r
Nosalty Logó

Vörösboros marhapörkölt tarhonyával

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Nosalty
Vörösboros marhapörkölt tarhonyával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A pörkölthöz

A tarhonyához

Összesen 518 kcal
  • 12% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A pörkölthöz

A tarhonyához

Összesen 3106 kcal
  • 12% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A pörkölthöz

A tarhonyához

Összesen 110 kcal
  • 12% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    43 g

Zsír

  • Összesen
    17.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    763.7 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    453 mg
  • Nátrium
    113 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    263.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    132 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    39 micro
  • β-karotin
    207 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    858 micro
  • Lut-zea
    144 micro
Összesen 518 kcal
  • 12% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    258 g

Zsír

  • Összesen
    103.4 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    447 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4582.4 g
  • Cink
    74 mg
  • Szelén
    338 mg
  • Kálcium
    389 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    351 mg
  • Foszfor
    2715 mg
  • Nátrium
    676 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    243.9 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    1580.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    114 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    33 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    190 mg
  • D vitamin:
    61 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    78 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    793 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    236 micro
  • β-karotin
    1243 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    867 micro
Összesen 3106 kcal
  • 12% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    3.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    163.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    184 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 110 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

A pörkölthöz

A tarhonyához

Elkészítés

A pörkölthöz

  1. Egy nagy lábasban felhevítjük a zsírt, és hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, sózzuk, hogy levet engedjen, és üvegesre pároljuk. Ha ezzel megvagyunk, a tűzről levéve megszórjuk a fűszerpaprikával, és jól elkeverjük.
  2. A húst megtisztítjuk, felkockázzuk, majd hozzáadjuk a hagymás alaphoz, és addig főzzük gyakori kavargatás mellett, amíg levet enged és kifehéredik.
  3. Fűszerezzük sóval, borssal, fűszerköménnyel és az apróra vágott fokhagymával. A paradicsomot és a paprikát felkockázzuk, majd hozzáadjuk a pörkölthöz. Elkeverjük, és lefedve főzzük, amíg a hús megpuhul. Ne hagyjuk magára a pörköltöt, gyakran érdemes ránézni, keverni rajta egyet, és szükség esetén egy kevés vizet hozzáadni.
  4. Ha úgy érezzük, hogy a hús hamarosan eléri a kellő puhaságot, felöntjük vörösborral, és elkészítjük a köretet.
  5. Az elkészült tarhonyával, csemege- vagy kovászos uborkával tálaljuk.

A tarhonyához

  1. Egy kisebb lábasban felolvasztjuk a zsírt, és üvegesre pároljuk a felaprított vöröshagymát.
  2. Hozzáadjuk a tarhonyát, fűszerezzük, és egy-két percig együtt pirítjuk.
  3. Felöntjük a húsalaplével, keverünk rajta egyet, majd 15-20 percig lefedve főzzük.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 213
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 19
  • Össznézettség: 19099
  • Feltöltés dátuma: 2017. október 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az egyik örök kedvenc, az igazi, az utánozhatatlan, a vörösboros marhapörkölt! Az elkészítése odafigyelést és türelmet igényel, de megéri, mert ha jól sikerül, azt évekig emlegetni fogják! :)

Hozzávalók

A pörkölthöz

A tarhonyához

Címlapról ajánljuk

Édes és sós gofrireceptek

Egy gyümölccsel, édes krémmel vagy csak fagyival tálalt édes gofrinak senki sem tud nemet mondani, sőt, sós gofritársai sem maradnak szégyenben, ha a kedvencekről van szó.

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?