Zabpelyhes rakottas kínai kel recept

Zabpelyhes rakottas kínai kel
Zabpelyhes rakottas kínai kel
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A paleolit diéta jegyében próbáltam valami ízleteset, finomat összehozni. A tejföl használata picit eltér a "szabályoktól", de én azt gondoltam, ennyi vétek belefér.:) Megjegyezém még, hogy aki nem szereti a comb szaftosságát, helyettesítheti csirkemellel is. A szalonna használata is opcionális. Minimális olívaolajat is használhatunk helyette.

hozzávalók / 2 adag

  • 6 db kínai kel levél
  • 10 dkg zabpehely
  • 2 db csirke felsőcomb filé
  • 10 dkg sajt
  • 1 pohár tejföl
  • só, bors esetleg ételízesítő
  • 1 szelet csemege szalonna

ajánlat

Diétázoknak és nem diétázoknak is szívesen ajánlom. Finom, tápláló, kiadós és egészséges is.:)

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
maradék ételből: maradék húsból
költség egy főre: megfizethető receptek
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

rakott kínai kel, szalonnás kínai kel rakottas zabpehellyel, csirkés rakott kel tejfölösen

elkészítés

  1. A szalonnát apró kockákra vágjuk, és egy tűzálló tálba tesszük a felét.
  2. A kel leveleket megtisztítjuk, és 3 darabot a tál aljára teszünk
  3. A csirkecombokat megszabadítjuk a bőrétől, és kicsontozzuk, majd apró darabokra vágjuk, és a kellevelekre tesszük, sózzuk, borsozzuk, és hozzáadjuk a zabpelyhet.
  4. A tejfölt ráöntjük a húsos, zabpelyhes keverékre.
  5. A másik 3 levelet a tetejére tesszük, leöntjük a maradék tejföllel.
  6. A végén megszórjuk reszelt sajttal.
  7. Fóliával lefedve sütjük, aztán ha megpuhultak a hozzávalók, levesszük a fóliát, hogy piruljon.
  • sütési hőfok: 200°C
  • költség: 800 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 2 142
elküldve: 2
receptkönyben: 38
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Panyitimi

Mióta szakács: 2008.12.04.
16 recept

Hozzászólások (4)

panyitimi
panyitimisze, 2012-10-10 13:28

Azt olvastam,egyedül a zabot fogyaszthatom....én személy szerint ebből készítek mindent...kenyér helyett,van egy nagyon jó muffinreceptem is...
Több paleo-étrendet bemutató oldalon is szerepel a zab, mint megengedett (kompromisszumos) táplálék,döntse el mindenki,hogy fogyasztja vagy sem:)

villers
villerscs, 2012-09-20 10:30

A paleóban a zab nem megengedett elvileg, bár sokan fogyasztják...

Legfrissebb cikkek

Már az étel is luxus?
Már az étel is luxus?
Egy izraeli művész, bizonyos Peddy Mergui elképzelt, sőt mi több, meg is tervezett egy sor olyan élelmiszer-csomagolást, melyek luxus divatmárkák designját és logóit kapták.
Felejtsük el a plusz zsiradékot!
Felejtsük el a plusz zsiradékot!
A MAGGI új termékeivel plusz zsiradék hozzáadása nélkül omlós, szaftos csirkecombokat, tíz perc alatt pedig akár csirke steaket is készíthetünk. (x)
Könnyed tésztasaláta ünnep után
Könnyed tésztasaláta ünnep után
Citromos és fűszeres, édes zöldborsóval pöttyözve, selymes rózsaszín retkekkel, vajon pirított zsemlemorzsával gazdagítva - ez a tésztasaláta maga a tavasz egyetlen tányéron.