Zalai rántott sertésszelet recept

Zalai rántott sertésszelet
Zalai rántott sertésszelet
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Rántott hús... hát igen! Minden normális magyar család menüjében szerepel legalább havonta egyszer :) csirke, disznó, pulyka vagy borjú formájában. Lehet mindenfélével fokozni, sajttal, magokkal, töltve, nem töltve....
Lehet, hogy nem kimondottan zalai találmány ez a krumplis változat, de egyik kedvenc szakácskönyvemben, a "Vasi, zalai parasztételek" címűben  ezen a néven szerepel.
A panírja a krumplitól kicsit vastagabb lesz.

hozzávalók / 4 adag

  • 1 kg sertés rövidkaraj
  • 10 dkg finomliszt
  • 4 db tojás
  • 2 ek tej
  • 15 dkg zsemlemorzsa
  • 2 közepes db burgonya (reszelt)
  • ízlés szerint
  • bors ízlés szerint (őrölt)
  • 3 dl napraforgó olaj (a sütéshez)

ajánlat

Sült krumplival, krumplipürével, fejes salátával vagy uborkasalátával kínáljuk.

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
konyhatechnológia: rántott ételek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

rántott karaj krumplis bundában, burgonyás panírban sült karajszelet
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A karajszeleteket kiklopfoljuk nem túl vékonyra, és besózzuk.
  2. A tojásokat felverjük egy kevés tejjel és sóval, őrölt borssal ízesítjük. Belekeverjük a reszelt krumplit, amiből a nedvességet előzőleg kinyomkodjuk.
  3. A továbbiakban a húst ugyanúgy panírozzuk, és sütjük, mint  "sima" rántott hús esetén.

  • költség: 1400 Ft
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 19
össznézettség: 14 920
elküldve: 0
receptkönyvben: 238
elkészítve: 5/7
Facebookon megjelent: -

szakács

klivi

Mióta szakács: 2011.01.09.
158 recept

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

szaboadel
szaboadel Sat, 2011-06-04 17:07

Kedves Klivi!
Örülök a receptnek, ki fogom próbálni. Nem vagyok zalai, az ország másik részén élek,
de szeretem más tájegységek ételeit is kipróbálni, új ízekkel ismerkedni, kísérletezni.
Szép napot, üdv: Adél

klivi
klivi / klivi Thu, 2011-06-02 17:53

Jó bizony! Az enyémből már sajnos potyognak a lapok....
Üdv.
Livi

klivi
klivi / klivi Wed, 2011-06-01 05:43

Kedves zarándok és Judit!
Nagyon örülök, hogy Ti is ismeritek ezt a könyvet. Egy zalainak pedig alap, hogy meglegyen... :))
Üdv.
Livi

Judit71
Judit71 Tue, 2011-05-31 20:20

Én nem vagyok zalai, de nekem is megvan ez a könyv. Mi csak zöld szakácskönyvnek hívjuk.

zarandok
Vera111 / zarandok Tue, 2011-05-31 19:55

Hűűű de régen készítettem így a rántott husit, pedig nagyon-nagyon szeretem! (Megjegyzés: a Vasi, zalai parasztételek című szakácskönyv nálam és szinte minden ismerősömnél tagja a családi receptgyűjteménynek, mint ahogy szerintem a legtöbb zalainak! :))

1319