r
Nosalty Logó

Virslis-baconos ragu rizzsel

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Kokesz66
Virslis-baconos ragu rizzsel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A raguhoz

A rizshez

Összesen 964 kcal
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A raguhoz

A rizshez

Összesen 1927 kcal
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A raguhoz

A rizshez

Összesen 74 kcal
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    29.4 g

Zsír

  • Összesen
    44.5 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2333.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    428 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    124 mg
  • Foszfor
    459 mg
  • Nátrium
    1257 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    112.3 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    787.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    297 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    161 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    495 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    431 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    85 micro
  • α-karotin
    127 micro
  • β-karotin
    2470 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    3890 micro
Összesen 964 kcal
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    58.8 g

Zsír

  • Összesen
    89 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    182 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4667 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    94 mg
  • Kálcium
    856 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    249 mg
  • Foszfor
    917 mg
  • Nátrium
    2513 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    224.6 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    1575.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    593 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    322 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    991 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    862 micro
  • Kolin:
    116 mg
  • Retinol - A vitamin:
    170 micro
  • α-karotin
    254 micro
  • β-karotin
    4940 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    7779 micro
Összesen 1927 kcal
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.3 g

Zsír

  • Összesen
    3.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    181.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    36 mg
  • Nátrium
    98 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    192 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    200 micro
  • Lut-zea
    302 micro
Összesen 74 kcal

Hozzávalók

A raguhoz

A rizshez

Elkészítés

A raguhoz

  1. Tepsibe dobáljuk a bacont, és zsírjára sütjük, amikor már majdnem kész,hozzáadjuk a felkarikázott virslit, és megpirítjuk.
  2. Egy bögre rizst kevés olajon "megpirítunk", majd két bögre vízzel felöntjük, sózzuk, és takarék lángon lefedve főzzük, amíg elfő a leve.
  3. Tányérra szedjük a bacont és a virsliket, olajat öntünk a zsírhoz, és beletesszük a szintén felkarikázott hagymákat. Kicsit pároljuk, majd hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot,paprikát és a fűszereket. Tovább pároljuk.
  4. Hozzáöntjük a levest, kavarunk rajta, megkóstoljuk, ízlés szerint fűszerezzük. Ha jónak találjuk, akkor mehet bele a két kanál sajtkrém, amit alaposan elkeverünk. Visszatesszük a "raguba" a virslit és a bacont. Megkavarjuk párszor, és már készen is van. :)
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 29
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3719
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 02.

Ajánló

Megjegyzés: Ez olyan "amit találtam a hűtőben" recept. Póréhagyma helyett jó a sima hagyma is. A paradicsom - sajtkrém kombináció elsőre nekem fura volt, de nem volt szívem kibontani a tejfölt, amikor a sajtkrém már bontott volt, és a pari már az utolsókat rúgta. ;)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Kokesz66 3 recept

Kellett a melóba ebéd, mert az egész nap éhezek stratégia nem igazán jött be. Így körbenéztem a konyhában, és összedobáltam mindent, amit már ideje lett volna elfogyasztani. :-)  

Hozzávalók

A raguhoz

A rizshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!