Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zabkása Torma konyhájából

Zabkása Torma konyhájából
Zabkása Torma konyhájából
10 perc / előkészület: 5 perc főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Laktató, finom, egészséges reggeli.

hozzávalók / 1 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zabpelyhet vízben vagy tejben megfőzzük.
  2. Kis tálba tesszük, majd megszórjuk a korpával, és rádobjuk a durvára vágott aszalt szilvákat.
  3. Rákanalazzuk a joghurtot, a tetejére szórjuk a pirított magvakat, aszalt áfonyát, friss gyümölcsöt, végül rácsorgatjuk a mézet.
  • elkészítettem: 200 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 660
elküldve: 0
receptkönyvben: 58
elkészítve: 0/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Torma

Mióta szakács: 2012.10.05.
102 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
adag: 1 főre
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
diéta: tojásmentes
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

zabpelyhes kása, egészséges reggeli, zabkása reggelire

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

vcsuka
pussycat / vcsuka Wed, 2013-03-20 01:49

Tormikam! Hogy-hogy ezt en meg eszre sem vettem, imadom a zabot, na ezutan ez lesz a reggelim. A foto is gyonyoru! Csuki:)))

ZilkaZil
ZilkaZil / ZilkaZil Fri, 2013-03-15 14:40

Én majdnem minden reggel zabot reggelizek, már csúfoltak is azzal, hogy valami lóféle vagyok :D Én nem szoktam megfőzni, hanem kb. 1 órával fogyasztás előtt összekeverem a joghurttal, és attól is kellően megpuhul. Mindig van egy nagy doboz bekeverve aszalványokkal, magokkal.

Torma
Torma / Torma Sat, 2013-03-16 20:46

Én leginkább azért főzöm, mert szeretem a forró kása és a hideg yoghurt " találkozását"....a yoghurt simaságát a ropogós magokkal...jó használni az ellentéteket az ételben is, csakúgy, mint a művészi kreációban... És akkor még nem is beszéltem a színekről!

Te meg, ha így folytatod az étkezésedet, valószínű 200 évig fogsz élni, egészségben :))) csak így tovább! T:)

ntakacsolga
Németi Olga / ntakacsolga Tue, 2013-03-05 11:06

Micsoda gyönyörű fotó Torma! Néha készítek én is zabkását, de sajnos rajtam kívül nem szereti senki a családban. Hmmm...nagyon nehezen megy nálunk ez az egészséges vonal :)
Puszi,
Olgi

Torma
Torma / Torma Tue, 2013-03-05 12:07

Szia, köszi Olgi :) majd megszeretik idővel; legjobb megkóstolni, mert a neve nem csalogató...a lovak ettek régen zabot ;) ...amire én emlékszem. Én is csak pár éve eszem, és szeretem, mert finom is, meg egészséges is :) puszillak, Torma :)

Torma
Torma / Torma Mon, 2013-03-04 22:46

Szia Piroska! Bármilyen gyümölcs jó, ami van az évszakban: alma, narancs, banán különösen jó hozzá. Nem hangzik ínycsiklandozónak, pedig álom finom!!! Kellemes hetet, puszi, Torma :)

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Mon, 2013-03-04 17:53

Jó, egészséges recept. Sajnos az idény-gyümölccsel nekünk még várni kell. Még az éjszaka is fagyott nálunk. Puszi:Piroska

494
zabpehely 3 ek
zabkorpa 1 ek
görög joghurt 6 ek
aszalt szilva 30 g
napraforgómag 1 ek
tökmag 1 ek
áfonya 30 g
méz 1 ek
szőlő 5 dkg