Zellerrémoulade recept

Zellerrémoulade
Zellerrémoulade
30 perc / előkészület: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Készítettem már hasonló zellersalátát, de míg abba a zeller teljesen nyersen került bele, a zellerrémoulade-hoz a zellert blansírozzuk.
 

hozzávalók / 4 adag

A zeller előkészítéséhez

A mustáros majonézhez

ajánlat

Önmagában is ehetjük, ropogós fehér kenyér kíséretében, de kitűnően illik a lazachoz és sült húsokhoz is.

receptjellemzők

konyha: francia
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
konyhatitkok: gourmet
konyhatechnológia: hidegkonyha
alkalom: karácsonyi receptek, Valentin-nap
nehézség: könnyű
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: saláta
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

zellerremulád, zeller saláta
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zellert meghámozzuk és durvára reszeljük, citromos vízbe tesszük.
  2. Egy lábasban vizet forralunk, amibe szintén teszünk citromot, és beledobjuk 1 percre az előzetesen lecsepegtetett zellert.
  3. Leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük és konyhai törlőre szétteregetve leszárítjuk.
  4. A mustáros majonézhez a tojássárgákat az ecettel (vagy citromlével) és a mustárral jól összekeverjük. Folyamatos keverés mellett cseppenként elkezdjük adagolni az olajat, amikor sűrűsödik, vékony sugárban is önthetjük már, de ekkor is állandóan keverjük.
  5. A zellert alaposan összekeverjük a majonézzel, és hozzáadjuk a kapribogyót és az apróra vágott ecetes uborkát.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 21 055
elküldve: 0
receptkönyvben: 193
elkészítve: 6/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Petra

Mióta szakács: 2007.11.15.
529 recept
hirdetés

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

vmzsuzsa
vmzsuzsa szo, 2015-02-07 15:23

Rántott húshoz kiváló köret volt. Nem volt kapribogyóm, tettem bele egy kevés reszelt almát, ez egy variáció. Legközelebb veszek kapribogyót, és ugy is kipróbálom.Egy kérdés: A blansírozásnál az 1 percet a víz ujraforrásától számítod, vagy a zeller belerakásától? Szia Zsuzsa

kicsivik
kicsivik / kicsivik sze, 2012-06-20 08:29

Szeretem is a zellert, meg nem is. Kívántam már hetek óta, nézelődtem a Waldorf-salik között, de valahogy visszatáncoltam a zeller erőteljes íze miatt, nyersen. És aztán jött ez a reci, tegnap ettem vacsira, de még most reggel is nyalogatom a szám szélét. kedvencek közé került! Köszi Petra!
Üdv,
Viki

368