Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zellerkrémleves levesgyönggyel

Zellerkrémleves levesgyönggyel
Zellerkrémleves levesgyönggyel
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Most először készítettem zellerből krémlevest... először furcsa ízvilágnak tűnt, de ahogy ettem, egyre jobban ízlett! Máskor is el fogom készíteni! :)

hozzávalók / 4 adag

A leveshez

A tálaláshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát és a zellert apró kockára vágjuk.
  2. A margarint felolvasztjuk, rádobjuk a hagymát, elkezdjük párolni, majd hozzáadjuk a zellert is.
  3. Ha már megpárolódott, megszórjuk a liszttel, összekeverjük, majd felengedjük a vízzel. Hozzáadjuk a fűszereket, puhára főzzük.
  4. Ezután leturmixoljuk, és állandó keverés mellett hozzáadjuk a tejszínt, és jól kiforraljuk.
  5. Levesgyönggyel tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 41
össznézettség: 74 332
elküldve: 16
receptkönyvben: 197
elkészítve: 23/31
Facebookon megjelent: -

szakács

Kynga

Mióta szakács: 2011.07.11.
206 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tejszínes zellerkrémleves, zellerkrémleves, krémleves zellerből

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Solana15
Solana15 Sat, 2018-01-27 15:19

Ma főztem meg másodszor ezt a levest. Hamar elkészíthető és nagyon finom. Köszönöm.

gyuluskám
gyuluskám Thu, 2017-05-04 13:26

Köszönöm a feltöltést, megfőztük, nagyon finom volt, ajánlom mindenkinek szeretettel!

238
zeller 1 nagy db
vöröshagyma 1 nagy db
leveskocka 3 db
szerecsendió 0 ízlés szerint
fehér bors 0 ízlés szerint
margarin 1 ek
főzőtejszín 1.5 dl
0 ízlés szerint
finomliszt 1 evőkanál
víz 2 l
levesgyöngy 5 dkg