r
Nosalty Logó

Zabos kifli

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Évi néni
Zabos kifli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 11% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 176 kcal
  • 11% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 2118 kcal
  • 11% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 273 kcal
  • 11% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    448.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    152 mg
  • Nátrium
    206 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 176 kcal
  • 11% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    71 g

Zsír

  • Összesen
    62.7 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    127 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5381 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    103 mg
  • Kálcium
    395 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    550 mg
  • Foszfor
    1821 mg
  • Nátrium
    2468 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    331.9 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    186 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    383 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    316 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    376 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    99 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    637 micro
Összesen 2118 kcal
  • 11% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    8.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    695.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    235 mg
  • Nátrium
    319 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    24 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 273 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Minden szobahőmérsékletű hozzávalót dagasztógép táljába mérünk, és hagyjuk a gépet dolgozni úgy 10 percig.
  2. A megdagasztott tésztát letakarva addig kelesztjük, míg a duplájára nő. Akkor újra átdagasztjuk 1 percig.
  3. Két egyenlő részre osztjuk a tésztát, és cipókat formálunk belőlük. Olajozott felületen kb. 35 cm átmérőjű körré nyújtjuk ki, amit hat egyenlő cikkre vágunk fel. A cikkek hegyes vége felől úgy 2 cm-rel feljebb, 4 metszést végzünk, s cikk formáját követve, melyek kb. 5 cm hosszúak, a széles végétől kezdve feltekerjük a tésztát. Kifli formára hajlítjuk.
  4. A kifliket sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük egymástól távolabb, mert meg fognak nőni. Tetejüket megkenjük felvert tojással. Pihentetjük 20-30 percig, míg újra megkelnek
  5. 200 fokos sütőben hőlégkeverésen 15-20 perc alatt megsütjük őket.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 39x40
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 50
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4088
  • Feltöltés dátuma: 2016. június 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Zabos kifli
Évi néni 1830 recept

Ismét a youtube-on láttam ezt a kifli formázást. Megtetszett, így azonnal nekiálltam valami egészségesebb péksüteményt készíteni belőle. Családom először csak kerülgette (mert nem fehér finomlisztből van), majd megkóstolták, és nagyon megszerették.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek