Wokban készült friss zöldségek csirkével recept

Wokban készült friss zöldségek csirkével
Wokban készült friss zöldségek csirkével
75 perc / előkészület: 20 perc főzés: 45 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Már egy hónapja igyekszem saját diétámat betartani. Az Atkins és Dukan diétát kevertem össze, persze szerintem a hangsúly a mennyiségen van. Na meg persze kevés cukor, keményítő, ilyenek... Igyekszem nem kiéheztetni magunkat, ezért próbálok ízletes ebédeket összehozni. Így született ez a wokos egyveleg. Zöldség és csirkehús fűszerekkel. Nagyon laktató.

hozzávalók / 3 adag

A húshoz

A zöldségekhez

ajánlat

Szerintem bármilyen zöldségből készítehető ez az "egytálétel". Amit éppen megkíván az ember. Lehet mirelit zöldségkeverékből vagy épp ami a kertben van. A húst lehet egyben a zöldségekkel is párolni, akinek nem fontos, hogy megpirítsa. A fűszerezés is lehet kevesebb, ízlés szerint, ki mennyire bírja. Én raktam a végén egy kis csípős paprikát is bele. Nagyon laktató, ízletes, fűszeres magyar-kínai koprodukció. Jó étvágyat kívánok!

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyha: kínai
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
maradék ételből: maradék húsból
konyhatechnológia: wok receptek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
adag: 3 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

csirkemell wokban, zöldséges csirke, pácolt csirke zöldségekkel wokban
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Hús: Vékony csíkokra vágjuk a húst, és egy tálban bepácoljuk a fokhagymával, majorannával, gyömbérrel, sóval, borssal, olívaolajjal ízlés szerint. Majd 1 órára (vagyis amíg elkészülnek a zöldségek) betesszük a hűtőbe.
  2. Zöldségek: Első körben összevágjuk a hagymát, répát, paprikát.
  3. Kevés olívaolajon felrakjuk dinsztelni a hagymát, majd rárakjuk a csíkokra vágott répát és paprikát. Fedő alatt pároljuk.
  4. Amíg ezek párolódnak, összevágjuk a maradék zöldséget: gombát, cukkinit és a padlizsánt. Ezeket is hozzáadjuk a wokban párolódókhoz.
  5. Készítünk egy egyszerű szószt: mézből, mustárból és szójaszószból. 
  6. A húst külön serpenyőben pár perc alatt aranybarnára sütjük. Majd a húst, a szószt és a kukoricát ráöntjük a már jól megpárolódott zöldségekre. Úgy 10 perc kell még, hogy a zöldségek leve elfőjön és egy kicsit piruljon az étek.
  • költség: 2000 Ft
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 57
össznézettség: 47 182
elküldve: 14
receptkönyvben: 420
elkészítve: 16/21
Facebookon megjelent: -

szakács

tenzília

Mióta szakács: 2012.05.12.
3 recept

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Zsani mami
Zsani mami Sun, 2017-01-15 12:13

Nagyon finom :) Mi a wok fűszerkeveréket 1 csapott mokkáskanál mézeskalács fűszerkeverékkel helyettesítettük :D Cukkini, padlizsán, paprika így januárban épp nem volt itthon. Másfélszer annyi sárgarépa és gomba ment bele helyette. Remek volt, pillanat alatt elfogyott :)

294