Virslis virág recept

1 adag
392
kcal
Virslis virág
Virslis virág
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A tészta szeletelésénél figyelni kell, hogy az alsó tésztaréteget ne vágjuk át, mert akkor nem tudjuk körként, "virágként" megformázni a tésztát. A kihajtott kis köröket egymáshoz illesztettem, hogy összesüljenek. Nagyon egyszerű ízletes finomság, melegen tálalva fogyasztjuk. Jó étvágyat!

hozzávalók / 4 adag

  • 1 csomag leveles tészta (mirelit)
  • 1 db tojás
  • 175 g virsli
  • ízlés szerint

ajánlat

Mustár, ketchup kiválóan illik hozzá.

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

virslis falatok, virslivel töltött leveles tészta
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Leveles tésztát teljesen kiolvasztjuk. Vékonyra kinyújtjuk.
  2. Tojással megkenjük, sózzuk.
  3. Rátesszük a virslit, feltekerjük, széleinél hagyunk rá egy kicsit, és körbevágjuk. A két szélét kicsit összenyomjuk.
  4. Ujjnyi vastagságú szeletekre vágjuk, kört formázunk belőle, nem kell teljesen átvágni, mert akkor szétesik.
  5. A két véget kicsit összenyomjuk, hogy összesüljön.
  6. Előmelegített sütőbenmegsütjük, míg kezd pirulni.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
nézettség: 12 502
elküldve: 2
receptkönyben: 208
elkészítve: 2/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Smatkó Barbara

Mióta szakács: 2011.07.15.
5 recept

Hozzászólások (6)

Csipszi
Csipsziszo, 2012-02-11 14:32

Szia Barbara! Holnap vendégem jön egy délutáni traccspartira, a finom, forró tea mellé a Te "virágodat" készítem el. Köszönet érte. Ági

Ágicicmic
Ágicicmicszo, 2011-07-23 09:11

Szia Barbara! Nagyon guszti ez a sör/bor/ korcsolya, de én fél órát ültem a kép előtt és halvány lilám sem volt, hogy ezt, hogy csináltad./nem vagyok kezdő, sőt /. És akkor jött az én gépész csodaférjem, és ceruzákkal, és papírlappal megmutatta a technikát./ A ceruzákat azért nem vágtuk el/, és megértettem, Nagy Vagy.!!! De, hogy megcsinálom az bizti, lehet, hogy egy kis pizzakrémmel, megkenem a tésztát. Majd az eredményről beszámolok...Köszi...

sbabi
sbabiszo, 2011-07-23 09:36

Szia Agicicmic ! Nagyon örülök, hogy tetszett a recept, látod, látod a férjecskék azért mindig jó ha "kéznél" vannak ! :) Pizzakrémes nagyon jó ötlet !!! Az én párom azt mondta ha a Balcsin ezt árulnám nagy sikere lenne, mert nemcsak finom de mutatós is..... Beszámolót megköszönöm! :D

Batida
Batidap, 2011-07-22 10:02

Kedves Barbara, nagyon mutatós ez a sós "pékesség", és tényleg nem nagy trükk elkészíteni. Köszönet a receptért, a lányaim biztosan imádni fogják ezt a design-t!!! :-)))

sbabi
sbabip, 2011-07-22 14:56

Szia Batida ! Örülök, hogy tetszik a recept, jó étvágyat kívánok :)

Legfrissebb cikkek

5 hiba, amit ne kövessünk el a konyhában!
5 hiba, amit ne kövessünk el a konyhában!
Mindenki tudja, hogy mielőtt nekiállunk főzni, az első, hogy kezet mosunk. Ám rengeteg olyan hiba van, amit anélkül követünk el, hogy tudnánk róluk. Soroljuk a baklövéseket!
Top 9 csirkemájas étel 300 kcal alatt
Top 9 csirkemájas étel 300 kcal alatt
Puha, szaftos csirkemáj sűrű mártásban, sok zöldséggel vagy kívül jól átpirítva - sokféleképpen szeretjük. Most mutatunk kilenc változatot - 300 kalória alatt!
Csupa csoki forrócsoki
Csupa csoki forrócsoki
Forrócsoki csokikrémből – egy bögre gőzölgő melegség. Nem ismerek olyat, aki ne szeretné. Íme néhány tipp és tudnivaló az elkészítéséhez.
Legjobb nokedlikészítési praktikáink
Legjobb nokedlikészítési praktikáink
Ne legyen túl puha, ázott vagy ragacsos, de túl kemény és rágós sem. Ezeknek az elvárásoknak mind meg kell feleljen a tökéletesen elkészített galuska, más néven: nokedli.
392