Waldorf saláta vegadiától recept

Waldorf saláta vegadiától
Waldorf saláta vegadiától
20 perc / előkészület: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Eddig a Waldorf salihoz mindig forráztam a zellert, ami macerássá tette, mert meg kellett várni, amíg kihűl. Ma kipróbáltam nyers zellerrel, ami merem állítani kenterbe veri a főttet, a vitamintartalmáról nem is beszélve. A lényeg, hogy nagyon vékonyra legyen reszelve, vagy szeletelve, mert így isteni! 

hozzávalók / 3 adag

A salátához

Az öntethez

receptjellemzők

konyha: amerikai
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
elkészítési idő: 15-30 perc
fogás: hideg előétel
adag: 3 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

zellersaláta, almás zellersaláta, diós-almás zellersaláta
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A diót szárazon megpirítjuk a sütőben vagy egy serpenyőben.
  2. A zellert lereszeljük, vagy aprítjuk gyufaszálvastagságúra, picit megsózzuk és megkeverjük.
  3. Az almát nagyon vékonyan felkarikázzuk, majd a karikákat is felszeleteljük hosszában, "julien"-re, közben leöblíthetjük citromos vízzel, hogy ne barnuljon meg.
  4. A mártáshoz a hozzávalókat kikeverjük, majd az összekevert salátára kanalazzuk, finoman összeforgatjuk, vigyázva, hogy ne törjük össze az almát.
  5. Hűtőben pihentetjük, amíg az ízek összeérnek, de azonnal fogyasztva is nagyon finom!
  • költség: 200 Ft
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 614
elküldve: 1
receptkönyvben: 164
elkészítve: 17/20
Facebookon megjelent: -

szakács

DiaNatura

Mióta szakács: 2012.05.08.
130 recept
hirdetés

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Bungyuru
Bungyuru szo, 2014-01-11 14:34

Köszönöm ezt az egyszerű, de mégis nagyon ízletes receptet! Biztosan elkészítem még jónéhányszor:-)

224