r
Nosalty Logó

Zelleres-tejszínes burgonya

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Zelleres-tejszínes burgonya
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A burgonyához

A tejszínes öntethez

Összesen 804 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A burgonyához

A tejszínes öntethez

Összesen 1604 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A burgonyához

A tejszínes öntethez

Összesen 125 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    23.3 g

Zsír

  • Összesen
    59.5 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    223 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1437.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    243 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    357 mg
  • Nátrium
    743 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.8 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    350.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    462 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    150 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    129 mg
  • Retinol - A vitamin:
    426 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    422 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    765 micro
Összesen 804 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    46.6 g

Zsír

  • Összesen
    119 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    446 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2874.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    485 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    151 mg
  • Foszfor
    714 mg
  • Nátrium
    1486 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87.7 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    701.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    923 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    95 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    300 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    160 micro
  • Kolin:
    259 mg
  • Retinol - A vitamin:
    853 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    844 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1530 micro
Összesen 1604 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    223.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    116 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    119 micro
Összesen 125 Kcal

Hozzávalók

A burgonyához

A tejszínes öntethez

Elkészítés

A burgonyához

  1. A megtisztított burgonyát 0,5 cm-es karikákra szeleteljük, a megtisztított zellergumót hosszában négy felé vágjuk és keresztben 2-3 mm-es darabokra szeleteljük.
  2. A felszeletelt burgonyát, a zellert a vajjal együtt egy serpenyőbe tesszük és elkezdjük sütni, közben sózzuk, borsozzuk.
  3. Hozzáadjuk a felaprított fokhagymát és zöldhagymát. Lefedve és többször kevergetve addig sütjük, amikor a fakanállal már el tudjuk vágni a burgonyát (kb.: 12-15 perc).
  4. Közben összekeverjük a tejszínes öntet hozzávalóit.
  5. Az elősütött zelleres burgonya felét egy hőálló edénybe tesszük, rátépkedjük a sonka felét, ráöntjük a tejszínes öntet felét. Erre jön a zelleres burgonya, a sonka és a tejszínes öntet másik fele.
  6. Sütőben 20-25 percig sütjük úgy, hogy a tejszínes öntet átsüljön. Melegen salátával kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 47
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4663
  • Feltöltés dátuma: 2010. október 23.

Ajánló

A zelleres-tejszínes burgonyát gazdagíthatjuk sonkával, de nélküle is fogyaszthatjuk köretként és önálló ételként egyaránt. Önálló ételként salátával, de köretként is fogyaszthatjuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon megkedveltem a vajban sült zellert, ezért ebbe a rakott ételbe is - a burgonyával együtt - vajban elősütve került.

Hozzávalók

A burgonyához

A tejszínes öntethez

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek