Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zelleres csemege uborka télire

Zelleres csemege uborka télire
Zelleres csemege uborka télire
80 perc / előkészület: 60 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyik évben későn sikerült elültetnem az uborkamagot, és így már akkor lett uborkám, mikor a kapornak se híre, se hamva nem volt a kertben. Ekkor jutott eszembe egy ismerős, aki zellerlevéllel tette el télire a csemege uborkát. Gondoltam, kipróbálom. Annyira jól sikerült, hogy azóta nincs olyan év, hogy ne legyen berakva zelleresen is.

hozzávalók / 6 adag

A felöntőléhez

Egy üveghez

ajánlat

Azoknak ajánlom, akik szeretik a zeller ízét, és télen egy kicsit pikánsabban szeretnék a megszokott csemege uborkát enni.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Előbb elkészítjük a felöntőlevet: a vizet, az ecetet, a sót, a cukrot, és a borként egy edényben összekeverjük.
  2. Egy erre a célra rendszeresített kefével jól lesikáljuk az uborkákat, jól megmossuk a zellerszálakat.
  3. A tiszta üvegek aljára lerakunk egy szál zellert, a borsot, a mustármagot, és a koriandermagot, majd belerakjuk az uborkákat. Ráöntjük a felöntőlevet úgy, hogy ellepje. Lezárjuk, és újságpapírba tekerjük az üvegeket egyenként.
  4. Egy edénybe (amit másra nem használunk, mert a papír egy kicsit megfogja) teszünk papírt, és beleállítjuk a papírba csomagolt üvegeket. Öntünk bele annyi vizet, hogy az üvegek tetejétől lentebb legyen kb. két centivel, és elkezdjük melegíteni. Amikor az uborka leve elkezd gyöngyözni az üvegben akkor lezárjuk, és a vízben hagyjuk kihűlni.

  • költség: 500 Ft
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 5 418
elküldve: 0
receptkönyvben: 50
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

vnémarika

Mióta szakács: 2011.06.13.
12 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

zellerrel eltett csemege uborka, zelleres uborka, csemege uborka zelleresen

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

213
víz 2 l
ecet 4 dl
9 dkg
cukor 30 dkg
borkén 1 teáskanál
fekete bors 6 szem
mustármag 0.5 kk
koriandermag 0.5 kk
zellerlevél 1 db
uborka 30 dkg