Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vörösboros vaddisznópörkölt tejfölösen

Vörösboros vaddisznópörkölt tejfölösen
Vörösboros vaddisznópörkölt tejfölösen
80 perc / előkészület: 10 perc főzés: 70 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A húst a főzés előtt egy napig pácoltam, majd vörösborral főztem.

hozzávalók / 2 adag

Vaddisznópörkölt

Gnocchi

Tálaláshoz

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
kategória: pörkölt
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

Vörösboros vaddisznópörkölt tejfölösen, gnocchival, csemegeuborkával
Szólj hozzá!

elkészítés

Vaddisznópörkölt

  1. A húst alaposan megmossuk, kockára vágjuk, vízbe áztatjuk. Bepácoljuk olajban, zöld és őrölt fűszerekkel.
  2. A hagymát, fokhagymát durván aprítjuk, a szalonnát és a zöldségeket daraboljuk.
  3. Egy lábasban kevés zsíron megpirítjuk a szalonnát, megdinszteljük a hagymát. Rádobjuk a húst. Amikor már kifehéredett, megszórjuk paprikával, öntünk rá vizet, s beletesszük a többi fűszert is. Amikor a hús már félig puha, öntünk bele vörösbort, facsarunk bele citromot.

Gnocchi

  1. Közben a krumplit meghámozzuk, felkockázzuk, megfőzzük. Összetörjük, összekeverjük a liszttel és a tojással, kicsit meggyúrjuk, majd gnocchikat formázunk.
  2. Pihentetés után forró vízben megfőzzük. Egy edénybe szedjük, kevés forró zsírban megforgatjuk.

Tálaláshoz

  1. Tálaláskor szedünk a tányérra gnocchit, mellé pörköltet. Kanalazunk rá tejfölt, teszünk rá egy chilit, a tányérra pedig egy uborkát.
  2. Vörösborral fogyasztjuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 4 278
elküldve: 1
receptkönyvben: 5
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Hobbychef

Mióta szakács: 2013.06.27.
738 recept

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

808
vaddisznóhús 30 dkg
napraforgó olaj 2 ek
füstölt szalonna 3 dkg
vöröshagyma 1 db
fokhagyma 2 gerezd
újhagyma 1 db
hegyes erős paprika 1 db
chili 1 db
paradicsom 1 db
babérlevél 1 db
mangalica zsír 1 ek
vörösbor 1 dl
0 ízlés szerint
fekete bors 1 teáskanál
csípős fűszerpaprika 1 kávéskanál
őrölt fűszerkömény 1 késhegynyi
borókabogyó 0 ízlés szerint
kakukkfű 4 szál
rozmaring 2 szál
citromlé 0.5 citromból nyert
burgonya 2 db
finomliszt 3 púpozott ek
tojás 1 db
0 ízlés szerint
víz 1 evőkanál
sertészsír 0.5 ek
tejföl 2 ek
chili 2 db
csemegeuborka 2 db