Virslis kifli recept

1 adag
1806
kcal
Virslis kifli
Virslis kifli
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A képet a recepthez a sógornőm készítette, miután megkapta tőlem a receptet, és megsütötte a család nagy örömére. Nagyon jó lett a kép, köszi!

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

ajánlat

Még mielőtt én felosztom a tésztát, meg szoktam kenni  pici pizzakrémmel. Ezután osztom részekre, és teszem rá a virslit.
A pizzakrémtől pikánsabb az íze.

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: közepes
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

bagett virslivel, virslivel töltött kifli
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt felfuttatjuk meleg tejben pici cukorral.
  2. Majd hozzáadjuk a lisztet, a tojást, a sót, a 2 dl olajat. Jól eldolgozzuk, és kelesztjük 1 órát.
  3. Hat cipóra osztjuk. Kör alakúra kinyújtjuk, és felosztjuk 8-12 részre, mint a pizzát.
  4. Mindegyik szeletre virslidarabokat teszünk. (Én sajtdarabot is szoktam.) Feltekerjük, majd megkenjük tojással mindegyiket, illetve megszórjuk reszelt sajttal.
  5. Zsemleszínűre sütjük.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
nézettség: 14 082
elküldve: 0
receptkönyben: 134
elkészítve: 2/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Sidina

Mióta szakács: 2010.02.10.
3 recept

Hozzászólások (2)

quas
quasp, 2012-07-06 19:33

Hány tojás kell a tésztába? A hozzávalók közt csak kenéshez van tojás feltüntetve, de az elkészítésben már a tésztában is van... Lécci javítsd!

Legfrissebb cikkek

Édes élet, boldog élet
Édes élet, boldog élet
Miért van az, hogy egy finom desszerttől sokkal jobban érezzük magunkat? És miért van az, hogy ha degeszre ettük magunkat, még akkor is jut hely egy finom nyalánkságnak? (x)
1806