Zabpelyhes keksz recept

Zabpelyhes keksz
Zabpelyhes keksz
35 perc / előkészület: 20 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (53)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez az egyik kedvenc aprósütink, mindig dupla adagot készítek belőle.
Gyorsan elkészül, nem túlzottan látványos, de nagyon ízletes ropogtatni való!
Mi chocitonak hívjuk a régi reklám alapján, „ronda és finom”.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ízesíthetjük csokoládéval is, ebbe a mennyiségbe 10 dkg, apróra darabolt csokoládét keverünk, úgy hogy a liszthez adjuk hozzá.
Sőt, még finomabb, ha csokoládémázat csorgatunk a tetejére. 

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

keksz zabpehellyel, zabpelyhes-mazsolás keksz
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A margarint (vagy vajat) csipetnyi sóval habosra kavarjuk, hozzáadjuk a cukrot, jól kikeverjük, majd a tojással is eldolgozzuk. Belekeverjük a szódabikarbónás, fahéjjal elkevert lisztet, és a zabpelyhet.
  2. Az összeállított tésztát hűtőbe tesszük kb. 1/2-1 órára.
  3. A masszából kanállal diónyi darabokat tépkedünk, és egymástól kissé távolabbra, papírral bélelt sütőlapra sorakoztatjuk őket, majd a megnedvesített kanál hátával korong-formára ellapítgatjuk.
  4. Előmelegített, 180 °C - os sütőben sütjük ki, kb. 12-15 perc alatt.
  5. Ha kisült, kissé még puha a sütemény, kihűlés után ropogóssá válik. Ne süssük túl, mert kiszárad. Kb. 35. db lesz belőle.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 21
össznézettség: 114 407
elküldve: 72
receptkönyvben: 1 174
elkészítve: 73/105
Facebookon megjelent: -

szakács

mariam

Mióta szakács: 2008.05.20.
6 recept

Hozzászólások (53)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

fishers
fishers Fri, 2014-10-24 14:09

Kedves Mariam!
Hétvégi nasinak készítettem el, csokidarabokkal. Így nekem kissé édes lett, de ettől eltekintve tökéletes. Nagyon ízlik! Zabkeksz ügyben ennél a receptnél maradok, a többi ,,kuka,,. Köszönet érte! További szép hétvégét neked!

Feco41
Feco41 Wed, 2013-11-13 17:22

Szia! Nagyon jó recept!!! Én még egy kis kókuszt és kakaót szoktam bele tenni. Cukor helyett egy kis nyírfacukrot. A zabpelyhet egy kicsit összeturmixolom. Tökéletes!!! :)

ren1016
Zsivike / ren1016 Mon, 2012-12-03 12:07

Szeretnem megkerdezni,hogy mennyi ideig all el? Es miben taroljam? Mert dupla adagit csinaltam es nem eszem mg egybol.koszonom

mariam
mariam / mariam Mon, 2012-12-03 21:00

Szerintem egy jól záródó dobozban tárolhatod.
Nálunk egészen véletlenül a polcon maradt műanyag zacskóban pár darab úgy, hogy nem vettük észre a többi ott lévő dolog mögött, és valami másfél hónap múlva találtam meg. Na mi még azt is megettük, semmi baja nem lett.:-)

ren1016
Zsivike / ren1016 Wed, 2012-11-28 00:05

Nagyon finom lett, dieta mellett picit jol esett, csak barna cukrot tettem bele es afonyat:-) koszonom:-)

zsu83
zsu83 / zsu83 Tue, 2012-09-25 16:15

dupla adagot csináltam, de 20 keksz lett... a 35 db hogy jött ki? pici kis falatokat készítettél? én méreteztem túl? (pedig dupla mennyiség, direkt előkészítettem 2 tepsit). ezen kívül semmi bajom:) nagyon szuper lett:)))

beagita
beagita Fri, 2012-08-10 19:50

Nagyon-nagyon finom, a szomszédaim is kóstolták. :-) Tovább is küldtem a receptet. Fele adagba mazsolát kevertem, felébe csokit, mert az egyik fiam nem szereti a mazsolát. Elkészíteném kókusszal is, vagy dióval. Hogy variáljam a receptet, mennyit tegyek bele? Tudnál segíteni? Köszönöm! Bea

mariam
mariam / mariam Tue, 2012-08-21 18:53

Szia Bea!
Örülök, hogy ízlett!
Azt hiszem én egyszerűen hozzáadnék valamennyi kókuszt vagy diót, különösebb mérés nélkül.
Üdv!

millefleur
millefleur Tue, 2012-06-26 21:02

Kedves Mariam! Ma megsütöttem és nagyon-nagyon finom lett, köszönöm receptet!!! Az egyik adagot nyírfacukorral készítettem, üdv: Ági

Forraltbor
Forraltbor Tue, 2012-06-12 15:13

Nemrég sütöttem meg, engem meggyőzőtt a recept, a végeredmény nagyon-nagyon finom lett! Én most aszalt vörösáfonyát is tettem bele, az étcsokidarabokkal együtt isteni finom!!! Köszönet a receptért! :)

zskoncz
Konczsuzsi / zskoncz Sun, 2012-05-06 15:28

:D ez milyen jó kis recept! köszi! már vagy egy tucatszor megsütöttem. most is épp sül egy adag, friss almakockával!nagyon finom lett így is!

Gretita
Gretita Thu, 2012-03-29 11:09

nagyon finom!!! köszi a receptet! nem szeretem nagyon édesen, úgyhogy sima és barna cukorból is csak 5-5 dkg-t tettem bele! :)

sorriso
sorriso Fri, 2012-03-16 15:53

Kedves Mariam!

Szuper a recept, remekül variálható. Sütöttem mogyorós-csokidarabos és kókuszos verziót első körben. Nagyon finomak lettek. Én kevesebb cukorral csináltam (7dkg), nem szeretjük a nagyon édeset. Hamar kész van, egészséges és nagyon finom!
Köszi, Niki

csoffi74
csoffi74 Wed, 2012-02-15 14:43

Végre egy ropogós keksz! Tegnap megcsináltam, rögtön dupla adaggal indítottam. Csak barna cukorral és rozsliszttel készítettem és ment bele mazsola és csoki is! Isteni finom lett, a felét elzártam, hogy néhány napig legyen a reggeli kávémhoz belőle:) Saját repertoárban mindenképp helyet kap! Köszönet a receptért!

Hobbigilda
Hobbigilda Wed, 2012-02-08 10:23

Elsőre ezt a receptet próbáltam ki mikor zabpelyhes kekszet kerestem. Na, azóta tonnaszámra gyártom őket e recept alapján, annyira ízlik! Alapvetőn a mazsolás verzió jött be a legjobban. Nagyon köszönöm!

Lina01
Lina01 Fri, 2012-01-20 09:12

Én zabpehellyel, és update listtel készítettem el, fele annyi cukorral, mint amennyit a recept ír, és sztem még így is nagyon édes. 5-5 dkg aszalt szilvával, és étcsokival. Férjem még melegen befalt tegnap este vagy 7-et:) Pedig ő nem szereti nagyon az édeset.. Sehol nem lehet olyan kekszet kapni, amilyet igazán szeretnénk, így ezentúl ezt a receptet fogom variálni, hogy mindig legyen itthon keksz reggeli mellé, helyett...

Nyafi
Nyafi Thu, 2012-01-19 15:01

Szia!
Ma megcsináltam a kekszedet, annyi változtatással, hogy csak barna cukrot tettem bele és teljes kiörlésű bio rozslisztet! Ez valami isteni finom! :) Köszönöm szépen!
Üdv.:
Nyafi

Edit64
Edit64 Thu, 2011-12-08 10:22

Nem rég találtam erre az oldalra. Szívem-vágy volt egy zabpelyhes keksz csokisan. Elolvastam a receptet, majd a hozzászólásokat és...... megsütöttem. 4 adaggal kezdtem, mert azt írtátok, hogy igen jó. Talált!!!::))) Tényleg nagyon-nagyon finom. Köszi

Bútorné Tari Anita
Bútorné Tari Anita Mon, 2011-09-19 18:35

Ma újból sütöttem, de 10dkg csoki helyett 10dkg kókuszreszeléket tettem bele,nagyon finom lett, el is vitték a lányaim az iskolába majdnem mindet,következő keksz narancsos lesz.Nagyon jó az alaprecept, lehet variálni, igy mindig kicsit más tud lenni!Köszi a receptet!

mariam
mariam / mariam Fri, 2011-09-16 16:19

Köszönöm a hozzászólást! :-)
Nem ismerem Stahl Judit receptjeit.
Számomra egészen pontosan Margittól származik, a harmadik házban lakó szomszédasszonyomtól, aki a munkahelyén kapta a x.y.z kolléganőjétől. :-)

Margómama
Margómama Fri, 2011-09-16 14:01

Vigyázni kell, tényleg, nem szabad sokáig sütni,gyorsan odakap. Én mindig a süti alját lesegetem. Ha kész, még melegen kilapátolom a tepsiből, különben beleragad-szárad.
Kiegészítések a recepthez: sütőpor nem kell bele.Én csak egy teás-kiskanál szódabikarbónát teszek bele.
A lelapításokkal nem foglalkozom, úgyis elterül. Szoktam tenni bele dió vagy mogyoródarabkákat.
Próbáljátok ki, karácsonyi hangulatot ad, ha tesztek bele az egy teáskanál fahéj mellé egy teáskanálnyi szegfűszeget és BŐVEN rumaromát is!
És tiszteljük meg s említsük meg, hogy az eredti recept Stahl Judittól származik!

Bútorné Tari Anita
Bútorné Tari Anita Tue, 2011-09-13 15:06

Valóban nagyon finom süti, a kávé mellé is biztosan finom, de sosem tudom megkóstolni, mindig elfogy. Lehet, hogy triplázni kéne???

v-vkaty
v-vkaty Sun, 2011-07-31 20:58

Nagyon, nagyon finom süti! A reggeli kávé mellé (is) tökéletes! A bolti kekszek sehol sincsenek mellete. Köszi a receptet!

vakri
vakri / vakri Tue, 2011-05-24 19:30

Én is megsütöttem, de nekem csak 8 darab lett belőle, bár kicsit csökkentetem az arányokat, mert 10 dkg vaj volt itthon. És sütőport elfelejtettem beletenni. De isteni finom lett. Ennek örömére este sütöttem még egy adagot, csak azt csoki helyett aszalt áfonyával. Azt teljes adagból sütöttem, de az is csak 11 darab lett.

Lilu10
Lilu10 Tue, 2011-04-05 13:01

Megsütöttem, igazán finom! Most készül az ismétlés. :)

deakanett
deakanett / deakanett Fri, 2010-07-09 10:11

Szia!
Most sült ki a második adag, de valami olyan isteni illata volt, hogy amikor az első adagot kivettem, egyet rögtön meg kellett kóstolnom;-) Most várom, hogy kihűljön és teszteljem úgy is:-)
Annyit változtattam, hogy egy pár csepp vanília aromát tettem bele. Köszi a receptet!

mariam
mariam / mariam Fri, 2010-07-09 11:32

Örülök, hogy ízlik! :-)
Nálam a kóstolás sajnos nem áll meg egy darabnál, így már mindig dupla adaggal kezdek...

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2010-05-31 15:49

Szia!

Köszönjük ezt a klassz receptet.
Most sütöm a harmadik adag sütit, imádja a két és fél éves kisfiam (meg persze mindenki, akinek adunk/hagyunk belőle). Nálunk sem marad sokáig belőle, sajnos.Nagyon jó recept, mert gyorsan kész van, egészséges és tejmentes, ami nekünk fontos, mert hárman allergiásak vagyunk a tejfehérjére.

mariam
mariam / mariam Mon, 2010-05-31 17:38

Szia! Nagyon örülök, hogy ekkora sikert arat Nálatok is! Első nekifutásra mindig dupla adagot sütök belőle én is. :-)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2010-05-31 15:49

Szia!

Köszönjük ezt a klassz receptet.
Most sütöm a harmadik adag sütit, imádja a két és fél éves kisfiam (meg persze mindenki, akinek adunk/hagyunk belőle). Nálunk sem marad sokáig belőle, sajnos.Nagyon jó recept, mert gyorsan kész van, egészséges és tejmentes, ami nekünk fontos, mert hárman allergiásak vagyunk a tejfehérjére.

mariam
mariam / mariam Fri, 2010-04-16 17:49

örülök, hogy tetszett !
A cukrot szoktam variálni maláta nádcukorral is, felezve a fehér cukorral. És tényleg finomak hozzá az aszalványok is. :-)

krisztina77
krisztina77 Fri, 2010-04-16 15:22

Szia! Köszi a receptet, nagyon finom. Annyit változtattam rajta, hogy sima cukorral csináltam és mazsola mellé még összevágott aszalt szilvát adtam. Nagyon-nagyon fini, csak az a baj hogy pillanatok alatt elfogy.

Sakati
Sakati / Sakati Sat, 2010-02-27 15:31

Szia. Tegnap megsütöttem, nagyon finom lett. Annyi plusszt raktam hozzá, hogy belereszeltem 1 narancs héját.

nita.b
Anita / nita.b Thu, 2010-02-11 21:54

Húúú, ez nagyon finom lett! Elkészítettem, hát hárman addig jártunk rá, amíg tartott. :-P Igazából úgy terveztem, hogy megvan a tízórai/uzsonna pár napra, de ez nem jött össze, egy nap alatt elfogyott.
Én csokidarabokat tettem a tésztába, mazsolát nem, és még egy kis vaníliás cukorral is kiegészítettem.

gaborkb
gaborkb Fri, 2010-02-05 08:17

Barna cukor helyett az egész cukormennyiség klasszikus cukorral lett megcsinálva.Nagyon tetszett a család minden tagjának. Duplázom a mennyiségeket, de így sem tart a süti 3 napig...

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2009-09-06 11:27

Köszönöm, biztos elkészitem :)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2009-09-05 20:16

A cukrot lehetne mézzel helyettesiteni? Ha lehet akkor lécci valaki le tudná irni hogy mennyivel és a mézet mikor kellene beletenni?
Kösz :)

703