Vörösáfonyás fonott kalács recept

Vörösáfonyás fonott kalács
Vörösáfonyás fonott kalács
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Húsvéti finomságnak tökéletes.

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: húsvét
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

aszaltgyümölcsös kalács, foszlós kalács
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt felfuttatjuk 1 kanál cukorral, 1 dl langyos tejjel és 1 kanál liszttel. A lisztet az összes hozzávalóval elkeverjük, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt. Simára gyúrjuk a tésztát, majd hagyjuk pihenni 30 percig.
  2. Mikor duplájára kelt, lisztezett deszkán megformázzuk. A tésztát hat részre osztjuk, mindegyiket hengerré sodorjuk, azután két, hármas fonatból álló kalácsot készítünk.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, majd egy egész felvert tojással megkenjük, utána pihentetjük megint kb. 30 percig. 180 fokra előmelegített sütőben szép aranybarnára sütjük (kb. 30perc).
  4. Tojásallergiásoknak is ajánlott, mivel csak a tetejét kentem meg tojással, de azt is helyettesíthetjük tejjel.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 12 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 283
elküldve: 0
receptkönyvben: 5
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Panelkonyha

Mióta szakács: 2016.05.03.
27 recept

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

758