Zabpelyhes rakottas kínai kel recept

1 adag
1262
kcal
Zabpelyhes rakottas kínai kel
Zabpelyhes rakottas kínai kel
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A paleolit diéta jegyében próbáltam valami ízleteset, finomat összehozni. A tejföl használata picit eltér a "szabályoktól", de én azt gondoltam, ennyi vétek belefér.:) Megjegyezém még, hogy aki nem szereti a comb szaftosságát, helyettesítheti csirkemellel is. A szalonna használata is opcionális. Minimális olívaolajat is használhatunk helyette.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Diétázoknak és nem diétázoknak is szívesen ajánlom. Finom, tápláló, kiadós és egészséges is.:)

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
maradék ételből: maradék húsból
költség egy főre: megfizethető receptek
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

rakott kínai kel, szalonnás kínai kel rakottas zabpehellyel, csirkés rakott kel tejfölösen
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szalonnát apró kockákra vágjuk, és egy tűzálló tálba tesszük a felét.
  2. A kel leveleket megtisztítjuk, és 3 darabot a tál aljára teszünk
  3. A csirkecombokat megszabadítjuk a bőrétől, és kicsontozzuk, majd apró darabokra vágjuk, és a kellevelekre tesszük, sózzuk, borsozzuk, és hozzáadjuk a zabpelyhet.
  4. A tejfölt ráöntjük a húsos, zabpelyhes keverékre.
  5. A másik 3 levelet a tetejére tesszük, leöntjük a maradék tejföllel.
  6. A végén megszórjuk reszelt sajttal.
  7. Fóliával lefedve sütjük, aztán ha megpuhultak a hozzávalók, levesszük a fóliát, hogy piruljon.
  • sütési hőfok: 200°C
  • költség: 800 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 2 379
elküldve: 2
receptkönyben: 43
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Panyitimi

Mióta szakács: 2008.12.04.
18 recept

Hozzászólások (6)

hszandi
hszandik, 2014-04-29 11:38

Kedves Panyitimi!
Örülök a receptnek, elkészítettem és nagyon finom lett.
Ha megengedsz egy észrevételt: azt írod, hogy a tál aljára rakjuk a szalonna felét, de aztán a recept nem írja, hogy a másik felével mit kell tenni. Így én az összes szalonnát a tál aljára tettem. Te hogy szoktad készíteni? A zabpelyhes keverékbe teszed? Vagy az egésznek a tetejére szórod?
Köszönöm.
Hszandi

panyitimi
panyitimik, 2014-04-29 17:07

Kedves hszandi!

A töltelékbe szoktam tenni,elnézést,ez kimaradt.
Szerintem ,ha a tetejére teszed,akkor még jobb,finoman megpirul,ropogossá válik:) Kipróbálom én is így :) Köszi az ötletet :)

panyitimi
panyitimisze, 2012-10-10 13:28

Azt olvastam,egyedül a zabot fogyaszthatom....én személy szerint ebből készítek mindent...kenyér helyett,van egy nagyon jó muffinreceptem is...
Több paleo-étrendet bemutató oldalon is szerepel a zab, mint megengedett (kompromisszumos) táplálék,döntse el mindenki,hogy fogyasztja vagy sem:)

villers
villerscs, 2012-09-20 10:30

A paleóban a zab nem megengedett elvileg, bár sokan fogyasztják...

Legfrissebb cikkek

Vigyázat, paradicsomszezon vége!
Vigyázat, paradicsomszezon vége!
Nemsokára eljön a nap, hogy hiába keressük a piacon az ízes, lédús paradicsomokat, csak melegházi nevelésű társaikkal találkozunk. Főzzünk az utolsó adagból finomakat!
A hét szakácsa: Inom
A hét szakácsa: Inom
Eheti kiemelt szakácsunk Inom, aki Debrecenből küldi isteni sütireceptjeit. Legnagyobb elismerés számára, ha lányai megdicsérik az általa készített "Inomságokat".
Így lesz habverőből hangulatvilágítás!
Így lesz habverőből hangulatvilágítás!
Nem sok látványosabb dekorációt lehet elkészíteni körülbelül 5 másodperc alatt, mint a habverős mécsestartó. Megmutatjuk, hogyan!
1262