Virslis virág recept

1 adag
392
kcal
Virslis virág
Virslis virág
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A tészta szeletelésénél figyelni kell, hogy az alsó tésztaréteget ne vágjuk át, mert akkor nem tudjuk körként, "virágként" megformázni a tésztát. A kihajtott kis köröket egymáshoz illesztettem, hogy összesüljenek. Nagyon egyszerű ízletes finomság, melegen tálalva fogyasztjuk. Jó étvágyat!

hozzávalók / 4 adag

  • 1 csomag leveles tészta (mirelit)
  • 1 db tojás
  • 175 g virsli
  • ízlés szerint

ajánlat

Mustár, ketchup kiválóan illik hozzá.

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

virslis falatok, virslivel töltött leveles tészta
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Leveles tésztát teljesen kiolvasztjuk. Vékonyra kinyújtjuk.
  2. Tojással megkenjük, sózzuk.
  3. Rátesszük a virslit, feltekerjük, széleinél hagyunk rá egy kicsit, és körbevágjuk. A két szélét kicsit összenyomjuk.
  4. Ujjnyi vastagságú szeletekre vágjuk, kört formázunk belőle, nem kell teljesen átvágni, mert akkor szétesik.
  5. A két véget kicsit összenyomjuk, hogy összesüljön.
  6. Előmelegített sütőbenmegsütjük, míg kezd pirulni.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
nézettség: 12 505
elküldve: 2
receptkönyben: 208
elkészítve: 2/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Smatkó Barbara

Mióta szakács: 2011.07.15.
5 recept

Hozzászólások (6)

Csipszi
Csipsziszo, 2012-02-11 14:32

Szia Barbara! Holnap vendégem jön egy délutáni traccspartira, a finom, forró tea mellé a Te "virágodat" készítem el. Köszönet érte. Ági

Ágicicmic
Ágicicmicszo, 2011-07-23 09:11

Szia Barbara! Nagyon guszti ez a sör/bor/ korcsolya, de én fél órát ültem a kép előtt és halvány lilám sem volt, hogy ezt, hogy csináltad./nem vagyok kezdő, sőt /. És akkor jött az én gépész csodaférjem, és ceruzákkal, és papírlappal megmutatta a technikát./ A ceruzákat azért nem vágtuk el/, és megértettem, Nagy Vagy.!!! De, hogy megcsinálom az bizti, lehet, hogy egy kis pizzakrémmel, megkenem a tésztát. Majd az eredményről beszámolok...Köszi...

sbabi
sbabiszo, 2011-07-23 09:36

Szia Agicicmic ! Nagyon örülök, hogy tetszett a recept, látod, látod a férjecskék azért mindig jó ha "kéznél" vannak ! :) Pizzakrémes nagyon jó ötlet !!! Az én párom azt mondta ha a Balcsin ezt árulnám nagy sikere lenne, mert nemcsak finom de mutatós is..... Beszámolót megköszönöm! :D

Batida
Batidap, 2011-07-22 10:02

Kedves Barbara, nagyon mutatós ez a sós "pékesség", és tényleg nem nagy trükk elkészíteni. Köszönet a receptért, a lányaim biztosan imádni fogják ezt a design-t!!! :-)))

sbabi
sbabip, 2011-07-22 14:56

Szia Batida ! Örülök, hogy tetszik a recept, jó étvágyat kívánok :)

Legfrissebb cikkek

Tejet gyárt a Coca-Cola!
Tejet gyárt a Coca-Cola!
Jól olvastad, nem vicc. Tényleg. Tejet.
Kóstold végig a legjobb magyar borokat!
Kóstold végig a legjobb magyar borokat!
Tény, hogy egyre hidegebbek a napok, és ahogyan a tartalmasabb, melengetőbb ételek felé fordulunk, úgy nő az érdeklődés a komolyabb vörösborok iránt.
A kávé és a sütemény harmóniája
A kávé és a sütemény harmóniája
Egy csésze kávé mellé mi lehetne finomabb, mint egy ízében hozzá illő sütemény? De vajon melyik kávétípushoz milyen aromák illenek? Az Omnia segítségével utánajártunk. (x)
392