Zabpelyhes rakottas kínai kel recept

Zabpelyhes rakottas kínai kel
Zabpelyhes rakottas kínai kel
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A paleolit diéta jegyében próbáltam valami ízleteset, finomat összehozni. A tejföl használata picit eltér a "szabályoktól", de én azt gondoltam, ennyi vétek belefér.:) Megjegyezém még, hogy aki nem szereti a comb szaftosságát, helyettesítheti csirkemellel is. A szalonna használata is opcionális. Minimális olívaolajat is használhatunk helyette.

hozzávalók / 2 adag

ezt olvastad már?

ajánlat

Diétázoknak és nem diétázoknak is szívesen ajánlom. Finom, tápláló, kiadós és egészséges is.:)

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
maradék ételből: maradék húsból
költség egy főre: megfizethető receptek
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

rakott kínai kel, szalonnás kínai kel rakottas zabpehellyel, csirkés rakott kel tejfölösen
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szalonnát apró kockákra vágjuk, és egy tűzálló tálba tesszük a felét.
  2. A kel leveleket megtisztítjuk, és 3 darabot a tál aljára teszünk
  3. A csirkecombokat megszabadítjuk a bőrétől, és kicsontozzuk, majd apró darabokra vágjuk, és a kellevelekre tesszük, sózzuk, borsozzuk, és hozzáadjuk a zabpelyhet.
  4. A tejfölt ráöntjük a húsos, zabpelyhes keverékre.
  5. A másik 3 levelet a tetejére tesszük, leöntjük a maradék tejföllel.
  6. A végén megszórjuk reszelt sajttal.
  7. Fóliával lefedve sütjük, aztán ha megpuhultak a hozzávalók, levesszük a fóliát, hogy piruljon.
  • sütési hőfok: 200°C
  • költség: 800 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 2 344
elküldve: 2
receptkönyben: 43
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Panyitimi

Mióta szakács: 2008.12.04.
18 recept

Hozzászólások (6)

hszandi
hszandik, 2014-04-29 11:38

Kedves Panyitimi!
Örülök a receptnek, elkészítettem és nagyon finom lett.
Ha megengedsz egy észrevételt: azt írod, hogy a tál aljára rakjuk a szalonna felét, de aztán a recept nem írja, hogy a másik felével mit kell tenni. Így én az összes szalonnát a tál aljára tettem. Te hogy szoktad készíteni? A zabpelyhes keverékbe teszed? Vagy az egésznek a tetejére szórod?
Köszönöm.
Hszandi

panyitimi
panyitimik, 2014-04-29 17:07

Kedves hszandi!

A töltelékbe szoktam tenni,elnézést,ez kimaradt.
Szerintem ,ha a tetejére teszed,akkor még jobb,finoman megpirul,ropogossá válik:) Kipróbálom én is így :) Köszi az ötletet :)

panyitimi
panyitimisze, 2012-10-10 13:28

Azt olvastam,egyedül a zabot fogyaszthatom....én személy szerint ebből készítek mindent...kenyér helyett,van egy nagyon jó muffinreceptem is...
Több paleo-étrendet bemutató oldalon is szerepel a zab, mint megengedett (kompromisszumos) táplálék,döntse el mindenki,hogy fogyasztja vagy sem:)

villers
villerscs, 2012-09-20 10:30

A paleóban a zab nem megengedett elvileg, bár sokan fogyasztják...

Legfrissebb cikkek

Csupa jó lesz Paloznakon
Csupa jó lesz Paloznakon
Előfordul, hogy odafenn olykor több csillag is együttáll, akkor pedig rajtuk a világ szeme. A látványtól pedig nemcsak a csillagászok szája marad tátva, sokszor a miénk is.
Ellenállhatatlan nyári ételek
Ellenállhatatlan nyári ételek
A nagy melegben sokszor nem vagyunk éhesek, sőt, nemcsak hogy enni, főzni sem igazán van kedvünk. 
Igyunk változatosan!
Igyunk változatosan!
Első ránézésre nem tűnik soknak az ajánlott napi 2-2,5 l folyadék, mégis kevesen vannak, akik ezt a mennyiséget el is fogyasztják. A cél elérése érdekében igyunk változatosan!
1328