r
Nosalty Logó

Vörösboros pontyhalászlé tésztával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Hobbychef
Vörösboros pontyhalászlé tésztával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 377 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1509 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 61 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • D vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22 g

Zsír

  • Összesen
    15.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1230.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    483 mg
  • Nátrium
    551 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    467.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    893 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    91 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    33 micro
  • β-karotin
    391 micro
  • β-crypt
    62 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    231 micro
Összesen 377 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • D vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    88.2 g

Zsír

  • Összesen
    63.7 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    311 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4922.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    115 mg
  • Kálcium
    399 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    249 mg
  • Foszfor
    1932 mg
  • Nátrium
    2205 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    124.7 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    1870.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    301 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    69 mg
  • D vitamin:
    3572 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    364 micro
  • Kolin:
    313 mg
  • Retinol - A vitamin:
    153 micro
  • α-karotin
    133 micro
  • β-karotin
    1565 micro
  • β-crypt
    248 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    924 micro
Összesen 1509 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • D vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    2.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    200.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    90 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    145 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    105 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 61 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megpucolt krumplit a csülökkel előfőzzük.
  2. A hagymát, paprikákat és paradicsomot felvágjuk, zsíron megdinszteljük, fűszerezzük, hozzáadjuk a darabolt krumplit, hozzáöntjük a csülök főzőlevét, a halászlé sűrítményt, botmixerrel összekeverjük.
  3. Felrottyantjuk, beletesszük a halászlékockát, a patkókat és a tésztát, beleöntjük a vörösbort.
  4. Tálaláskor szedünk a levesből tésztával, 1 db patkót rakunk bele, rá egy kanál tejfölt és egy chilit.
  • Receptkönyvben: 6
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 3453
  • Feltöltés dátuma: 2016. január 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Hobbychef 738 recept

Azért nem neveztem bajai halászlének az ételt, mert a bajai gyufatésztával készül. Én pedig cérnametélttel készítettem a halászlevemet, mert sehol nem találtam gyufatésztát, s egy kis adagért nem volt kedvem tésztát gyúrni, pláne Karácsonykor, amikor itthon van a lányunk, s a feleségem egész nap a konyhában tüsténkedik. Ráadásul nem főztem alaplevet, hanem halászlésűrítmény és leveskocka felhasználásával készült az étel. De azért, így is finom volt. Még egy csavar volt a halászlében, s ezen a halászléfőzés mesterei biztos felháborodnak, léként az előző nap főzött csülök főzőlevét használtam fel. Nekem ízlett. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek