Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vörösboros kacsamell

Vörösboros kacsamell
Vörösboros kacsamell
135 perc / előkészület: 15 perc sütés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kaptunk két gyönyörű, félig kiolvadt kacsamellet. Nem volt mit tenni, sürgősen el kellett készíteni. Persze nem bántuk meg! A hús nagyon finom puha, omlós lett, remekül átvette a bor és a fűszerek zamatát. A párom azt állította, hogy ilyen jó kacsasültet még életében nem evett... Kell ennél szebb dicséret?:)

hozzávalók / 5 adag

ajánlat

Hagymás hajdinával vagy tört krumplival, szilvakompóttal, esetleg borban párolt aszalt szilvával, savanyúsággal, egy pohár borral. Ünnepi menünek sem lenne utolsó!:)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst megmossuk, szárazra töröljük.
  2. Megpucoljuk a hagymát, és 6-8 gerezdre vágjuk őket. A fokhagymát is pucoljuk, de a gerezdeket egészben hagyjuk. A szalonnát szeleteljük, csíkozzuk.
  3. A húst mindenütt alaposan bedörzsöljük sóval, meghintjük borssal, bedörzsöljük majoránnával, finoman megszórjuk őrölt rozmaringgal.
  4. Egy alkalmas méretű (lehetőleg tapadásmentes) tepsibe szórunk néhány gerezd fokhagymát és vöröshagymát, pár darab szalonnát. Ráhelyezzük a két darab húst, a maradék hagymákat és szalonnákat elhelyezzük a húson, és a hús körül.
  5. Aláöntünk kb. fél dl vizet, lefedjük alufóliával, és egy bő órán keresztül 180 °C-on sütjük.
  6. Ezután aláöntjük a bort, felvesszük a sütőt 200 °C-ra, és további fél órán keresztül sütjük.
  7. Végül átállítjuk hőlégkeverésesre a sütőt, levesszük az alufóliát, és még fél óráig pirítjuk a húst.
  • sütési hőfok: 190°C
  • költség: 3000 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 11 293
elküldve: 8
receptkönyvben: 63
elkészítve: 7/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Mandula

Mióta szakács: 2013.05.28.
35 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 120 perc felett
adag: 5 főre
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

kacsasült, sült kacsamell, vörösboros sült kacsamell

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

bmesyke
Mandula / bmesyke Mon, 2013-09-16 18:36

Kedves Tregard!

Ez két nagyon nagy kacsamell volt. Őszintén szólva nincs nagy tapasztalatom a kacsasütésben. Viszont ez így ahogy leírtam, nagyon finom lett, a hús puha maradt, a külseje ropogós. De szívesen veszek más ötleteket is, pl. ha Önnek van bevált módszere :)

tregard
tregard Tue, 2013-09-17 13:56

Kedves Bmesyke!
anyukám szokta így készíteni a kacsamellet, ő nem bírja elviselni, ha a hús kicsit is rózsaszín. biztos nagyon finom a sültje, csak annyit mondok, érdemes kipróbálni a rozé kacsamellet (és mellesleg a sertésszüzet is), teljesen más íze van a húsnak, kicsit sem hasonlít a hosszan sütötthöz. de lehet, hogy nem is ízlene...én egyszerűen serpenyőben, (a beirdalt) bőrén szoktam elkezdeni sütni, előtte sózom borsozom, közepes lángon 15 percig sütöm, félidőben megfordítom, az ujjammal ellenőrzöm, ha már nem olyan könnyen lehet benyomni, de még nem túl kemény, akkor jó.ezek 20 dkg-os darabok szoktak lenni. mások pl. a serpenyőben csak elősütik pár percig, és sütőben fejezik be. azt is próbáltam, de nekem a végig tűzön sütés jobban bevált.

bmesyke
Mandula / bmesyke Tue, 2013-09-17 14:54

Kedves Tregard!
Köszönöm a tippet, ha legközelebb megint kapunk kacsamellet, akkor majd úgy is kipróbálom. Biztosan az is nagyszerű :)
További szép napot: Emese

tregard
tregard Sun, 2013-09-15 12:24

tapasztalatom szerint a kacsamellnek mérettől függően elég 15-20 perc sütés. 1,5-2 óra alatt nagyon keményre sül, és elveszti a jellegzetes, puha, szaftos állagát.

343
kacsamell 2 közepes db
vöröshagyma 3 nagy fej
fokhagyma 1 fej
kolozsvári szalonna 5 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
majoranna 0 ízlés szerint
rozmaring 0 ízlés szerint
víz 0.5 dl
száraz vörösbor 0.5 dl