r
Nosalty Logó

Vörösvári püspöktorta

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Iluska
Vörösvári püspöktorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 766 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 3063 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 375 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.1 g

Zsír

  • Összesen
    33.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    137 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1063.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    223 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    132 mg
  • Foszfor
    485 mg
  • Nátrium
    186 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    104.9 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    130 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    197 micro
Összesen 766 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    68.2 g

Zsír

  • Összesen
    135.1 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    51 g
  • Koleszterin
    547 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4254.2 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    109 mg
  • Kálcium
    894 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    530 mg
  • Foszfor
    1939 mg
  • Nátrium
    745 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    419.4 g
  • Cukor
    259 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    151.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    235 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    233 micro
  • Kolin:
    522 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    789 micro
Összesen 3063 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    16.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    520.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    109 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    237 mg
  • Nátrium
    91 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.3 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 375 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A cukrot kikeverjük a 3 tojássárgájával. Apránként hozzáadagoljuk a liszttel elkevert sütőport. Majd a vanília aromát. A mazsolát, apróra vágott diót, mandulát, napraforgómagot is hozzávegyítjük. Legvégül a tojásfehérjét habbá verve adjuk hozzá, óvatos mozdulatokkal.
  2. Kör alakú, 25 cm-es vajazott, lisztezett formában 200 c-fokon megsütjük. A tortabevonót felolvasztjuk az olajjal gőz fölött, majd a tészta kihűlése után bevonjuk vele. Hidegre tesszük megdermedni. Szeleteljük, és tálaljuk. Jó étvágyat!!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 22
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1663
  • Feltöltés dátuma: 2017. július 15.

Ajánló

Én cukorgyöngyökkel díszítettem, de ez el is hagyható.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szomszédom adta nekem ezt a receptet, miután a felesége örök álomba szenderült..... hűen őrzöm a szívemben emlékét.... :-((((

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek