r
Nosalty Logó

Vörösbabos - gombás csülök

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Auringonkukka
Vörösbabos - gombás csülök
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 591 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2366 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 106 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.1 g

Zsír

  • Összesen
    23.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2703.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    142 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    129 mg
  • Foszfor
    616 mg
  • Nátrium
    1766 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.7 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    231.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    99 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    281 micro
  • Kolin:
    144 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    311 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    324 micro
Összesen 591 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    164.4 g

Zsír

  • Összesen
    95.1 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    407 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10813.4 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    147 mg
  • Kálcium
    569 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    516 mg
  • Foszfor
    2466 mg
  • Nátrium
    7064 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    210.8 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    46 mg

VÍZ

  • Összesen
    926.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    373 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    59 mg
  • D vitamin:
    114 micro
  • K vitamin:
    396 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    45 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1124 micro
  • Kolin:
    578 mg
  • Retinol - A vitamin:
    268 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1242 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1297 micro
Összesen 2366 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    4.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    488.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    319 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 106 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vöröshagymát apróra vágjuk, és egy kis olajon aranysárgára dinszteljük.
  2. Levesszük a tűzről a forró hagymát, és hozzáadjuk az őrölt paprikát, és a felkockázott csülköt - jól elkeverjük.
  3. A csülköt - hogy oda ne égjen - egy kis húsleves hozzáadásával fehér színűre pároljuk, majd a negyedekre vágott csiperkegombát is hozzáadjuk, és együtt pároljuk őket a húsleves folyamatos hozzáöntésével (mindig csak annyit öntsünk, amennyit felvesz az étel).
  4. Mikor már kissé összeesett az étel, akkor fűszerezünk: a zúzott fokhagymával, sóval, borssal, majoránnával, köménymaggal és petrezselyemzölddel.
  5. Mikor már majdnem elkészült az étel, akkor tesszük hozzá a vörösbabot, és még kb. 15 percet rottyantunk rajta (szükség szerint még önthetünk a húslevesből).
  6. A legvégén a tejfölt elkeverjük a két kanál liszttel és hozzáadjuk a gombás csülökhöz, 3-5 perc alatt készre forraljuk.
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 48
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4587
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 17.

Ajánló

Köretként házilag készített galuskát, vagy sós-köménymagos burgonyát ajánlanék.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vörösbabos - gombás csülök
Auringonkukka 61 recept

2009-es felejthetetlen munkahelyi "csapatépítő" kirándulásom alkalmával Cserépfalura tértünk be egy kis borkóstolásra (valaki totális lerészegedésre:)) és előtte ezzel a laktató ebéddel kínált a pincészet házigazdája. Az igazság az, hogy nem tudom pontosan, hogy ők hogyan készítették el az ételt, csak az ízvilágból próbáltam kitalálni a lehetséges hozzávalókat, így ez a verzió már az én fantáziám műve. Nyáron érdemes bográcsban is kipróbálni az ételt, úgy talán még finomabb!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek