r
Nosalty Logó

Zing Street Burger

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Food Truck Show Hungary
Zing Street Burger
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
grill
  • 12% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 25% Zsír

burger

házi majonéz

Összesen 1254 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 25% Zsír

burger

házi majonéz

Összesen 5013 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 25% Zsír

burger

házi majonéz

Összesen 280 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    49.3 g

Zsír

  • Összesen
    101 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    213 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2097.6 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    333 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    537 mg
  • Nátrium
    1078 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.7 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    209.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    136 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    185 mg
  • Retinol - A vitamin:
    129 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    77 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    905 micro
  • Lut-zea
    136 micro
Összesen 1254 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    197.1 g

Zsír

  • Összesen
    403.8 g
  • Telített zsírsav
    96 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    176 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    100 g
  • Koleszterin
    850 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8390.5 g
  • Cink
    44 mg
  • Szelén
    241 mg
  • Kálcium
    1330 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    285 mg
  • Foszfor
    2149 mg
  • Nátrium
    4311 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    150.6 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    837.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    543 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    18 micro
  • E vitamin:
    109 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    80 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    45 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    300 micro
  • Kolin:
    739 mg
  • Retinol - A vitamin:
    516 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    309 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    3619 micro
  • Lut-zea
    543 micro
Összesen 5013 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    11 g

Zsír

  • Összesen
    22.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    468.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    241 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    202 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 280 Kcal

Hozzávalók

burger

házi majonéz

Elkészítés

burger

  1. A házi majonéz elkészítéséhez a tojássárgáját a botmixer keverőpoharába tesszük, hozzáadjuk az ecetet, a sót, a mustárport és a chiliszószt, majd közepes fokozaton keverve hozzáadjuk az olajat is, először vékony sugárban, majd egyre bátrabban. Kb. 2 perc alatt remek házi majonézt kapunk.
  2. A legnagyobb serpenyőben, amink van, felforrósítjuk az olajat. Amikor füstölni kezd, hozzáadjuk a felszelt hagymát, majd addig rázogatjuk, keverjük, amíg kívül szép barna, belül meg roppanós, karamellizált hagymát kapunk. Ne várjunk csodát, ez eltarthat húsz percig is a serpenyő méretétől és a hagyma nedvességétől függően. A hagyma csak akkor karamellizálódik, ha a víz már elpárolgott belőle.
  3. A megformázott hamburgerhúst felhasználás előtt 20 perccel kivesszük a hűtőből, hogy ne hűtőhidegen kezdjük el sütni, így nagyobb eséllyel kapunk egyenletesen hőkezelt húst, és nem csak a széleit fogja megkapni a grill úgy, hogy a közepe nyers marad. Helyezzük grillrácsra vagy serpenyőbe a húst, és a sütés során csak egyszer fordítsuk meg. Ha jól felmelegítettük a grillt, akkor 3-3 perc sütés oldalanként kb. közepesen átsült húst eredményez. Persze sok múlik a hús minőségén is. Az alapszabály az, hogy minél jobb minőségű hússal dolgozunk, annál hamarabb átsül, mert a zsírszövetek felolvadnak a húsban. és jobban szállítják a hőt, a jó minőségű húsban pedig sűrűbbek a zsírszövetek. A sütési időket tekintve 3-3 perc medium, 4-4 perc medium well, 2-2 perc medium rare húst eredményez.
  4. Amikor megfordítjuk a húst, sózzuk és frissen őrölt borssal borsozzuk meg bátran. Tegyük rá egyből a sajtot, hogy a sajt a hús hőjétől ráolvadjon, majd a második 3 perc elmúltával tegyük meleg tányérra vagy nyitott, alacsony hőfokú sütőbe alufóliával lefedve pihenni kb. 3-5 percig.
  5. Amíg a hús pihen, vágjuk félbe, óvatosan vajazzuk meg és serpenyőben pirítsuk meg a zsemléket. (Pirítóssütőben is megpiríthatjuk, de sokkal jobb a serpenyőben pirított zsemle, mert a felülete sima lesz, és ezáltal kevésbé szívja fel a szószokat.)
  6. A zsemlét kenjük meg a házi chilis majonézzel, erre kerüljön a karamellizált hagyma és a húspogácsa a ráolvadt sajttal. A zsemle koronájára pedig egy karika ketchup és fűszeres mustár kíséretében felvágott csemegeuborkát tegyünk (a ketchuppal és a mustárral bánjunk óvatosan, mert egy kevés feldobja, a túl sok tönkreteszi a burgert.)
  • Sütés ideje: 6 perc
  • Receptkönyvben: 189
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 22981
  • Feltöltés dátuma: 2018. június 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Zing Street Burger
Food Truck Show Hungary 10 recept

Ha jóféle burgert ennél, keresd a Zing Burger food truck-ot!

Hozzávalók

burger

házi majonéz

Címlapról ajánljuk

További cikkek