Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zabpelyhes palacsinta kicsia konyhájából

Zabpelyhes palacsinta kicsia konyhájából
Zabpelyhes palacsinta kicsia konyhájából
12 perc / előkészület: 2 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (48)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A sima lisztet igyekszem kiiktatni a receptekből, így született meg ez a változat is a palacsintára. Gyors, laktató és mennyei. Egyik kedvenc vasárnapi reggelim :)

hozzávalók / 3 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
adag: 3 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

reform palacsinta, zabpelyhes-rozslisztes palacsinta, rozsos zabpalacsinta
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Lustább napokon minden hozzávalót egy mixerbe öntünk, jól összeturmixoljuk, és kész is a tésztánk.
  2. Egyébként ha nem daráljuk le a zabpelyhet, akkor is tökéletes tésztát kapunk. Ebben az esetben csak összekeverjük egy tálban a hozzávalókat alaposan, és kezdődhet is a sütés.
  3. Forró palacsintasütőben (én olaj nélkül, hiszen a tésztában van épp elég) kis adagonként sütjük, spatulával -ha sűrű a tészta- kicsit elsimítjuk, hogy ne legyen túl vastag.
  4. Lekvárral, vagy sós hangulatban tejföllel, sonkával és sajttal tálaljuk.
  • költség: 200 Ft
  • elkészítettem: 25 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 77
össznézettség: 113 156
elküldve: 18
receptkönyvben: 797
elkészítve: 73/73
Facebookon megjelent: -

szakács

kicsia

Mióta szakács: 2014.06.26.
23 recept

Hozzászólások (48)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

zeana
zeana / zeana Tue, 2017-10-03 14:48

Én is kipróbáltam a receptet, épp most sül. Nem mondom,hogy összekeverném csukott szemmel a "sima palacsintával", de igen jó alternatíva. Én rizstejjel készítettem és egy kevés cukrot is tettem a tésztába. Köszönöm! :)

beresandi
kicsia / beresandi Sun, 2017-10-08 17:39

persze, hogy nem keverhető össze :) de örülök, ha sikerült és ízlett, jó étvágyat!

Erika2011
Erika2011 Wed, 2017-08-09 13:19

Most szeretném kipróbálni. Viszont nem kaptam rozslisztet, csak teljes kiőrlésű Tönkölybúza lisztet. Így is meg fogom tudni csinálni?

beresandi
kicsia / beresandi Wed, 2017-08-09 13:39

Kedves Erika, szerintem azzal is ugyanúgy fog működni. Én ezt az arányt használom azóta gluténmentes verzióhoz is, és abból is többféle liszttel próbáltam, mindegyik tökéletesen működött. Ha valamiért törékenyebb lenne, akkor érdemes kisebb méretű palacsintákat sütni, nem kitölteni a palacsintasütőt, azokat könnyebb fordítani.
Remélem be fog válni, jó étvágyat hozzá!

Erika2011
Erika2011 Wed, 2017-08-09 15:26

Na, végülis sikerült megcsinálni a palacsintát dupla adagot csináltam 200 gram zabpehely ből és 200 gram Tönkölybúza liszt ből négy tojásból és amennyit tejet tulajdonképpen felvett először kicsikkel kezdtem, kis palacsintákat sütöttem majd kicsit felhígítottam több tejjel és normál méretűeket készítettem. Nem ragadt le simán meglehet fordítani sőt a nagyobb méretűeket fel is lehet dobni..j
Köszönöm a receptet máskor is így fogom elkészíteni

Erika2011
Erika2011 Wed, 2017-08-09 13:18

Most szeretném kipróbálni viszont nem kaptam rozslisztet csak TÖNKÖLY búzalisztet azzal is jó lesz...??

juti33
juti33 Fri, 2017-02-17 12:06

Megsütöttem. Isteni!!! Annyi gondom volt a sütéssel, hogy folyton ráragadt a spatulámra, amikor lapítottam. Ti milyet használtok? Én egyszerű fával próbálkoztam.

beresandi
kicsia / beresandi Fri, 2017-02-17 12:12

Örülök, hogy neked is ízlik :)
Nekem is fa spatulám van, már jól bejáratott, azzal nem szokott baj lenni. De rászoktam a gumi (vagy szilikon) spatulára, arra tuti nem tapad rá. Próbáld ki azzal, ha gondolod (ikea-ban 295 Ft és a legjobb szerintem).

juti33
juti33 Fri, 2017-02-17 13:04

Upppsz! Rájöttem a probléma okára! Nem is tudom, le merjem-e írni. 30 G rozsliszt helyett 30 DKG rozslisztet zúdítottam bele. Csodálkoztam is, hogy még jócskán kívánja a tejet. De így is finom lepénykéim lettek. :D

vwbogar
bakritu / vwbogar Mon, 2016-02-08 21:55

Soha többé nem csinálom a palacsintát sima lisztből! Ez hihetetlen finom! Köszi a receptet! :-)

nikaa
nikaa Tue, 2016-01-05 18:37

Finom lett!! ha valakinek letapad kicsi vizzel higitsa!!

barackkompót
barackkompót Wed, 2015-12-16 17:29

Most készültem el vele, nagyon finom! Dióval és reszelt almával töltöttem meg. :) Fenntartásokkal álltam neki, mert sokan írták, hogy leragad palacsintasütőben, ráadásul nekem még az sincs, csak sima serpenyőm, de gyönyörűen megsültek.
Köszi! :))

ririri
ririri Sun, 2015-11-22 19:35

tapadásmentes palacsintasütőben lehet csak vagy 'hagyományosban' is?

beresandi
kicsia / beresandi Fri, 2015-12-04 17:38

Én még csak abban próbáltam. Valószínűsítem olíva olaj/kókuszzsír mehet alá, és akkor nem fog letapadni, csak nem szabad teljesen kitölteni az egész serpenyőt, inkább kisebb palacsintákat készíts, mert vastagabb és nehezebb lesz.

Csor
Csor Fri, 2015-10-23 13:49

Odaragadt az egész, túl vastag a tésztája ez egy használhatatlan recept volt nekem sajnálom.

beresandi
kicsia / beresandi Fri, 2015-12-04 17:40

A jó palacsintasütő/serpenyő elég fontos része. Érdemes megpróbálni kisebb palacsintákat készíteni, nem kitölteni a teljes palacsintasütőt.

greenpearl
greenpearl / greenpearl Fri, 2015-09-25 08:39

Nagyon gyors, nagyon finom és még jól is néz ki! Várakozáson felül teljesített, ajánlani fogom másnak is! Köszönöm a receptet!

beresandi
kicsia / beresandi Fri, 2015-12-04 17:42

Nagyon örülök, hogy ennyire tetszett és ízlett! Remélem sokszor okoz még majd örömet ;)

mintberry.crunch
mintberry.crunch Sun, 2015-09-13 17:45

Sima víz vagy szódavíz/szénsavas víz kell hozzá, mint a hagyományos palacsintához? Köszi!

beresandi
kicsia / beresandi Sun, 2015-09-13 17:55

Sosem próbáltam még, de szerintem azzal is jó lesz. Ha kipróbálod, várom a véleményt! :)

Roseblood
Roseblood Tue, 2015-08-04 15:06

Húú, nagyon jó lett! Nem gondoltam, hogy ennyire fog hasonlítani a hagyományos palacsintához. Szerintem annyiban tér el, hogy ennek picit vastagabb marad a tésztája, de így is nagyon finom. Meg talán még annyi, hogy én tovább sütöttem picit mindkét oldalát, mint a "rendes" palacsintáét szoktam.
Az első nekem is leragadt, aztán tettem alá pici kókuszolajat, illetve megvártam, hogy jobban felforrósodjon a serpenyő, ezután már egyik sem ragadt le. :)
Szóval nagyon-nagyon köszönöm ezt a receptet, így diéta mellé abszolút életmentő volt! ^^

beresandi
kicsia / beresandi Tue, 2015-08-04 15:17

Húú, de feldobtad a napom :) Nagyon örülök, hogy ennyire tetszik a recept és ilyen jól sikerült! Remélem neked is sokszor fog még örömet és boldog perceket, boldogsághormonokat okozni :)

Gabi'91
Gabi'91 Fri, 2014-11-14 15:53

most sütöttem meg, isteni lett! :) Köszönöm, hogy megosztottad.
(egyébként a tejet először soknak találtam, aztán a sütésnél rájöttem, hogy miért kell ennyi :D )

Csibe.
Csibe. Thu, 2014-08-21 16:55

Mi a titka a zabpelyhes palacsinta sütésnek? Már próbálkoztam korábban hasonló recepttel, de nekem mindig leragad. Előre is köszönöm a választ.

beresandi
kicsia / beresandi Fri, 2014-08-22 13:44

Szia, vélemenyem es tapasztalaim szerint semmi más, csak egy jó serpenyő. Nem a reklámert, a Tefal palacsintasütő kincset ér, nekem legalábbis, kb semmihez nem használok semmilyen extra olajat/zsiradékot.

Veronika13
Veronika13 Sun, 2015-12-06 22:52

Így igaz! Sokáig én is nyűglődtem mindenféle tuti nagyi féle régi vas .. meg ilyenekkel, de amióta tefal készletem van (TESCO bélyeges) azóta profi palacsintákat készítek én is. Én is megcsináltam, egy szétszakadt, de a többi sikerült. Kétszer futottam neki, mert először elkerülte a figyelmemet, hogy a zabot meg kell darálni, de tényleg sikerült a többi így is. Másodjára megdaráltam és tényleg jobb lett és vékonyabb. Az az érdekes, hogy eltelek vele, még sem puffadok fel. Biztos a gluténmentes zab és rozslisztnek köszönhetően. Eddig csak zabnokedlit csináltam, az is annyira finom volt, hogy azóta csak olyat főzök. Köszönöm én is a receptet!

Kodia1
Kodia1 Sun, 2014-08-17 19:11

Próbálkoztam többféle zabpelyhes palacsintával, de ez vált be a legjobban :-) Az a jó, hogy nincs domináns íze, így tényleg fogyasztható édesen és sósan is. Köszönöm a receptet.
Klaudia

beresandi
kicsia / beresandi Sun, 2014-08-17 19:27

Igazán örülök, hogy tetszik a receptem. Kedves egészségedre, minden alkalommal! :) üdv, Andi

hsusika
hsusika Thu, 2014-07-31 11:49

Most sütöm a palacsintát! Nagyon finom lett! Gratulálok a recepthez!!! :)

291
zabpehely 100 g
rozsliszt 30 g
tojás 2 db
sütőpor 1 teáskanál
olívaolaj 2 ek
1 csipet
tej 2 dl