r
Nosalty Logó

Waldorf pudding

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Ági988
Waldorf pudding
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A pudinghoz

A mártáshoz

Összesen 1309 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A pudinghoz

A mártáshoz

Összesen 5231 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A pudinghoz

A mártáshoz

Összesen 229 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    19.5 g

Zsír

  • Összesen
    62.8 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1346.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    296 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    408 mg
  • Nátrium
    538 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    171.7 g
  • Cukor
    108 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    242.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    501 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    70 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    193 mg
  • Retinol - A vitamin:
    489 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    132 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    278 micro
Összesen 1309 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    78 g

Zsír

  • Összesen
    251.1 g
  • Telített zsírsav
    131 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    1439 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5384.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    161 mg
  • Kálcium
    1184 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    230 mg
  • Foszfor
    1632 mg
  • Nátrium
    2154 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    686.9 g
  • Cukor
    432 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    970 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2004 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    282 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    269 micro
  • Kolin:
    773 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1955 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    529 micro
  • β-crypt
    71 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1114 micro
Összesen 5231 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    10.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    234.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    94 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.9 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    85 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 229 kcal

Hozzávalók

A pudinghoz

A mártáshoz

Elkészítés

A pudinghoz

  1. Pudding: Keverjük össze alisztet, a cukrot, a sótés asütőport.Adjuk hozzá a tojást, a vaníliakivonatot, a tejet, a vajat, az almát, a diót ésa mazsolát.Jól keverjük össze.
  2. Osszuk fel 9 részre és öntsük formákba, fedjük be sütőpapírral és gőzöljük háromnegyed órán keresztül. (Állítsuk vízbe őket.) Vagy ha nincs formánk, tegyük egy kisebb tepsibe, majd miután megsült, egy 8 cm átmérőjű kör alakú fánkszaggatóval szaggassuk ki a puddingot. (Én az utóbbi módon jártam el.)
  3. Mártás: Forraljukfel a cukrot és a vizet, míg sziruppá nem válik, öntsük bele a felvert tojássárgáját és gyors kavarással a citrom kivonatot, vagy citromlevet. Tegyük félrehűlni, alkalmanként keverjük meg. Csak tálalás előttkeverjük összeatejszínhabbal.
  4. Öntsük rá a puddingra, díszítsük néhány szőlőszemmel vagy mazsolával.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 30x20x6
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 29
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4342
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Ági988 6 recept

A desszert, amely homályba merült a Titanic-kal együtt… A Waldorf pudding nevű desszert, 1912.április 14.én lett felszolgálva vacsorakor, a Titanic első osztályán utazó vendégeinek. A pontos receptje nem ismert, kifejezetten a White Star Line hajótársaságnak készült. A lehetséges összetevők az alma, dió és mazsola lehettek (melyek a Waldorf saláta hozzávalói), de nincs bizonyíték arra, hogy akkor melyeket tették bele a Waldorf puddingba a Titanic-on. A Waldorf Hotel szakácsai soha nem hallottak a Waldorf puddingról a Titanic elsüllyedése körüli időkben. A Celebrity Cruises menüje tartalmaz egy Waldorf pudding nevű desszertet, amelyet a Titanic testvérhajóján, az R.M.S. Olympicon szolgáltak fel 1914-ben; mint egy krémes vaníliás puddinggal ízesített, csipetnyi szerecsendióval megszórt, kockára vágott almával és mazsolával dekorált édességet. Titanic rajongóként szívügyemnek éreztem, hogy néhány ételt elkészítsek az utolsó vacsora menüjéből a 100 éves évforduló alkalmából. Két fogást választottam ki a 24 féle étel közül; az egyik a Bárány mentaszósszal (Lamb with mint sauce) -amit Rose is kedvelt:) A Titanic első és utolsó útjának 100. évfordulójára készítettem el ezt a receptet, melyet az utolsó vacsorán az első osztályon szolgáltak fel a tizedik fogásként 1912. április 14-én. Szerencsére sikerült megtalálni az eredeti recepteket. Összegyűjtöttem mindet, és lefordítottam, illetve átváltogattam az angol mértékegységeket. Waldorf pudding nagyon finom lett, érdekes volt elkészíteni és megkóstolni egy ilyen titkokkal teli desszertet... Készítsétek el, jó étvágyat hozzá, főételnek ajánlom hozzá a Bárányt mentaszósszal.

Hozzávalók

A pudinghoz

A mártáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek