r
Nosalty Logó

Virágfánk

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nornora
Virágfánk
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 32% Zsír

Tészta

Sütés

Tálalás

Összesen 1942 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 32% Zsír

Tészta

Sütés

Tálalás

Összesen 7767 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 32% Zsír

Tészta

Sütés

Tálalás

Összesen 401 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.6 g

Zsír

  • Összesen
    120.8 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    40 g
  • Koleszterin
    179 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1105.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    78 mg
  • Kálcium
    186 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    320 mg
  • Nátrium
    463 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    184.5 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    108 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    44 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    174 micro
  • Kolin:
    150 mg
  • Retinol - A vitamin:
    106 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    200 micro
Összesen 1942 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    110.3 g

Zsír

  • Összesen
    483.1 g
  • Telített zsírsav
    82 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    212 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    161 g
  • Koleszterin
    716 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4423.1 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    310 mg
  • Kálcium
    745 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    202 mg
  • Foszfor
    1282 mg
  • Nátrium
    1852 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    738.2 g
  • Cukor
    110 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    183.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    434 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    177 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    694 micro
  • Kolin:
    602 mg
  • Retinol - A vitamin:
    424 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    101 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    801 micro
Összesen 7767 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    25 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    228.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    96 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 401 kcal

Hozzávalók

Tészta

Sütés

Tálalás

Elkészítés

Tészta

  1. Az élesztőt kb. 1 deci langyos tejben, kevés cukorral felfuttatjuk.
  2. Amíg felfut az élesztő, a lisztet kimérjük, hozzáadjuk a tojássárgáját, a cukrot, a sót, vaníliás cukrot, a maradék langyos tejet és a felolvasztott vajat. Opcionálisan rakhatunk bele rumot, rumaromát, citromhéjat is.
  3. A felfutott élesztőt is hozzáadjuk a tésztához, és alaposan eldolgozzuk. (Én kenyérsütő gépben szoktam dagasztani, azzal lesz a legszebb a tészta.) Előfordulhat, hogy kicsit több vagy kevesebb lisztet kíván a tészta. A lényeg, hogy olyan állaga legyen, hogy éppen ne ragadjon az edény falához.
  4. Megvárjuk, míg kb. kétszeresére dagad, majd lisztezett nyújtódeszkán kb. 7-10 mm vastagságra nyújtjuk.
  5. Almaszeletelővel kiszaggatjuk a tésztát. (Az almaszeletelőnek a külső pereme lejjebb van, mint a belső éles lemezek, ezáltal nem esik teljesen szét a tészta, és olajban kisüthető lesz egyben. Így kapjuk a virágformát.)
  6. A tésztát ismét kb. duplájára kelesztjük.
  7. Közepesen forró olajban kisütjük. Vigyázzunk, ha túl forró az olaj, nagyon gyorsan megsül, és a közepe nyers maradhat. Kiszedés után csepegtessük le róla a felesleges olajat.
  8. Vaníliás porcukorral, lekvárral kínáljuk.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 29
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4756
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Nornora 4 recept

Kicsi gyerekeim vannak, és szeretem őket meglepni finomságokkal. Sima fánkot akartam készíteni, de amikor elő akartam kapni a pogácsaszaggatót, megláttam az almaszeletelőt... Gondoltam, megnézem, mi lesz belőle. Szerintem jó lett.:) Evés közben a fánkvirág szirmai leszedhetők, és egyesével mártogathatóak a lekvárba.

Hozzávalók

Tészta

Sütés

Tálalás

Címlapról ajánljuk

5 alapanyag, amit ne használj hűtőhidegen

Sütésnél gyakran olvashatjuk receptekben, hogy bizonyos alapanyagokat feltétlenül használjunk szobahőmérsékleten (vagy éppen hűtőhidegen). Leginkább a tejtermékeknél fontos ez, de lássunk 5 másik hozzávalót is, ahol szintén érdemes figyelni!

Lakos Benedek

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?