r
Nosalty Logó

Vörösboros vaddisznópörkölt burgonyás gyűrűkkel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Vörösboros vaddisznópörkölt burgonyás gyűrűkkel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A pörkölthöz

A körethez

Összesen 1697 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A pörkölthöz

A körethez

Összesen 6787 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A pörkölthöz

A körethez

Összesen 163 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.8 g

Zsír

  • Összesen
    94.2 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    98 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1095.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    505 mg
  • Nátrium
    346 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    141 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    623.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    150 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    146 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    452 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 1697 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    223.1 g

Zsír

  • Összesen
    376.6 g
  • Telített zsírsav
    86 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    160 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    109 g
  • Koleszterin
    391 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4380.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    275 mg
  • Kálcium
    399 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    275 mg
  • Foszfor
    2021 mg
  • Nátrium
    1383 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    564 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    2494.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    598 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    114 mg
  • C vitamin:
    89 mg
  • D vitamin:
    106 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    47 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    301 micro
  • Kolin:
    323 mg
  • Retinol - A vitamin:
    582 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    194 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    1809 micro
  • Lut-zea
    395 micro
Összesen 6787 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    105.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    44 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 163 Kcal

Hozzávalók

A pörkölthöz

A körethez

Elkészítés

A pörkölthöz

  1. A húst alaposan megmossuk, és minimum 3 órán keresztül ecetes vízben áztatjuk (1l víz+1ek ecet), hogy a hús teljesen megtisztuljon.
  2. Nagyobb kockákra daraboljuk és olajon pár perc alatt megpirítjuk.
  3. Hozzáöntjük a vörösbort, az alaplét, hozzákeverjük a babérlevelet, borókabogyót, kakukkfüvet, szerecsendiót, paprikát, és sózzuk, borsozzuk.
  4. Néha egy kis vizet aláöntögetve (lehet bort, vagy alaplevet is) 2,5 óra alatt puhára pároljuk.
  5. Közben a vajat egy serpenyőben felhevítjük, rádobjuk a felszeletelt gombát és 10 percig pároljuk, majd félretesszük.
  6. Ha a hús már puha, összekeverjük a tejszínt a keményítővel és a ketchuppal, hozzákeverjük a húshoz és rövid ideig forraljuk.
  7. Hozzáadjuk a gombát is, ízesítjük a ribizli dzsemmel és a Worchestershire szósszal, majd pár percig még főzzük.
  8. A körethez a burgonyát felkockázzuk és sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük, összetörjük, és a többi hozzávalóval összegyúrjuk, sózzuk.
  9. A masszából ujjnyi rudakat sodrunk, melyekből karikákat formázunk.
  10. Bő, forró olajban aranybarnára sütjük.
  11. A karikákat a pörkölt mellé sorakoztatva tálaljuk.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 240
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 36504
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 15.

Ajánló

Sertéscomb felhasználásával is elkészíthetjük az ételt, úgy is nagyon finom lesz a végeredmény.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az ajándékba kapott vaddisznócomb egy részéből tárkonyos raguleves, míg a maradékból ez a pörkölt készült. A burgonyakarikákat beletunkolgatva fenséges ebédünk volt.

Hozzávalók

A pörkölthöz

A körethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek