r
Nosalty Logó

Vörösboros marharagu Katharosz konyhájából

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Katharosz
Vörösboros marharagu Katharosz konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 364 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1458 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 72 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.8 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1216.7 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    505 mg
  • Nátrium
    537 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    305.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    299 micro
  • β-crypt
    62 micro
  • Likopin
    1151 micro
  • Lut-zea
    195 micro
Összesen 364 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    187.2 g

Zsír

  • Összesen
    32.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    312 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4866.8 g
  • Cink
    58 mg
  • Szelén
    174 mg
  • Kálcium
    241 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    200 mg
  • Foszfor
    2021 mg
  • Nátrium
    2147 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.3 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    1220.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    111 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    27 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    58 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    152 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    1195 micro
  • β-crypt
    247 micro
  • Likopin
    4602 micro
  • Lut-zea
    781 micro
Összesen 1458 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    1.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    237.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    105 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    224 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 72 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kockára vágott húst sózzuk, borsozzuk, leöntjük a vörösborral, kakukkfűvel és babérlevéllel ízesítjük, majd egy napig pácoljuk.
  2. Másnap a levet leöntjük róla, de egy edényben felfogjuk.
  3. Egy magasabb falú serpenyőben, olajon kevergetve megpirítjuk a finomra vágott hagymát és a húst, megszórjuk liszttel, és kevergetve kicsit tovább pirítjuk.
  4. Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, fűszerezzük: pirospaprika, só, bors, kakukkfű, majoranna, kömény, cayenne bors, és felöntjük a páclével, simára keverjük.
  5. Letakarva párolni kezdjük, közben a húslevessel szükség szerint pótoljuk az elpárolgott levet, apránként hozzáadva.
  6. Ha a hús már majdnem puha, hozzáadjuk a felszeletelt gombát, és készre főzzük, szükség szerint utánaízesítjük.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 90
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 6158
  • Feltöltés dátuma: 2014. szeptember 30.

Ajánló

Én puliszkával és házi vérszilva lekvárral tálaltam. Forrás: egy régi újság.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vörösboros marharagu Katharosz konyhájából
Katharosz 499 recept

Nagyon finom, ízletes húsétel, akár ünnepi alkalomra is kiváló.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek