Vörösboros gombás-zöldséges vaddisznóragu gnocchival recept

Vörösboros gombás-zöldséges vaddisznóragu gnocchival
Vörösboros gombás-zöldséges vaddisznóragu gnocchival
135 perc / előkészület: 15 perc főzés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Meg voltam győződve róla, hogy vaddisznópörköltet már tettem fel. Most kiderült, hogy tévedtem. Még szerencse, hogy találtam hozzá fotót. Ezért most közzéteszem. Bár, mint ahogy a címben is írtam, ez inkább ragu, mivel csiperkegomba és zöldség is van benne. Bár munka is van vele, s a főzéshez is kell jócskán idő (attól is függ persze, hogy milyen idős volt az állat, s hogy mekkora lángon főzünk). De megéri, nagyon finom ételt kapunk a végén. Az időn lehet rövidíteni, ha a főzés előtt legalább egy napig pácoljuk a húst.

hozzávalók / 2 adag

Ragu

Gnocchi

Tálaláshoz

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, tejmentes
kategória: pörkölt
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

zöldséges marharagu gnocchival, marharagu, vörösboros marharagu burgonyagombóccal
Szólj hozzá!

elkészítés

Ragu

  1. A húst alaposan megmossuk, kockára vágjuk, vízbe áztatjuk.
  2. A hagymát, fokhagymát durván aprítjuk, a szalonnát és a zöldségeket daraboljuk.
  3. Egy lábasban kevés zsíron megpirítjuk a szalonnát, megdinszteljük a hagymát.
  4. Rádobjuk a húst. Amikor már kifehéredett, megszórjuk paprikával, öntünk rá vizet, s beletesszük a többi fűszert is.
  5. Amikor a hús már félig puha, hozzáadjuk a zöldségeket, s öntünk bele vörösbort, facsarunk bele citromot.

Gnocchi

  1. Közben a krumplit megfőzzük, összetörjük, összekeverjük a liszttel és a tojással, kicsit meggyúrjuk, majd gömbölyded nudlikat formázunk.
  2. Pihentetés után forró vízben megfőzzük.
  3. Egy edénybe szedjük, kevés forró zsírban megforgatjuk.

Tálaláshoz

  1. Amikor minden megfőtt, tálalunk.
  2. Szedünk a tányérra ragut, gnocchit, és teszünk mellé egy szelet barackot, kanalazunk rá áfonyalekvárt.
  3. Természetesen vörösbor passzol hozzá.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 3 258
elküldve: 0
receptkönyvben: 6
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Hobbychef

Mióta szakács: 2013.06.27.
738 recept
hirdetés

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

877