r
Nosalty Logó

Whisky-s nutellás-csokoládés süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Whisky-s nutellás-csokoládés süti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Piskóta

Túrókrém

Csokoládékrém

Whisky-s tejszínhab

Összesen 1119 kcal
  • 10% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Piskóta

Túrókrém

Csokoládékrém

Whisky-s tejszínhab

Összesen 8925 kcal
  • 10% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Piskóta

Túrókrém

Csokoládékrém

Whisky-s tejszínhab

Összesen 217 kcal
  • 10% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.4 g

Zsír

  • Összesen
    46.7 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    251 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1689.4 g
  • Cink
    164 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    408 mg
  • Vas
    130 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    515 mg
  • Nátrium
    360 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    132.9 g
  • Cukor
    98 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    105.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    55 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    202 mg
  • Retinol - A vitamin:
    106 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    349 micro
Összesen 1119 kcal
  • 10% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    243.5 g

Zsír

  • Összesen
    373.2 g
  • Telített zsírsav
    277 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    2009 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13515.3 g
  • Cink
    1314 mg
  • Szelén
    237 mg
  • Kálcium
    3262 mg
  • Vas
    1038 mg
  • Magnézium
    563 mg
  • Foszfor
    4122 mg
  • Nátrium
    2878 mg
  • Réz
    54 mg
  • Mangán
    46 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1063.4 g
  • Cukor
    786 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    842.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    858 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    437 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    603 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    321 micro
  • Kolin:
    1618 mg
  • Retinol - A vitamin:
    852 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    50 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2790 micro
Összesen 8925 kcal
  • 10% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    328.3 g
  • Cink
    32 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.8 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    15 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 217 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Túrókrém

Csokoládékrém

Whisky-s tejszínhab

Elkészítés

Piskóta

  1. A tojások sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk felváltva a tejet és a sütőporral elkevert lisztet. Végül óvatosan belekeverjük a tojások fehérjéből felvert kemény habot is.
  2. 180-200 fokos előmelegített sütőbe tesszük a sütőpapírral kibélelt tepsit, és 20-30 perc alatt szép barnára sütjük.
  3. Hagyjuk hűlni, amikor már langyos, megkenjük a piskóta tetejét vízben elkevert kakaóporral. Pár kanál vízből és holland kakaóporból állítjuk össze, és azzal locsoljuk meg a piskótát.

Túrókrém

  1. A túrót összetörjük, majd a cukorral összekeverjük, végül a felvert tejszínt is beleforgatjuk.

Csokoládékrém

  1. A 7 dl tejet a 20 dkg cukorral felforraljuk, majd belekeverjük a 3 dl tejben elkevert pudingport és a tojásokat. Addig főzzük, amíg jó kemény nem lesz a krém.
  2. A tűzről levéve belekeverjük a 20 dkg étcsokoládét, a nutellát és a whisky-t is, majd hagyjuk kihűlni.

Whisky-s tejszínhab

  1. A tejszínt a whisky-vel, nutellával és a zselatinfixszel együtt elkeverjük, majd szépen lassan felverjük a tejszínt, amíg kemény habbá nem áll össze.
  2. Végül az összeállítás: a piskótát megkenjük a túróval, annak a tetejére jön a csokoládékrém és végül a whisky-s tejszínhab. Én a tetejét még kakaóporral díszítettem :)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 32×40
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 72
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 6375
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nem tudtam, mit találjak ki a családnak, így hát leültem, és gondolkodtam mi az, ami van itthon, végül ez a recept sült ki belőle. :) 

Hozzávalók

Piskóta

Túrókrém

Csokoládékrém

Whisky-s tejszínhab

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?