Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vörösboros vaddisznópörkölt vargányával

Vörösboros vaddisznópörkölt vargányával
Vörösboros vaddisznópörkölt vargányával
90 perc / előkészület: 30 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Akciós újság - hús megvétele - pörkölt ebédre.

Az édes pirospaprika mellett egy különleges, spanyol füstölt pirospaprikából is tettem a pörköltbe. Nem rontotta el.

hozzávalók / 4 adag

A pörkölthöz

A páchoz

Szólj hozzá!

elkészítés


  1. A pácléhez valókat tegyük egy nagy fazékba, forrástól számítva főzzük 15 percig, majd kihűtés után helyezzük bele a feldarabolt vaddisznócombot. Tegyük a hűtőbe 2-3 napig.

  2. A feldarabolt kolozsvári szalonnát süssük ki, szükség szerint pótoljuk a zsiradékot.

  3. A felkockázott hagymát a szalonnán pároljuk üvegesre, majd az edényt félrehúzva szórjuk rá a pirospaprikát.

  4. A kockára vágott húst tegyük rá, pirítsuk fehéredésig, majd keverjük hozzá az apró kockára vágott paprikát, paradicsomot, fokhagymát, majd a fűszereket.

  5. Közepes lángon pörköljük, s kis adagonként vörösborral pótoljuk a folyadékot.

  6. Mikor már majdnem elkészült, tegyük hozzá az apró kockára vágott vargányát.

  7. Főtt krumplival, káposztasalátával tálalhatjuk.


  • költség: 3500 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 21
össznézettség: 88 798
elküldve: 30
receptkönyvben: 127
elkészítve: 13/15
Facebookon megjelent: -

szakács

kukoricaderce

Mióta szakács: 2010.09.25.
10 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
szezon: ősz
kategória: pörkölt
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

vaddisznópörkölt, vörösboros pörkölt vaddisznóhúsból, vaddisznópörkölt vargánya gombával

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Murka
Murka Tue, 2013-10-29 19:25

Szeretném kipróbálni a receptet, ezért érdeklődöm, hogy a pácléhez mennyi víz kell, mert arról nem szól a recept, de gondolom kell hozzá.
Köszönettel,

kukoricaderce
kukoricaderce / kukoricaderce Wed, 2013-10-30 07:42

Köszönöm az észrevételt, csakugyan kell víz a pácléhez. Pontos mennyiséget nem tudok írni, az a lényeg, hogy a húst és a pácléhez adott dolgokat rendesen ellepje - mondjuk mint egy húslevesnél.

Jó étvágyat!

606
vaddisznóhús 1 kg
kolozsvári szalonna 10 dkg
vargánya gomba 1 dkg
vöröshagyma 3 közepes fej
fokhagyma 3 gerezd
paradicsom 1 db
paprika 1 közepes db
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
borókabogyó 10 db
borsikafű 1 csipet
vörösbor 2.5 dl
sertészsír 1 ek
0 ízlés szerint
borókabogyó 10 db
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 4 gerezd
babérlevél 2 db
kakukkfű 1 csipet
ecet 1 ek