r
Nosalty Logó

Vörösboros ratatouille grillezett kolbásszal

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Hobbychef
Vörösboros ratatouille grillezett kolbásszal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 602 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1808 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 56 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.1 g

Zsír

  • Összesen
    36.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1763.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    208 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    139 mg
  • Foszfor
    408 mg
  • Nátrium
    977 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.1 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    879.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    775 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    196 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    369 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    185 micro
  • Kolin:
    124 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2140 micro
  • β-karotin
    8174 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    9263 micro
  • Lut-zea
    5001 micro
Összesen 602 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63.4 g

Zsír

  • Összesen
    109.9 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    183 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5291.7 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    624 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    417 mg
  • Foszfor
    1224 mg
  • Nátrium
    2932 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    144.4 g
  • Cukor
    78 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

VÍZ

  • Összesen
    2639 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2324 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    588 mg
  • D vitamin:
    129 micro
  • K vitamin:
    1108 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    554 micro
  • Kolin:
    373 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    6420 micro
  • β-karotin
    24522 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    27790 micro
  • Lut-zea
    15003 micro
Összesen 1808 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2 g

Zsír

  • Összesen
    3.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    166.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    38 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    82.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    202 micro
  • β-karotin
    771 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    873 micro
  • Lut-zea
    471 micro
Összesen 56 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymákat, petrezselymet, zellert daraboljuk, a cukkinit, padlizsánt, paprikákat és a répát kockára vágjuk, a paradicsomot negyedeljük.
  2. Egy nagyobb serpenyőben olajon a hagymát üvegesre dinszteljük, majd rátesszük a zöldségeke és a fűszernövényeket is, fűszerezzük, fedő alatt dinszteljük. Később hozzáadjuk a zöldeket és az olívabogyót is, ráöntjük a bort.
  3. Amíg a ratatouille fő, grillserpenyőben megsütjük a félbevágott kolbászokat, melyeket megszurkálunk.
  4. Tálaláskor szedünk a tányérra a ratatouille-t, rá két darab kolbászt.
  • Receptkönyvben: 14
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 981
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Hobbychef 738 recept

Bár a ratatouille-t hívják mediterrán vagy francia lecsónak is, de azért lényegesen különbözik a mi lecsónktól. A domináns nem a paprika, hanem a zöldségek (cukkini, padlizsán, répa, zellerszára, póréhagyma, zellerlevél, petrezselyem levél, babérlevél). A fűszerezés (rozmaring, kakukkfű, oregáno), s ami a magyaroknak meglepő, olívabogyó. A franciák nem használnak hozzá szalonnát, s nem disznózsírral, hanem olívaolajjal főzik. Van, aki cukrozza is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek