Zacskós lángos recept

1 adag
552
kcal
Zacskós lángos
Zacskós lángos
receptkönyvben hozzászólások (27)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Időröl-időre anyukám meglep egy csomag lángossal .Ő begyúrja, kétfelé veszi, és az egyik zacskót továbbítja nekünk. Ebből a fél csomagból mi kb. 8-10 db közepes méretű lángost szoktunk kihozni. Ez azt jelenti, hogy egy teljesen sima "nyaralós balatonparti" lángos árából legalább 16 lángos elkészül. Igaz itthon esszük, és nem a Balaton partján. (A lángos utáni kézmosás is könnyebben megoldható.) Miután egy hétig bármikor megsüthető, nagyon jól jön abban az esetben, ha hirtelen kell valami ételféléről gondoskodni. Sajnos nem a legegészségesebb ételek közé tartozik ,ezért nálunk túl gyakran nem fordul elő, de úgy gondolom alkalmanként belefér. Egyszerűsége miatt merem ajánlani mindenkinek.

hozzávalók / 8 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

lángos, tejfölös lángos, tartós lángos
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet a sóval és a szárított élsztővel összekeverjük.
  2. A tejföllel és a tejjel jól összegyúrjuk.
  3. Beletesszük egy nagyobb vagy két közepes méretű zacskóba. A zacskó száját összekötjük, de hagyjunk helyet, mert a hűtőben fog szépen dagadni.
  4. Másnap lehet belőle sütni .Mindig annyit veszünk ki, amennyit szeretnénk kisütni. A hűtőben kb. egy hétig eláll.
  • költség: 500 Ft
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 24 031
elküldve: 13
receptkönyben: 464
elkészítve: 22/41
Facebookon megjelent: -

szakács

Virág76

Mióta szakács: 2012.01.03.
26 recept

Hozzászólások (27)

reka8463
reka8463szo, 2014-09-06 15:30

Köszi a receptet!isteni finom a lángos!38 hetes pocakos vagyok,s mivel nem kaptam a városban sehol a te receptedre esett a választás.a maradékot megsütöm holnap,most csak 4et csináltam,mert eküvőre menet kell más finomságnak is helyt hagyni a pocakban. :D még 1x köszönöm.bátran ajánlom mindenkinek!

Yakuza
Yakuzacs, 2013-12-19 08:56

Kedves Virág,
ma, ismét elkészítettem e recept alapján a lángost :-) már nem is tudom hanyadjára!
köszönöm szépen ismét a recepted :-) :-)
Kellemes Karácsonyt!

Virág76
Virág76cs, 2013-12-19 09:03

De aranyos vagy! Örülök ,hogy ennyire ízlik így a lángos!!! ( mondjuk tényleg finom :) )
Neked is Nagyon boldog karácsonyt, és boldog új évet kívánok!
Szeretettel: Virág

furogabi
furogabics, 2013-05-09 15:39

Sziasztok!
Kipróbáltam ezt a nagyszerű receptet. Az első napokban még egyáltalán nem volt ragacsos a massza, így egy kicsit vártam a kisütéssel. Ez normális? Később sem lett nagyon ragacsos, de már nem vártam, és kisütöttem. Nagyon finom lett. Küldöm a receptet a családomnak is:-)
Üdv, Gabi

Virág76
Virág76p, 2013-05-10 07:52

Szia!
Örülök,hogy tetszett a recept. én nem szoktam nézegetni,hogy ragacsos-e.Azért kell beolajozni a kezünket,hogy szépen ki lehessen formázni a lángost. Ha össze van állítva a tészta,én is csak második,harmadik napon sütöm. Van olyan hogy lágyabbra sikerül összeállítani, na akkor ragacsosabb. Erre gondoltál?
Üdv : Virág

Tunderanyo
Tunderanyosze, 2013-05-08 17:26

Kedves Virág!
Már többször is megsütöttem ezt a fajta lángost,nagy sikere lett,annyira,hogy mind a két lánykám elkérte már a receptet és nekik is bevált.Köszi .Legyen szép napod.
Tündi

Virág76
Virág76sze, 2013-05-08 19:25

Kedves Tündéranyó!
Örülök,hogy ekkora siker lett a lángos! Itt a nyár,és most lesz csak igazán nagyüzem a lángos sütésben! ( meg gofri,meg palacsinta...) Csodás nyarat kívánok az egész családnak! Szeretettel : Virág

doratime
doratimev, 2013-04-14 18:13

Nagyon jó a recept :) ezt kerestem, mert a nagymamám sütött sokat nekünk ! Ő úgy csinálta, hogy a zacskót is picit beolajozta csak picit, így nem ragadt a zacskóba és olajos kézzel szedett belőle :D !
Mentettem !

Virág76
Virág76sze, 2013-05-08 19:23

Szia!
Örülök hogy sikerült rátalálnod erre a receptre! Az ötletet pedig én köszönöm! Üdv : Virág

Yakuza
Yakuzap, 2013-01-25 12:19

Szia Virág, most készitettem el, még nagyon kezdö vagyok, lándost meg még nem is csináltam :-)
Amit nem tudok, csk bízom benne, hogy jól eldolgoztam-e. mert tényleg nagyon ragad.
Holnap megírom, hogy sikerült. a kezem befogom olajozni :-)
üdv. Bea (yakuza) :-)

Virág76
Virág76p, 2013-01-25 14:17

Szia Bea!
Köszönöm hogy ezt a receptet választottad. Sikerülni fog,ne félj!!!Szép hétvégét kívánok! Üdv.: Virág

Yakuza
Yakuzaszo, 2013-01-26 13:54

Virág! Most sütöttem ki belöle és hú hát nagyon finom lett! Barátomnak is nagyon nagyon ízlett!
Köszönjük szépen mégegyszer a receptet, kellemes hétvégét kivánok! :-)

Virág76
Virág76szo, 2013-01-26 15:36

Egészségetekre! Látod mondtam,hogy sikerülni fog.További szép hétvégét Nektek!

pauliani
paulianih, 2012-06-25 12:00

A lángos nagyon fincsi! Hétvégén csináltam. Egy gondom van! Hogy szeded ki a zacsiból? Nekem beleragadt és nehezen tudtam kikaparni. Egy adag még van úgyhogy valami trükköt megoszthatnál velem! :-)

Virág76
Virág76h, 2012-06-25 13:07

Szia! Kicsit kend be olajjal a kezed,és úgy tudsz szakítani belőle 1-1 lángosra valót. A legvégén marad egy pici a zacskón,bár én úgy szoktam,hogy az utolsót belefordítom a tenyerembe,és lehúzom róla a zacskót. A tészta sem mindig sikerül ugyanolyanra,így lehet,hogy legközelebb kevésbé lesz ragadós.Remélem tudtam segíteni,és örülök hogy ízlett! Szeretettel üdvözöllek : Virág

pauliani
paulianih, 2012-06-25 15:02

Tényleg olaj! :-)
Ez eszembe se jutott! Pedig a kenyérlángost is így szoktam lapítani! Ma este kipróbálom! Köszi!
Anikó

pauliani
paulianik, 2012-06-26 15:20

Virág működik az olaj dolog! :-)
A nyárra megoldottál nekem egy nagy gondot! Mit egyen a gyerek, ha végképp nincs ötletem! Hát lángost!
Nagyon egyszerű megcsinálni, finom, kiadós! Szóval csak ajánlani tudom mindenkinek!

Anikó

timicu
timicuh, 2012-03-26 22:31

Szia! Szerinted más fajta lisztből el lehetne készíteni? Pl grham vagy rozslist.

Virág76
Virág76k, 2012-03-27 05:19

Szia!
Nem tudom,mert még a lángost nem próbáltam.Viszont palacsintát,süteményt szoktam én is teljes örlésű lisztből.Szerintem van aki tapasztaltabb ezen a téren,de azt hiszem a lángos kicsit keményebb tésztájú lenne ebben az esetben.Mindenesetre ha kipróbálod,érdekelne a végeredmény.Sok sikert! Üdvözöllek: Virág

timicu
timicuk, 2012-03-27 12:34

Szia!
Köszönöm válaszod! Kipróbálom és majd megírom milyen lett!
Üdv

Dyke79
Dyke79h, 2012-03-26 19:02

Egyszerű, de nagyszerű és ráadásul finom! Én is így csinálom, de eddig egy műanyag tálban hagytam, és gondot okozott, hogy 2-3 nap után a tészta teteje bekeményedett, hiába takartam, vagy fedtem le.
Ez a zacskó dolog eszembe nem jutott volna magamtól! Köszi az ötletet! :D

Virág76
Virág76k, 2012-03-27 05:21

Szia! Nincs mit! Én is a recepttel együtt kaptam az ötletet...Szép napot! Üdv: Virág

anyanéna
anyanénav, 2012-03-25 12:52

Aranyos a történet, és az anyuka a zacskóval. :)
Biztosan kipróbáljuk majd.
Minden jót kívánok az egész családnak, anyukának is aki ilyen aranyos, hogy gondoskodik a nasiról.

Virág76
Virág76v, 2012-03-25 16:15

Köszönöm.Remélem ízleni fog! A gondoskodás oda-vissza történik,mert sokszor én is meglepem őket valami finommal.Különösképpen a kelt tésztákkal,mert az az én feladatom lett a családban.Szintén minden jót kívánok! Szeretettel :Virág

Legfrissebb cikkek

Tejet gyárt a Coca-Cola!
Tejet gyárt a Coca-Cola!
Jól olvastad, nem vicc. Tényleg. Tejet.
Kóstold végig a legjobb magyar borokat!
Kóstold végig a legjobb magyar borokat!
Tény, hogy egyre hidegebbek a napok, és ahogyan a tartalmasabb, melengetőbb ételek felé fordulunk, úgy nő az érdeklődés a komolyabb vörösborok iránt.
A kávé és a sütemény harmóniája
A kávé és a sütemény harmóniája
Egy csésze kávé mellé mi lehetne finomabb, mint egy ízében hozzá illő sütemény? De vajon melyik kávétípushoz milyen aromák illenek? Az Omnia segítségével utánajártunk. (x)
552