Vörösbabos - gombás csülök recept

Vörösbabos - gombás csülök
Vörösbabos - gombás csülök
80 perc / előkészület: 20 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

2009-es felejthetetlen munkahelyi "csapatépítő" kirándulásom alkalmával Cserépfalura tértünk be egy kis borkóstolásra (valaki totális lerészegedésre:)) és előtte ezzel a laktató ebéddel kínált a pincészet házigazdája. Az igazság az, hogy nem tudom pontosan, hogy ők hogyan készítették el az ételt, csak az ízvilágból próbáltam kitalálni a lehetséges hozzávalókat, így ez a verzió már az én fantáziám műve. Nyáron érdemes bográcsban is kipróbálni az ételt, úgy talán még finomabb!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Köretként házilag készített galuskát, vagy sós-köménymagos burgonyát ajánlanék.

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

babos-gombás csülök, vörösbabos sertéscsülök csiperkegombával
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vöröshagymát apróra vágjuk, és egy kis olajon aranysárgára dinszteljük.
  2. Levesszük a tűzről a forró hagymát, és hozzáadjuk az őrölt paprikát, és a felkockázott csülköt - jól elkeverjük.
  3. A csülköt - hogy oda ne égjen - egy kis húsleves hozzáadásával fehér színűre pároljuk, majd a negyedekre vágott csiperkegombát is hozzáadjuk, és együtt pároljuk őket a húsleves folyamatos hozzáöntésével (mindig csak annyit öntsünk, amennyit felvesz az étel).
  4. Mikor már kissé összeesett az étel, akkor fűszerezünk: a zúzott fokhagymával, sóval, borssal, majoránnával, köménymaggal és petrezselyemzölddel.
  5. Mikor már majdnem elkészült az étel, akkor tesszük hozzá a vörösbabot, és még kb. 15 percet rottyantunk rajta (szükség szerint még önthetünk a húslevesből).
  6. A legvégén a tejfölt elkeverjük a két kanál liszttel és hozzáadjuk a gombás csülökhöz, 3-5 perc alatt készre forraljuk.
  • költség: 1400 Ft
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 348
elküldve: 2
receptkönyvben: 56
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Auringonkukka

Mióta szakács: 2011.10.03.
61 recept

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

589