r
Nosalty Logó

Vörösbársony nyuszi torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Tóth Bernadett
Vörösbársony nyuszi torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Tészta

Krém

Vizes piskóta

Díszítés

Összesen 742 kcal
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Tészta

Krém

Vizes piskóta

Díszítés

Összesen 5928 kcal
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Tészta

Krém

Vizes piskóta

Díszítés

Összesen 382 kcal
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    38.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    97 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    371.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    140 mg
  • Nátrium
    131 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    93.5 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    290 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    275 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    179 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    129 micro
Összesen 742 kcal
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    70.2 g

Zsír

  • Összesen
    304.7 g
  • Telített zsírsav
    79 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    103 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    62 g
  • Koleszterin
    779 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2972 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    166 mg
  • Kálcium
    433 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    186 mg
  • Foszfor
    1117 mg
  • Nátrium
    1049 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    747.8 g
  • Cukor
    523 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    316.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2317 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    217 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    176 micro
  • Kolin:
    655 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2197 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1428 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1030 micro
Összesen 5928 kcal
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    19.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    192.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.5 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    150 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    142 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    93 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 382 kcal

Hozzávalók

Tészta

Krém

Vizes piskóta

Díszítés

Elkészítés

Tészta

  1. Egy tálba összekeverjük a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a csipet sót és a kakaót.
  2. Egy másik tálban robotgéppel alaposan kikeverjük a cukrot a margarinnal, majd hozzákeverjük az egész tojást, a vanília aromát, a tejfölt és az ételfestéket.
  3. A lisztes keverékhez hozzáöntjük a folyékony masszát, és jól összekeverjük. 3 muffin formát félig megtöltünk a masszával, a többit egy 20 cm-es tortaformába öntjük.
  4. Előmelegített sütőben, közepes lángon, 20-25 perc alatt megsütjük a tésztát. Megtöltés előtt hagyjuk teljesen kihűlni.

Krém

  1. A krémhez a margarint simára keverjük a mascarponéval, a porcukorral és a vanília aromával.
  2. A testet félbevágjuk, megtöltjük a krémmel. A lábakat és a farkat a krémmel a testhez ragasztjuk, és azokat is bevonjuk.
  3. 1-2 órára hűtőbe tesszük, hogy a krém jól megdermedjen.

Vizes piskóta

  1. A tojássárgákat cukorral és a vízzel kikeverjük.
  2. A tojásfehérjéket felverjük habnak.
  3. A felvert fehérjéket a liszttel a cukros tojásos masszához forgatjuk, egy kis zöld ételfestéket csöpögtetünk bele.
  4. Egy kisebb téglalap alakú tepsiben, 180 fokon megsütjük.

Díszítés

  1. A tappancsokat rózsaszín marcipánnal díszítjük.
  2. A zöld alapra rakjuk a nyuszit, és megszórjuk kókuszreszelékkel.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 18
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1150
  • Feltöltés dátuma: 2016. március 04.

Receptkategóriák

Vörösbársony nyuszi torta
Tóth Bernadett 48 recept

Egy blogon találtam az alap receptet. Húsvétra készítettem belőle egy nyuszi tortát. :)

Hozzávalók

Tészta

Krém

Vizes piskóta

Díszítés

Címlapról ajánljuk

További cikkek