Virgin Mojito keksz recept

Virgin Mojito keksz
Virgin Mojito keksz
15 perc / előkészület: 5 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A tészta alapja a francia pâte sucrée (édes süteménytészta), ezt dúsítottam az alkoholmentes mojito koktél fő hozzávalóival.

Sokan jelezték, hogy szeretik az olyan alaprecepteket, amelyek tetszés szerint, a család aktuális igénye szerint változtathatók. Ez ismét ilyen, a lime-menta kombináció helyett bármilyen fűszerezéssel készíthető, sőt a cukrot elhagyva, kevés sóval, magokkal finom csemege készíthető, akár még egy krémleves mellé is...

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Az alap összetevők megtartása mellett bármilyen fűszerrel, ízesítéssel készíthető.
A képen látható keksz graham-liszttel és nyers nádcukorral készült.

receptjellemzők

konyha: francia
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

keksz, lime-os keksz, mentás tallér
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Ha rendelkezésre áll aprítógép, kockázzuk nagyobb darabokra a vajat, tegyük a gépbe, adjuk hozzá a lisztet és a cukrot, majd keverjük homogénné (ha nincs gép, akkor kisebb kockákra darabolva morzsoljuk össze a vajat és a lisztet, majd adjuk hozzá a porcukrot).
  2. A morzsalékhoz reszeljük az alaposan megmosott lime héját, majd adjuk hozzá a kinyomott levét is.
  3. Adjuk a tésztához a (szintén megmosott) tojást, és gyúrjuk össze (ha nem aprítóval dolgoztunk, akkor tegyük a hűtőbe a tésztát 10-15 percre, hogy a vaj kissé megszilárduljon és nyújtható legyen a tészta).
  4. Lisztezett felületen nyújtsuk a tésztát 3-4 mm vékonyra, és szaggassuk ki tetszőleges mintával a kekszeket, majd tegyük kivajazott tepsire.
  5. Gyújtsuk be a sütőt 180 fokra (gázsütőnél 4-es fokozat), és süssük aranyszínűre a kekszeket, majd a tepsin hagyjuk kihűlni (ahogy hűl, keményedik is).
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 5 349
elküldve: 4
receptkönyvben: 233
elkészítve: 6/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Receptműves

Mióta szakács: 2010.10.23.
119 recept

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

h1973
h1973 Tue, 2012-05-08 08:03

Szia! Friss mentával mi a teendő - merthogy azt nem tudom finomra morzsolni? Köszi! Hajni

285