Waldorf saláta ahogy HK készíti recept

Waldorf saláta ahogy HK készíti
Waldorf saláta ahogy HK készíti
15 perc / előkészület: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Régóta incselkedem a gondolattal, hogy ideje lenne kipróbálni a Waldorf salátát. Kicsit mindig is tartottam tőle a zeller miatt. Krémlevesként nagyon szeretjük, de nyersen??? Ráadásul ennek a salátának az egyik fő eleme... Ma elérkezettnek láttam az időt, hogy ez legyen a vacsora.

hozzávalók / 2 adag

receptjellemzők

konyha: amerikai
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, szilveszter, vasárnapi ebéd
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
fogás: főétel

egyéb elnevezések

joghurtos waldorf saláta, zellersaláta dióval, almás-diós saláta zellerrel
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A felvágott zöldségeket egy tálba tesszük, belekeverjük a diót is.
  2. A joghurtot kikeverjük a majonézzel és egy csipet sóval, és összeforgatjuk a salátaalappal. És kész. Nem egy bonyolult étel. Hogy egy kicsit tartalmasabb legyen, sütöttem mellé egy kis csirkemellet. Jó étvágyat!
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 021
elküldve: 0
receptkönyvben: 132
elkészítve: 3/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Mi van itthon

Mióta szakács: 2012.02.18.
91 recept
hirdetés

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

tinci30
tinci30 v, 2012-05-20 18:02

Szia Hegedűs Kriszta!!!
Igazad van...ez a világ legpompásabb salátája.IMÁDOM!Pár éve anyósomnál találtam egy ezer éves salátás könyvet és ott akadtam rá.Akkor még csak kacérkodtam vele és a neten nézegettem Waldorf saláta receptet de sehol nem láttam a zellernek olyan előkészítési módját mint ebben a könyvben,ezért én úgy gondoltam,na akkor én ezt a salátát csak és kizárólag úgy készítem,ahogy abban a salátás könyvben láttam anyósomnál.Fél liter vizet felforralok ( forralóban vagy gázon,ez mindegy ), teszek bele egy fél citrom levét és a gyufaszálra vágott zellert beleteszem,majd ebben a citromos forróvízben hagyom kihülni.A módszert pedíg azért találom zseniálisnak mert sajnos előfordul hogy egy kissé fás a zeller és az meg tönkre teszi az egész saláta kompozíciót de ez a forróvizes citromos fűrdő kissé megtöri a rostokat és egyszerűen tökéletes lesz.A citromnak semmi ízét nem szoktam kiérezni mert a kihülés után átöblítem a zellert.Ha egyszer van kedved,próbáld ki,soha nem lehet vele mellé lőni:)))
Üdv timi

389