Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zabpelyhes meggyes kocka

Zabpelyhes meggyes kocka
Zabpelyhes meggyes kocka
65 perc / előkészület: 20 perc főzés: 5 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a recept a poharas túrós alapján készült, csak tojás, tej és vaj nélkül. A meggy lassan elérik, ez volt az utolsó alkalom, hogy friss gyümölcsből készítettem, legalábbis idén.

hozzávalók / 6 adag

Tészta

Meggyes töltelék

ajánlat

A száraz lisztkeveréket kb. 18 dkg vajjal morzsoljuk el, hogy jobban összeálljon. Az állaga a vizes homokra hasonlítson. Vajat szükség szerint adjunk hozzá, ne egyszerre. Az eredeti receptben nem így szerepel. Az első sütésnél zavart, hogy a sütemény eléggé lisztes volt, szóródott még sütés után is. Szerintem jobb, ha a tészta összeáll.

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

meggyes süti, bögrés meggyes, poharas meggyes zabpelyhes süti
Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A száraz hozzávalókat kimérjük, és összekeverjük.
  2. A tepsit zsírozzuk ki, erre simítjuk a fele lisztkeveréket.
  3. Rásimítjuk a meggyes pudingot, majd újra a lisztes keverék kerül. Egy lapáttal nyomkodjuk meg, hogy jobban összeálljon a liszt.
  4. Előmelegített sütőben 170 fokon legalább 30-40 percig sütjük.

Meggyes töltelék

  1. A meggyet kimagozzuk, és feltesszük főni a cukorral, fahéjjal és vaníliás cukorral. Saját levében megpároljuk.
  2. A vaníliás pudingport keverjük el a vízzel szép simára, és adjuk a meggyhez, főzzük sűrűre.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 26x30x6 cm
  • költség: 800 Ft
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 5 606
elküldve: 1
receptkönyvben: 80
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

helena26

Mióta szakács: 2011.09.18.
458 recept

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

655
zabpehely 2 bögre
finomliszt 1.5 bögre
sütőpor 1 csomag
vaníliás cukor 1 csomag
cukor 1 bögre
meggy 1 kg
cukor 20 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
fahéj 2 teáskanál
citromlé 0.5 citromból nyert
pudingpor 4 ek
víz 2.5 dl