Virslis kifli recept

1 adag
1806
kcal
Virslis kifli
Virslis kifli
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A képet a recepthez a sógornőm készítette, miután megkapta tőlem a receptet, és megsütötte a család nagy örömére. Nagyon jó lett a kép, köszi!

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

ajánlat

Még mielőtt én felosztom a tésztát, meg szoktam kenni  pici pizzakrémmel. Ezután osztom részekre, és teszem rá a virslit.
A pizzakrémtől pikánsabb az íze.

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: közepes
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

bagett virslivel, virslivel töltött kifli
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt felfuttatjuk meleg tejben pici cukorral.
  2. Majd hozzáadjuk a lisztet, a tojást, a sót, a 2 dl olajat. Jól eldolgozzuk, és kelesztjük 1 órát.
  3. Hat cipóra osztjuk. Kör alakúra kinyújtjuk, és felosztjuk 8-12 részre, mint a pizzát.
  4. Mindegyik szeletre virslidarabokat teszünk. (Én sajtdarabot is szoktam.) Feltekerjük, majd megkenjük tojással mindegyiket, illetve megszórjuk reszelt sajttal.
  5. Zsemleszínűre sütjük.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
nézettség: 14 064
elküldve: 0
receptkönyben: 134
elkészítve: 2/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Sidina

Mióta szakács: 2010.02.10.
3 recept

Hozzászólások (2)

quas
quasp, 2012-07-06 19:33

Hány tojás kell a tésztába? A hozzávalók közt csak kenéshez van tojás feltüntetve, de az elkészítésben már a tésztában is van... Lécci javítsd!

Legfrissebb cikkek

Maradék rizs? Jöhet!
Maradék rizs? Jöhet!
Megmaradt a rizottó, és valami újra vágysz? Most megmutatjuk, hogyan készíts belőle csodás olasz panírozott golyókat!
Ízes töltött tojás a régmúltból
Ízes töltött tojás a régmúltból
Milyenek voltak az étkezési szokások a 19. század derekán? Mit és hogyan ettek az akkori emberek? Főztünk egy korabeli előételt.  
Tengeri harapnivalók Horvátországból
Tengeri harapnivalók Horvátországból
Hamburger, hot-dog, pizza, gyros és szendvics hidegen vagy melegen. Ezeket esszük mi leggyakrabban, ha street food-ra vágyunk. De mit esznek a horvátok a tenger mellett?
Hajdina a spájzban
Hajdina a spájzban
A kiegyensúlyozott étrend egyik alappillére a változatosság, érdemes nyitottnak lenni, új alapanyagokat kipróbálni. Ezúttal a hajdina felhasználására adok 10 tuti tippet!
1806