r
Nosalty Logó

Zabos-magos reggeli zsemle

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Nicki
Zabos-magos reggeli zsemle
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 469 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 1882 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 209 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.8 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2129.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    130 mg
  • Foszfor
    414 mg
  • Nátrium
    1472 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    90.9 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    105 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    100 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    133 micro
Összesen 469 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63.2 g

Zsír

  • Összesen
    23.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8517.9 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    162 mg
  • Kálcium
    246 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    519 mg
  • Foszfor
    1658 mg
  • Nátrium
    5889 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    363.7 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    420 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    399 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    531 micro
Összesen 1882 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    2.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    944.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    184 mg
  • Nátrium
    653 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 209 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

  • 1 ek tej (a kenéshez)
  • 1 ek lenmag (vagy szezámmag, chia-mag, zabpehely)

Elkészítés

A tésztához

  1. 200 C-ra előmelegítjük a sütőt. A tepsit szilikonos sütőlappal béleljük ki vagy kiolajozzuk.
  2. A liszteket, a zabpelyhet és az 1 tk magot a sóval elkeverjük.
  3. A meleg vízhez adjuk a cukrot, majd az élesztőt belemorzsoljuk, és felfuttatjuk.
  4. Hozzáöntjük a lisztes keverékhez, és géppel vagy kézzel jól kidagasztjuk a tésztát. Meleg helyen 40-60 percet pihentetjük.
  5. A tésztát hengerré sodorjuk, és 8 felé vágjuk, majd a tésztadarabokból kis gombócokat gyúrunk, és egy fakanál végével lyukat fúrunk a közepükbe.
  6. A szilikonos lappal borított tepsire tesszük őket, és letakarva 20 percig pihentetjük.
  7. Egy nagyobb fazékban vizet forralunk.
  8. 2-3 zsemlét a lobogó forró vízbe csúsztatunk, 20 másodperc (!) múlva megfordítjuk, ezt a felét is hagyjuk 20 másodpercet főni, majd kiemeljük, lecsepegtetjük, és visszarakjuk a tepsire.
  9. Megkenjük a tejjel, megszórjuk a magokkal, és 190 C-ra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük. Már langyosan tehetjük a reggelizőasztalra.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35x40
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 95
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 10323
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Elkészítése a bagel-hez hasonló, bár a lisztek miatt kicsit más lesz a végeredmény. :) A chia-mag más néven az aztékzsálya, chia (ejtsd: csia) mag egészségvédő hatása miatt világszerte egyre népszerűbb, kiváló beltartalmi értékeinek köszönhetően: gazdag omega-3 esszenciális zsírsavakban, antioxidánsokban, rostokban és sok létfontosságú aminosavban. A benne lévő hatóanyagok kedvezően befolyásolhatják az olyan állapotokat, mint magas vérnyomás, magas koleszterinszint, szívbetegségek, 2-es cukorbetegség, száraz bőr, ekcéma, sebek esetén. Az agy munkáját segíti, enyhítheti a depressziót, javíthatja a koncentrációt. Csökkentheti a fáradékonyságot. A tésztába azért tettem, mert mint a lenmag is, kicsit helyettesíti a tojást, a tészta jobb állagú lesz.

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?