Zabpelyhes, aszalt sárgabarackos keksz recept

Zabpelyhes, aszalt sárgabarackos keksz
Zabpelyhes, aszalt sárgabarackos keksz
30 perc / előkészület: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretem az aszalt sárgabarackot, a különféle müzlialapanyagokat, mint pl. a zabpehely, az olajos magvak. Ezek kombinálásából született ez a keksz. Félúton a keksz és a cookie között. Se ez, se az, puhább, mint egy keksz, de pár nap tárolás után egyre ropogósabb lesz (és nem szárad ki).

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

barackos zabkeksz, diós teasütemény aszalt sárgabarackkal
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A nagyon lágy vajat habosra keverjük a tojással és a cukorral.
  2. A zabpelyhet, a diót és az aszalt barackot durvára aprítjuk robotgéppel vagy késsel, majd a liszttel és a szódabikarbónával együtt a vajas-tojásos keverékhez adjuk ,és jól eldolgozzuk.
  3. Teáskanálnyi mennyiségeket a tenyerünkben golyóvá formázunk, majd sütőpapírral kibélelt nagy gáztepsire sorakoztatjuk. (Egy tepsiben 9 db fér el.) Kissé lenyomkodjuk, majd előmelegített sütőben világosbarnára sütjük.

  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 21 947
elküldve: 21
receptkönyvben: 600
elkészítve: 22/34
Facebookon megjelent: -

szakács

Juci (strawberry)

Mióta szakács: 2010.03.31.
162 recept

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

clooney12
clooney12 p, 2014-07-18 11:06

Klassz recept, köszi szépen! Kicsit variáltam én is rajta, Xilittel és friss meggyel csináltam, de így is nagyon finom lett! Az első zabpelyhes sütim, ami jól sikerült! :)

greenpearl
greenpearl / greenpearl v, 2013-09-01 17:19

Nagyon finom lett! Én teljeskiőrlésű rozslisztre cseréltem a lisztet, a cukrot pedig nádcukorra, a sárgabarackot aszalt áfonyára, frenetikus! Rutinosan dupla adagot készítettem, a fele ment a fagyasztóba. Köszönöm a receptet!

Gombinyul
Gombinyul cs, 2013-03-14 13:49

Nagyon jó kis recept! Én fele cukorral készítettem, hogy még egészségesebb legyen és dió helyett mogyoróval, mert az volt itthon! És nem daráltam le a zabpelyhet, így nem lett olyan szép sima a keksz, de ez a népszerűségén nem változtatott! Vannak további ötleteim is, hogy hogyan készítem legközelebb(mézzel, még több aszalt gyümölccsel, liszt helyett korpával)!

Kisisa
Kisisa szo, 2012-10-20 10:38

Szia!

Először is köszi a receptet!
Másodsorban elmesélném hogy hogyan is jártam, mikor először készítettem el.
Valami finomságra vágytam, rátaláltam erre a receptre és nekiláttam az elkészítésének. A dolog ott bukott el, hogy 50dkg liszttel csináltam. Észre sem vettem a dolgot addig, míg nem láttam, hogy ez biza így nagyon nem lesz jó, úgyhogy hozzácsaptam még 3 dl joghurtot, így formázható masszát kaptam. A sütéssel sem volt semmi gond, viszont annyira nagyon lisztízű lett a végeredmény, hogy a kukában landolt. Csak a fél kiló tönkölybúzalisztet sajnáltam.

Persze útközben azért rájöttem, hogy elnéztem a liszt mennyiségét, így tegnap ismételten nekiláttam a dolognak. Csak ekkor már valami csokisra áhítoztam. Úgyhogy az alaptészta maradt (szigorúan 50gr liszttel), de hozzácsaptam még két evőkanál kakaóport, és mondhatom, isteni finom kekszet sikerült sütnöm. Most állok neki egy újabb adagnak, de kétszeres mennyiséggel csinálom, mert a tegnapi hamar elfogyott. :)

Köszönöm még egyszer a receptet. :)

lekwar
lekwar v, 2012-03-11 12:47

Ha esetleg nincs kéznél szódabikarbóna, vagy sütöpor, anélkül is teljesen jól meg lehet csinálni. Személy szerint alufóliára tettem... Köszönöm a receptet!!!

Tides
Tides p, 2011-03-11 09:02

A zabpelyhet én nem aprítottam, csak a diót és a barackot, de így is nagyon-nagyon finom lett a végeredmény!
A kedvenc kekszek közé sorolva, és legközelebb dupla adagban készítve! :)
Köszi a receptet!

riina
riina / riina cs, 2011-01-27 12:08

Nemi valtoztatassal elkeszitettem ezt a kekszet, rögtön 3 adagot. Cukor helyett mezet, dio helyet mandulat es vaj helyett kacsa zsirt hasznaltam. Kicsit folyekony volt a massza, igy formazni nem lehettet csak kanalazni, de az izen ez nem valtoztatott semmit. Finom.

427