Zabos túrótorta recept

Zabos túrótorta
Zabos túrótorta
25 perc / előkészület: 10 perc főzés: 5 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A süti egy hosszú nap végén lett kitalálva, amikor is szükségem volt arra, hogy alkossak valamit. :) Az alapot az általában soknapos sziklamászásokhoz készített zabszelet receptem ihlette, a többi meg már adta magát, amikor kinyitottam a hűtőt.

Ráadásul az egész családom túró-imádó (1,5-2,5 kg is elfogy egy héten), és közel is laknak, így gondoltam nekik is kedveskedem ezzel a finomsággal.

Ez az akár sütés nélküli torta tökéletes és egészséges reggeli: 0 finomított cukor vagy liszt, sok benne a fehérje, a gyümölcs ellát minket antioxidánsokkal és vitaminokkal, a dió az értékes zsírjaival, és a zab hosszú távon ad energiát, ráadásul a torta igen nagy adag rostot is tartalmaz.

Mértékkel fogyasztva, diétás, finom és egészséges reggeli édesség.

hozzávalók / 8 adag

A tortalaphoz

A túrókrémhez

A gyümölcsréteghez

receptjellemzők

alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig, reggeli
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
konyha: olasz
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

reform túrótorta, diétás zabtorta, fogyókúrás torta erdei gyümölcsökkel
Szólj hozzá!

elkészítés

Tortalap:

  1. Az hozzávalókat egy tálba tesszük, és jól összedolgozzuk.
  2. 15-20 percig pihentetjük, hogy a zabpehely jól megszívja magát.
  3. Egy kis tortaforma aljába nyomkodjuk (sütőpapír nem árt alá), és előmelegített sütőben 10 percet sütjük, amíg a teteje megpirul (másik sütőben 20 perc kellett, nem tudom miért…). Ha nem szeretnénk minden enzimet megölni, aszalhatjuk is.

Töltelék:

  1. Amíg a torta alapja sül, a túrót összekeverjük a folyékony hozzávalókkal, és egy villával jól áttörjük.
  2. Beleteszünk minden egyéb hozzávalót az utifű maghéj kivételével! – , és jól összekeverjük.
  3. Miután elkészült a torta alapja, az utifű maghéjat is hozzáadjuk a túrókrémhez, és miután jó alaposan összekevertük a tortaformába öntjük, és elegyengetjük.

Gyümölcsréteg:

  1. A gyümölcsöket és az agar agart alaposan összekeverjük, és 2 percig hagyjuk, hagy barátkozzanak.
  2. Folyamatos kevergetés mellett felforraljuk, és két percig tovább forraljuk.
  3. Ha készen van, a torta tetejére kanalazzuk.

Kész torta:

  1. Ha eléggé kihűlt, hűtőbe tesszük. Reggelre a túrókrém megszilárdul, az agar-agar pedig 40 fok alatt a zselatinhoz hasonló dolgot művel a gyümikkel (csak egészségesebb és finomabb).
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 18 cm
  • költség: 4000 Ft
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 28 262
elküldve: 28
receptkönyvben: 540
elkészítve: 24/32
Facebookon megjelent: -

szakács

Chegue

Mióta szakács: 2010.11.04.
4 recept

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Eszterlánc
Eszterlánc Thu, 2015-04-02 12:22

Bár nem tettem rá a gyümölcsréteget (csak evésnél egy kis lekvárt), így is nagyon finom lett. Köszönöm a receptet!

chegue
Chegue / chegue Thu, 2014-07-10 13:36

Kriszti: Ne haragudj rég jártam erre, de persze ehhez a mérethez bőven elég a 60g zab.

almamag
almamag Thu, 2013-03-14 20:31

Hogy ez milyen szupi lesz! Köszi! Már alig várom, hogy megsüssem.....
Üdv. Ili

zsuzska82
zsuzska82 Sun, 2013-01-06 21:35

Szia! A fehérjeturmixot elkészítve kell beletenni gondolom a túrókrémbe. Vízzel vagy tejjel készítsem és a másik kérdés, hogy mennyi legyen a folyadék? Köszönöm!

206