r
Nosalty Logó

Virág fánk Évi nénitől

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Virág fánk Évi nénitől
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 40% Zsír

Tészta

Sütés

Összesen 581 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 40% Zsír

Tészta

Sütés

Összesen 6969 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 40% Zsír

Tészta

Sütés

Összesen 457 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 40% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    43.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    367.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    222 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.2 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    121 micro
Összesen 581 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 40% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    104.2 g

Zsír

  • Összesen
    520.6 g
  • Telített zsírsav
    104 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    223 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    166 g
  • Koleszterin
    606 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4405.6 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    96 mg
  • Kálcium
    529 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    831 mg
  • Foszfor
    2667 mg
  • Nátrium
    210 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    18 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    519 g
  • Cukor
    132 mg
  • Élelmi rost
    67 mg

VÍZ

  • Összesen
    138.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    700 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    182 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    44 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    531 micro
  • Kolin:
    352 mg
  • Retinol - A vitamin:
    685 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    192 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1455 micro
Összesen 6969 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 40% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    34.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    289.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    175 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.1 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 457 Kcal

Hozzávalók

Tészta

Sütés

Elkészítés

Tészta

  1. A tejet meglangyosítjuk, egy teáskanálnyi cukrot teszünk bele, valamint belemorzsoljuk az élesztőt, felfuttatjuk.
  2. Kenyérsütőgép üstjébe mérjük a többi hozzávalót. A vajat lágy állapotban adjuk a tésztához. A gépet dagasztóprogramra kapcsoljuk.
  3. A megkelt tésztát kinyújtjuk 1 cm vékonyra, és virág alakú kiszúróval kiszaggatjuk. Két tésztavirágot egymásra fektetünk, és egy dugóval a közepét benyomjuk, hogy mindkét tésztarétegen átnyomódjon, így "összeragasztva" a szirmokat.

Sütés

  1. Mire mindet kiszaggatjuk és összeragasztjuk, kezdhetjük a felforrósított olajban a kisütésüket, mert szép kövérre kelnek.
  2. Fedő alatt mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
  3. A megsült fánkokat konyhai törlőn leitatjuk.
  4. Tálalásnál meghinthetjük kevés házi vaníliás porcukorral, közepébe házi baracklekvárt teszünk porzónak.
  • Sütés ideje: 4 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 21
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2158
  • Feltöltés dátuma: 2014. március 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Virág fánk Évi nénitől
Évi néni 1830 recept

Ezt a remek ötletet Szánter blogján láttam. Mivel úgyis terveztem, hogy fánkot sütök, így ezt a mintát követtem.

Hozzávalók

Tészta

Sütés

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek