Wokos csirke recept

1 adag
691
kcal
Wokos csirke
Wokos csirke
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyik kedvenc ebédünk, nagyon könnyű gyors és ízletes. Aki eddig nem próbálta a gyömbért mint alapanyagot, itt az alkalom, szerintem most megszereti.

hozzávalók / 4 adag

ezt olvastad már?

ajánlat

Üde friss fehérbor, pl. Chardonnay.

receptjellemzők

konyha: kínai
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
konyhatechnológia: wok receptek
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tejmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

kínai csirkés tészta, gyömbéres húsos tészta wokban
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Felteszünk egy lábasban vizet főni a tésztának.
  2. A fokhagymát és a gyömbért lereszeljük. Közben a wokban felhevítjük az olajat.
  3. A forró olajba dobjuk a fokhagymát és a gyömbért, megpirítjuk, nem gond, ha egy picit odakap, de azért kevergetjük folyamatosan. Közben az újhagymákat kb. 1,5 cm hosszú darabokra nyisszantjuk.
  4. Mostanra a tészta főzővize felforrt, megfőzzük benne a tésztát. Ha hagyományos tésztával van dolgunk, az kb. 10 perc, a wok tésztákat nem is kell főzni, csak pár percig a forró vízben áztatni (ahogy a csomagolás leírásán látod).
  5. Az újhagymákat is a wokba zúdítjuk, picit pirul még az előbbi két hozzávalóval. Maradjon a hagyma kicsit ropogós állagú, ne főjön szét.
  6. A csirkekockákat hozzárakjuk, és pirosra pirítjuk.
  7. Mire a csirke megpirult, a tészta is már biztosan elkészült. A tésztát leszűrjük, és a wokba kerül ez is.
  8. Innentől már nincs szükség további sütésre, csak ízesítésre. Megy bele a szójaszósz, ez adja az étel sósságát, ezért nem szabad sózni, a citrom leve és a chilipehely. Összeforgatjuk, és kész.

statisztika

beküldve:
nézettség: 10 388
elküldve: 1
receptkönyben: 167
elkészítve: 2/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Lepényleső

Mióta szakács: 2011.09.17.
9 recept

Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

691