Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vörösborban érlelt, zöldborsos őzgerincfilé csomboros polentával

Vörösborban érlelt, zöldborsos őzgerincfilé csomboros polentával
Vörösborban érlelt, zöldborsos őzgerincfilé csomboros polentával
75 perc / előkészület: 30 perc főzés: 30 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mester menüm főfogása.

hozzávalók / 4 adag

Lilaburgonya-püré

Csomboros polenta

Érlelt őzgerincfilé

Rókagombamártás

Szólj hozzá!

elkészítés

Lilaburgonya-püré

  1. A lila burgonyából is hasonlóan készül a püré, mint bármely burgonyából. A krumplit megpucoljuk, és feltesszük sós vízbe főzni.
  2. Ha puha, áttörjük, és tejjel, tejszínnel, vajjal habosra keverjük, szegfűborssal fűszerezzük.

Csomboros polenta

  1. A kukoricadarát 4,5-szörös folyadékkal készítjük. A vizes tejet fűszerezzük, és olajjal együtt felforraljuk. Ha forr, a darát beleöntjük, 10 percig főzzük, majd lapos tálba öntjük kihűlni.
  2. Formára vágjuk, és grillezzük.

Érlelt őzgerincfilé

  1. Az őzgerincfilét bepácoljuk. A pác az olajon kívül az összes alapanyag. 6 órát pácoljuk, majd leöblítjük.
  2. Félangolosra sütjük. Forró olajban 160 C kérget sütünk rá, és sütőben 15 percig sütjük 160 fokon. A sütés függ a filé méretétől.

Rókagombamártás

  1. A gombát két részre osztjuk 70-30 részre, de az egészet cikkekre vágjuk.
  2. Hagymát apróra vágjuk, és vajon pirítjuk, hozzátesszük a gomba 70% részét. Fűszerezzük, és tejszínnel beforraljuk.
  3. Turmixoljuk és átszűrjük, apróra vágott snidlinggel fűszerezzük.
  4. A gomba 30%-át vajon pirítjuk, és sózzuk.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • költség: 10000 Ft
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 2 029
elküldve: 0
receptkönyvben: 8
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Friedrich Antal

Mióta szakács: 2010.02.08.
75 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
konyhatitkok: gourmet
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: nehéz
szezon: ősz
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

Vörösborban érlelt zöldborsos őzgerincfilé csomboros polentával, lilaburgonya-pürével és snidlinges rókagomba-mártással

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1161
fekete burgonya 50 dkg
tej 1 dl
főzőtejszín 1 dl
vaj 5 dkg
35 g
szegfűbors 5 g
borsikafű 5 dkg
kukoricadara 100 g
víz 3 dl
tej 1.5 dl
olívaolaj 10 ml
25 g
fekete bors 5 g
őzgerinc 80 dkg
vörösbor 5 dl
olasz fűszerkeverék 15 g
kakukkfű 15 g
30 g
babérlevél 2 db
borókabogyó 10 db
olívaolaj 1 dl
rókagomba 40 dkg
fehér hagyma 10 dkg
snidling 5 dkg
főzőtejszín 3 dl
15 g
kakukkfű 5 g
vaj 5 dkg
fekete bors 5 g