Villámgyors bagett házilag recept

1 adag
730
kcal
Villámgyors bagett házilag
Villámgyors bagett házilag
receptkönyvben hozzászólások (83)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Villámgyors, mivel külön keleszteni nem kell.


hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Csak fehérlisztből is elkészíthető.

receptjellemzők

konyha: francia
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: közepes
adag: 2 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas

egyéb elnevezések

bagette házilag, házi bagette, házia bagette
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt 1 dl langyos vízbe morzsoljuk (nem kell futtatni).
  2. A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadunk magokat ízlés szerint, kevés sót és az élesztős vizet hozzáadva kemény tésztát gyúrunk. Nem kell külön keleszteni!
  3. Formázzuk, tetejét bevagdossuk, 50 fokos sütőben, vagy letakarva, szobahőmérsékleten kelesztjük. Nagyon szépen megkel.
  4. Tetejét vízzel elkevert tojássárgával megkenjük, megszórjuk magokkal.
  5. 180 fokos sütőben ropogósra sütjük.

 

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
nézettség: 65 913
elküldve: 34
receptkönyben: 2 040
elkészítve: 66/103
Facebookon megjelent: -

szakács

Juci (strawberry)

Mióta szakács: 2010.03.31.
162 recept

Hozzászólások (83)

ancsur1
ancsur1v, 2014-04-06 15:56

Most kel a sütőben... Nagyon kíváncsian várom mi sül ki belőle :)

nazita
nazitak, 2014-03-18 10:47

Most lett kész és fantasztikus! Nos egy tasak 7g száraz élesztőt (a 2,5 friss élesztő megfelelője) kevertem a langyos 1dl vizbe, csak lenmagom volt, tettem bele találomra, majd a tetejére is, kis szárított bazsalikomot és köményt, a liszt adagot felcseréltem, hogy könnyebb legyen és véletlenül sem legyen kemény. Összedolgoztam de kért még 1dl langyos vizet akkor lett tökéletes. Két bagettként tettem be a sütőbe az írtak alapján 50 fokra kábé és szépen keltek, két kis cipóm lett, majd 180 fokon készre sült és valami nagyszerű lett! Soha nem próbáltam bagettet, kenyeret semmi ilyesmit de ez a világ legegyszerűbb dolga :) Nyugodtan próbálja ki bárki! Köszönöm a receptet!

ezcqkt
ezcqktsze, 2013-03-27 15:42

Most készült el! Nagyon jól sikerült! A belseje tökéletes, a héja ropogós! Köszi a receptet!

Erika72
Erika72h, 2013-01-28 15:25

Sziasztok
Sajnos elegge tomor a teszta..Hiaba egy jo kenyernel nem lehet megsporolni a hosszu kelesztesi idot, legalabbis nekem az egesz ejszakas kelesztes valt be..
koszi a receptet
udv
Erika

Bridgi
Bridgics, 2012-08-30 20:03

J'adore :)
Gyors, hamar készen van, és FINOM!!! köszi :)

Sally
Sallycs, 2012-07-05 07:11

Elkeszitettem, tenyleg gyors es finom. En raktam bele egy kis oreg tesztat es hogy konnyebb legyen a teszta meg egy kanal burgonyapelyhet, szaritott zoldsegfuszert, borsot ettol olyan mediteran jellegu lett. Ja es csak kenyer liszttel (BL80) keszitettem, egybol dupla mennyiseget, hogy 2 bagettem legyen. ELFOGYOTT!

koromorr
koromorrk, 2012-06-05 19:59

Kedves Strawberry! Már több mint egy éve csak ilyen kenyér van nálunk és imádjuk:) Több ideig eláll mint a bolti, állaga is jobb, variálni is lehet mindenfélével (szárított paradicsom, oliva, magvak stb.) szóval köszi:)

Charoite
Charoitek, 2012-05-08 07:30

Kipróbáltam dupla adaggal kenyérsütőben, mint kenyér, nagyon finom lett és laktató!

timicu
timicuh, 2012-03-26 22:26

Szia! Sajnos nekem a "csak rozslisztes" változat nem sikerült. Viszont arra gondoltam, hogy sima liszt helyett nem lehetne graham lisztet? Az mégis csak jobb mint a sima.

krimo
krimop, 2012-02-10 14:17

Lelkesen nekiálltam tegnap, de az enyém olyan lett, hogy 8 napon túl gyógyuló sérülést tudna okozni, ha valakihez hozzávágnám. :(

timicu
timicuk, 2012-01-31 21:20

Azt szeretném megkérdezni, hogy simán teljes kiörlésű rozslisztből nem lehet elkészíteni?
Köszönöm!

eva0812
eva0812v, 2013-08-25 17:31

Szia !
Ma elkészítettem.Rögtön dupla adagot sütöttem,bagettsütőben.
Nagyon,nagyon finom!

Köszönöm a receptet.

mildike6
mildike6v, 2012-01-15 15:59

Sziasztok!

Ez maga a tökély! Csodás lett! A párom csak ámult és nem hitte el, hogy ezt én csináltam. Egy kérdésem mégis lenne. Egy kicsit nehéznek érzem a tésztáját. Olyan, amiből egy fél kiflivel is jóllakunk. Hogyan lehetne könnyíteni rajta? Ha valaki tudja a titkot, kérem ossza meg velem! Nagyon köszönöm.
Ildi

strawberry
strawberryv, 2012-01-15 18:03

szia, legközelebb próbáld csak sima lisztbő, a barna liszt kissé elnehezíti

konyhatündérbogyó
konyhatündérbogyóh, 2012-01-02 08:04

Köszönöm a receptet... a teljes kiőrlésű liszt helyett réteslisztet tettem bele...az élesztő mellé egy csipetnyi cukrot...a tésztát 4 felé osztottam..és mini bagette-ket készítettem.. Nincs hőlégkeveréses sütőm, így 200 fokon sütöttem 40 percig... Az enyémről a képek az alábbi linken érhetőek el:

http://www.facebook.com/media/set/?set=a.269802113080300.65589.100001515...

noramihele
noramihelek, 2011-11-01 17:19

Kedves Strawberry,

Nagyon finom lett, én magvak helyett most bazsalikomot tettem a tésztába, egészen mediterrán jellegű lett :)
Köszi a receptet!

gavloimrene
gavloimrenecs, 2011-09-22 14:18

Tavasszal találtam meg ezt a receptet, nagyon megörültem neki mert szeretem a rozskenyeret. Nincs kenyérsütő gépem, fájnak a kezeim, nem tudom kidolgozni a tésztát, nagyon egyszerű az elkészítése.. és nem utolsó sorban egészséges, és nagyon finom!!! Azóta nem vásároltam kenyeret. köszönöm a receptet!!!!!! ( most is érzem az Isteni illatot, ahogy sül)

bellerreni
bellerrenics, 2011-09-08 14:27

Megkelt szépen, megsült szépen és finom is lett, pedig nem vagyok sajnos egy nagy konyhatündér és porélesztővel csináltam. Köszönöm a receptet. Ettől függetlenül érdekelne, hogy hogyan lehet törölni a receptkönyvből, mert sajna van pár recept ami nem sikerült ilyen jól.

Kugyimama
Kugyimamaszo, 2011-09-17 19:04

Nekem ugy sikerült törölnöm a recept könyvemből, hogy rámentem a szerkesztésre, akkor megjelennek
a kedvenc receptek, abból megkeresem a törölni kívántat, megjelölöm (kék lesz az egész sor) és a
delete billentyüvel letörlöm. A receptek alatt van egy" Küldés" kocka, arra kattintva frissiti a receptkönyvet a gép, amibe már nem lesz benne amit nem szeretnél. Remélem sikerülni fog.

bellerreni
bellerreniv, 2011-09-18 18:42

Sajnos nekem így sem sikerült :( Azért köszönöm a segítséget. Szép estét

strawberry
strawberrycs, 2011-09-08 21:32

kedves bellerreni, örülök, ha ízlett a bagett, de sajnos a receptkönyves dologban nem tudok segíteni...

bellerreni
bellerrenics, 2011-09-08 12:59

A sütőben a bagett, kíváncsian várom az eredményt :) de viszont az engem is érdekelne, hogy hogy lehet receptet törölni, mert lenne pár recept ami nem vált be. Tud valaki segíteni?

fishers
fishersh, 2011-08-29 16:41

Sziasztok!
A bagett összeállításakor sokalltam az élesztő mennyiségét, de mégis a recept szerint jártam el. Kár volt, mert igazam lett. A végeredmény élesztő szagú és ízű, gyakorlatilag ehetetlen. Az egészet dobhatom a szemétbe. Nem vagyok kezdő, de ugyebár a jó pap is holtig tanul. Hogyan tudom a mentett receptek közül törölni ezt a menthetetlen - ehetetlen- receptet?

machtob
machtobh, 2011-07-04 08:07

én is megsütöttem, és tök jó lett :-) szerintem semmi ördöngősség nincsen benne! annyi hibádzott, hogy a tetejéről majd' az összes mag lepergett, mikor ettük, így legközelebb csak a tésztájába teszek. de nagyon finom lett, köszönöm a receptet!

Csaba Magdi
Csaba Magdik, 2011-05-10 09:28

Sziasztok!
Nagyszerű ez a recept!
Én egy marék diót,apróra vágva még beletettem.
Két egyenlő részre osztottam a tésztát.
Csináltam 2 bagettet.
Kinyújtottam és megliszteztem.
Feltekertem mint egy beiglit .
Így kelesztettem a tepsiben megkenve és a magokkal megszórva.
Nem lapult szét és az íze,hát fantasztikus lett !!!!

szosa2
szosa2v, 2011-05-08 20:39

Sziasztok
Én hogy ne "folyjon" el a tészta oldalra ki szoktam támasztani. Tehát teszek mellé 2 oldalról 1-1 kg-os lisztet, cukrot és így kel. Meleg sütőbe tolom be(támaszték nélkül :) ), és akkor már csak felfele nő.
Sok sikert!

Pandurka9004
Pandurka9004h, 2011-04-11 20:14

Sziasztok! :)
Azt megkérdezhetem, hogy a tepsit kikenitek valamivel vagy sütőpapírt kell a bagett alá?
Előre is köszönöm a választ, szép napot! :)

Bia
Biasze, 2011-03-30 14:37

A hozzávalók jó ha szoba hőmérsékletűek.A liszt is lehet olyan amiből nem sikerül.Az élesztő meg tényleg friss kell hogy legyen.Én jártam úgy hogy hiába volt cukor meg langyos tej,nem futott fel.Ki vettem egy másikat a hűtőből annak elég volt 3 perc.Ez a recept pedig teljesen rendben van.Én már többször elkészítettem és sikerült.Bogi:)

mkiszti81
mkiszti81sze, 2011-03-30 13:36

Sziasztok!

Csodálom, hogy egy alap dolog senkinek se tűnt fel - miért nem kel meg az élesztő a langyos vízben/tejben?
Mert az élesztőgombáknak CUKOR kell a munkához! Az 1dl-hez 1 teáskanál cukor kell, s abba mehet az élesztő. Így 100%, fel kell habzania!
Sok sikert, remélem segítettem! :)

nojszee
nojszeev, 2011-03-27 08:16

Én is csak ámulva olvasom a többi hozzászólót, mert nekem is furkós, nem hogy 3x-ára, de egyáltalán nem kelt meg a bucim, pedig beletettem egy egész csomag szárított élesztőt. Azért megpróbálkoztam a megsütésével, de felesleges volt, olyan szörnyű lett, hogy életemben először ki kellett dobnom amit készítettem. :-(

strawberry
strawberryv, 2011-03-27 10:50

szia nojszee, nem tudom, mi lehetett a baj...mondjuk én nem nagyon bízom a szárított élesztőben...

nojszee
nojszeep, 2011-03-18 05:30

Isteninek tunik, de lenne egy kerdesem:en is szaritott elesztovel szeretnem elkesziteni, de abbol mekkora mennyiseg kell bele?Ugyanannyi,mint a frissbol?

strawberry
strawberryp, 2011-03-18 08:25

Szia nojszee, a szárított élesztők csomagolásán általában fel van tüntetve, mennyi friss élesztőnek felel meg, úgy tudod helyettesíteni.

strawberry
strawberryv, 2011-01-09 21:53

Szia Liza, én sem vagyok kezdő, de nekem is jó ideig mumusom volt az élesztő. Azt mondják a régi öregek, hogy a kelt tésztának lelke van, és ez így igaz. :) A bagett szerintem azért maradt nyers, mert nem kelt meg rendesen. Az élesztő felfut, kb. mintha habzana, ez 5-10 perc, letakarva, meleg helyen. Hidd el, bele fogsz jönni! Üdv, Juci

Liza1123
Liza1123v, 2011-01-09 21:48

Szia!

Az eredmény :-)
Lehet hogy az én sütőm rossz, nem tudok másra gondolni, de nekem eddig sült - azaz kb 50 percig :-(
Belül kissé nyers maradt, illetve inkább nagyon nagyon sűrű - ebben gondolom az is benne van, amit előzőleg írtam, azaz nem kelt meg rendesen.
Mennyiségnek nem lett kevés, valóban kb 2 ember jól lakhat belőle.
Igyekszem, nem adom fel, és csak azért írok ilyen részletesen, hátha valahol ordít Neked, hogy hol ronthattam el :-)

Köszönöm, hogy időt szánsz rám, szép estét :-)

Liza1123
Liza1123v, 2011-01-09 20:56

Szia!
Nagyon örültem a receptnek mert imádjuk a frissen sült kenyeret, és tök jó, hogy nemcsak gépben tudnék sütni...hozzáteszem, sose sütöttem még élesztővel, nekem az egy távoli fogalom volt és nagyon féltem tőle - nem kel meg stb. - . Na, ma összeszedtem magam, próba-cseresznye...hát az első adag nem kelt meg semennyire, olvasgattam a hsz-eket akkor láttam, hogy hiba lehet a hűtőből kivett élesztő - mert én ezt tettem - . Uccu második adag, élesztő szobahőmérsékletű, víz helyett tejbe morzsolva...abban a tálban tettem be a sütőbe, amiben gyúrtam, megkelt kb 2x-ére, azonban amint kivettem, hogy áttegyem a tepsire, kissé összeesett. Jelen pillanatban sül, picit félek, hogy már nem nő tovább :-(
Ma azt mondta a sógornőm, aki sokat süt, hogy az élesztő amikor beteszem a langyos tejbe, elkezd habzani, látszik, hogy "dolgozik". Nekem azonban semmi ilyesmit nem csinált :-(
Látszik valami hiba a cselekedeteimben, vagy fogjam az élesztőre :-)?

Egyébként szuper a recept és ha 1x sikerül is megcsinálnom - pedig nem vagyok kezdő, de az élesztő a mumusom :-) - akkor bizonyára sokszor kerül majd az asztalra.

Szép estét

cinus79
cinus79k, 2010-12-21 14:16

Már szinte csak erről az oldalról főzök, eddig bármelyik receptet kipróbáltam Isteni lett. Erről is csak jókat tudok mondani. Még soha nem készítettem házi kenyér féleséget, de ez valami mennyei. Alig várom, hogy a fiam megjöjjön és megkóstolja. Azt hiszem én is ezután ritkábban megyek pékségbe.

ceklabeka
ceklabekasze, 2010-12-01 21:42

Kedves Strawberry!

Én is nagyon-nagyon köszi ezt a receptet! Meg sütöttem, gyorsan kész lett, finom is volt. Meg lesz is, mert rögtön dupla adagot készítettem és abból lesz a holnapi reggeli:-)
Köszönöm

Kat
Katcs, 2010-10-28 08:27

Kedves Strawberry!

Nagyon-nagyon köszi ezt a receptet! Azt hiszem, hétvégén ki is fogom próbálni, és a Gyerkőcömnek is kiváló uzsonna alapanyag lesz szendvicshez! Szóval köszi, köszi, köszi! :)

ljanka
ljankasze, 2010-10-27 19:18

Ma ilyet vacsiztunk! Nagyon könnyű volt elkészíteni, bár sikerült kicsit vizet tenni hozzá, de ezt liszttel orvosoltam. Legközelebb több sót teszek bele, mert most kevésnek bizonyult, amit használtam.
Amúgy én is hagyományos módon kelesztettem, mert a gázsütőnk legkisebb hőfoka is már rendes sütőhőmérséklet, kicsit több idő így, de működött rendben.

lizabennet
lizabennetp, 2010-10-15 08:37

Köszi srtawberry! már ketszer csinaltam, mindketszer eleg tömör lett a tesztaja de nekunk igy is izlett :-) isteni, termeszetes illata van..en masodszorra sutozacskot hasznaltam, Limara receptje alapjan, igy talan egy picivel levegosebb lett.
Kezdoknek (mint en) is ajanlom de vigyazat, anygon konnyen ra lehet szokni :-) (arrol nem is beszelve hogy olcsobb mint boltban venni)

strawberry
strawberryh, 2010-10-04 10:13

szia liza, a legkisebb fokozat. Lényeg, hogy jó langyos legyen. :) De kelesztheted simáni s, csak akkor tovább tart. Juci

Legfrissebb cikkek

Havas kalandok a Tchibo-val!
Havas kalandok a Tchibo-val!
Ugye senki sem szeret fázni? Csizma, dzseki és kabát. Íme három szívmelengető újdonság a Tchibo téli kollekciójából. (x)
11 élelmiszer, amit ne tegyél a hűtőbe!
11 élelmiszer, amit ne tegyél a hűtőbe!
Legtöbbször egyéni preferenciánk dönt arról, hogy mit teszünk a hűtőbe, de érdemes figyelembe venni, hogy mely alapanyagok ízén és állagán ronthat a nem megfelelő tárolás.
Pohárkrém egy elrontott piskótából
Pohárkrém egy elrontott piskótából
Aki megfordult már a konyhában, az tudja, hogy mennyire egyszerű elrontani még a legegyszerűbb ételt is. Az én bénázásaimból itt egy kis csokor, plusz egy riszájkling recept.
730