjuk, a többit hosszab darabokra vágjuk.
  3. Hozzáadjuk a megpuhult póréhoz, és felöntjük egy kicsit több levessel, ami éppen ellepné. Vagy vízzel, és hozzáadunk egy pici darabot egy leveskockábol. Már akocka fele isrengeteg, ezért írtam 1/4-et. Kb. 5 percig főzzük, al dente legyen.
  4. Közben a turmixgépbe beledobáljuk a nagyobb darabokra vágott tomatillot, zöldhagymát, reszelt foghagymát,zöldfűszereket és az avokádót.
  5. Hozzáöntjük a megfőtt levest mindenestől, és homogénre turmixoljuk. Sűrű és krémes legyen. Kész is, jó étvágyat!
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 23
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4710
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 19.

Ajánló

Nagyon friss, nagyon tavaszi, az avokádótól pedig selymesen krémes. Ennyi antioxidáns és klorofill egy tányéron! Ráadásul nagy része nyersen van benne, tehát semmi nem semmisül meg. Lehet még beletenni egyéb zöld cuccokat is: bébispenót, rukkola, kockázott hagyma..

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Zöld krémleves Boribon konyhájából
Boribon 21 recept

Ez a leves két recept kereszteződéséből származik: spárgakrémleves és salsa verde. Ez utóbbi mexikói szósz csirkéhez, és az a lényege, hogy mindenféle zöld dolgot összeturmixolunk (hagymák, tomatillo, bébispenót, cilantro), és római köménnyel ízesítjük. Egyszer majd felteszem a pontos receptet. Én rengetegszer készítem, és annyira finom, hogy mindig kanállal megeszem a felét, ezért már többször felötlött bennem, hogy egy picit felhígítva szuper leves lenne belőle. Most volt kimaradva zöldspárgám, amiből krémlevest akartam készíteni. Így jött az öltlet, hogy tegyem a már régóta tervezett salsa verde-s levesbe. A végeredmény egyszerűen mennyei, pedig én egyébként egyaltalán nem is vagyok leveses (ezelőtt kb. 1 éve ettem levest...).

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek